עבור לתוכן

התקנת לינוקס בדיסק נפרד - שאלות

Featured Replies

פורסם

היי!

אז אני צריך להתקין אובנטו ובפעם הקודמת שעבדתי עם אובנטו נעזרתי במכונה וירטואלית ופעמיים היא הפסיקה לעבוד וכל הפרוייקטים שלי הלכו יחד עם זה.

לכן הפעם החלטתי להתקין ישר על הדיסק!

העניין הוא שאני בעיקר יודע, בעצם לא, אני יודע רק להתקין ווינדוס ויש ברשותי כונן SSD לא בשימוש שאני רוצה למחוק את התוכן שלו ולהתקין עליו את הלינוקס ורציתי לשאול כמה שאלות:

• האם יש לאובנטו התקנה מסודרת שדרכה, כמו בווינדוס, אני יכול לאפס את הכונן במהלך ההתקנה? או שאני צריך לאפס אותו בדרך הארוכה?
  • לא אשאל שאלה כמו "האם אפשר להריץ שתי מערכות הפעלה במקביל?!?!?!" כי התשובה היא די ברורה, אבל רציתי לדעת האם יש דרך לעבור בין המערכות מבלי לכבות את המערכת?
    אבהיר את כוונתי - ביטלתי את מצב השינה של המחשב. אני יודע שאני יכול להחזיר אותו אבל המצב הזה עושה אצלי בעיות אז דרך שאוכל לעבור בין המערכות מבלי להכניס למצב שינה או כיבוי טוטאלי?
  • יש מדריך נורמלי לדברים האלה?

פורסם

לא צריך "לאפס" את כל שטח הכונן בשביל להשתמש בו. אם שטח בהמשך הכונן (שיש בו משהוא מתוכן קודם) אינו משוייך לכלום במערכת הקבצים, מערכת ההפעלה לא בודקת מה יש שם ופשוט תכתוב על זה ברגע שהיא תרצה לתפוס את המקום

בהתקנת ברירת המחדל עד כמה שידוע לי אין אפשרות "לאפס" מתוך ההתקנה, ניתן רק לחלק מחיצות/לבצע quick format שהם הדברים המינימליים שצריך בשביל התקנה. אם אתה רוצה באמת לאפס את הכונן תוכל לעשות זאת על ידי פקודת dd לפניי שאתה פותח את ה wizard של ההתקנה

(פקודת dd מאפסת את מה שאתה אומר לה לאפס. אל תאפס בטעות את הדיסק הקשיח של הוינדוס/כל המידע שלך)

שים לב לאפשרויות בהתקנה בשביל שלא תמחוק משהוא שרצית לשמור. כמו כן, את ה grub עליך להתקין לדיסק הק3שיח שנקבע לעלות ראשון מה BIOS (או לשנות את הסדר שם לפי מה שמתאים לך), יכול להיות שיהיה עליך להתקין אותו לא לאותו דיסק אליו מותקנת האובונטו. בכל מקרה תתקין ל MBR של הדיסק

פתרונות להרצת מערכות הפעלה "במקביל" מבוססים על וירטואליזציה. אם היא לא התאימה לך בפעם הראשונה אוליי היא לא תתאים לך גם כאן....

במחשבה שניה, תתקין 4 מערכות הפעלה :

- וינדוס

- אובונטו ב VM על הוינדוס

- אובונטו

- וינדוס ב VM על האובונטו

לדברים קטנים שאתה צריך במערכת השנייה תפתח את ה VM. לדברים גדולים אליהם ה VM לא מספיק תפתח ממש את המערכת על ידי הפעלה מחדש

אתה יכול אוליי לסדר דברים כמו שהאובונטו ב VM והאובונטו האמיתי ישתמשו באותה מחיצת home וכו' - ואוליי בדרך כזאת להפוך אותם ל "אותה מערכת" : מה שהמשתמש עושה בתיקיה שלו במערכת אחת קורה גם באחרת, למרות שמערכת ההפעלה עצמה היא לא אותה התקנה

בשביל לעשות dual boot שמחליף מהר תצתרך לעשות suspend to disk מ 2 המערכות. אם לא עובד באחת מהן אז הפעלה מחדש למערכת הזאת תהיה במהירות של boot רגיל. בכיוון השני יכול להיות שעדיין תצליח להפעיל suspend to disk

אני יכול לפתוח גוגל ולחפש אבל אין לי שמץ אם מה שאני מוצא "נורמלי" או "לא".... פשוט תלך לפי מדריך שנראה לך בסדר ואם יהיו בעיות תמצא איך פותרים אותן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים