עבור לתוכן

השקעה בכבל סאונד יקר..האם שווה?

Featured Replies

פורסם

אז אני אחזיר אותך לתגובה הראשונה שלי.

ההבדלים האלה הם ברובם פסיכולוגיים ובמבחן עיוור פתאום נעלמים (יש על זה עשרות ומאות ואלפי דיונים על גבי דיונים בפורומים מהתחום...), כאשר בכל מקרה מדובר על הבדלים שקיימים או לא במערכות יקרות פי-100 מזאת של פותח הדיון.

אין שום הבדל, כל ה"אודיופילים" שמזהים הבדל בין כבלים הם או שקרנים בעלי אינטרסים או הזויים בעלי הפרעה נפשית וההבדלים שהם מרגישים הם פסיכולוגיים בלבד.

ובכל מקרה, הם מדברים על הבדלים במערכות רמקולים של אלפי ואף עשרות אלפי שקלים לזוג רמקולים.

ההבדל היחיד שיכול להיות בין כבלים הוא כאשר אחד מהכבלים בהשוואה הוא פשוט גרוע בצורה קיצונית ללא סיכוך וסובל מהפרעות מגנטיות/חשמליות קשות, למשל כשהוא רץ בצמוד לכבל חשמל.

על אחת כמה וכמה שמדובר בסה"כ ברמקולי מחשב פשוטים וזולים.

with that being said,

הכבל מהקישור שלך בכל מקרה לא ממש נחשב "יקר" או מיוחד בצורה יוצאת דופן...

אגב, אם הוא קנה את אותו כבל מהקישור (כבל mini-plug -> 2rca פשוט ב-80 שקל) אז זאת בעיקר הוכחה לכמה שהכבל הקודם שלו היה כנראה מתחת לכל ביקורת.

פורסם

matan007, אם חיברת אינטרקונקט אחד ליציאת line-out של הכרטיס ואחר ליציאה המוגברת בפאנל הקדמי אז ההתרשמות שלך לא תקפה.

מילפורד, יכולים להיות הבדלים שמיעים מאוד בין כבלים אנלוגיים, לא בהכרח מבחינת איזו עדיפות גיאומטרית או חומרית, אלא גם בגלל מאפיינים חשמליים של קיבוליות, התנגדות, רמת סיכוך וכו'. וזה לא אומר שהכבל פחות/יותר טוב, הרבה פעמים זה פשוט שונה. אבל יש מקרים שבהחלט יש שדרוג ניכר בסאונד.

פורסם

זה בדיוק מה שכתבתי.

ההבדל היחיד שיכול להיות בין כבלים הוא כאשר אחד מהכבלים בהשוואה הוא פשוט גרוע בצורה קיצונית ללא סיכוך וסובל מהפרעות מגנטיות/חשמליות קשות, למשל כשהוא רץ בצמוד לכבל חשמל.
פורסם

^ פוסט לפנתיאון של roberts בדיון ההוא שם:shocked:, תודה על הקישור.

פורסם

אני זוכר מבחן עיוור שבו זכה כבל לייבוש כביסה במקום מאד גבוה.

פורסם
  • מחבר

חברים כל אחד וההשערה שלו, אני מדבר על מה שמעתי בפועל עם חיבור הכבל החדש.

הרי ברור שפיזיקאלית יש הבדלים בין הכבלים (מוליכות זהב, ניחות קו ומחברים, עכבה, השראות, דיפולים במוליך....), השאלה היא האם ניתן לשמוע את אותם הבדלים.

אז כמו שרשמתי אני שומע עובדתית! ממש לא יודע לכמת את זה למעט העובדה שההבדל מורגש בתדרים הנמוכים (בטוח 400hz ומטה)

לא אוהב לעסוק בוודו אבל אני חובב סאונד ולא נוטה לשכנע את עצמי סתם, כן יש הבדל.

לגבי השאלות פה:

1. לא חיברתי ביציאת האוזניות הקדמית

2. החוט הקיים הוא חוט סטוק שהגיע עם הסולו.

מקווה השבוע לנסות את הכבל על המערכת בסלון..איכותית יותר מהסולו (עלה 5 ספרות), החיבור שם הוא לרסיבר.

פורסם

אין כאן ממש השערות.

בודאות יש הבדל סאונד בין כבל אחד לשני. הוויכוח הוא יותר על האם כבל יקר יותר = איכות סאונד טובה יותר.

כאן כמובן שהתשובה היא לא.

באופן כללי, כבלים איכותיים, לאו דווקא יקרים, פשוט כאלו איכותיים עם התנגדות נמוכה יתנו צליל דומה מאוד אחד לשני ולרוב יהיה קשה להבדיל בניהם, הם נותנים צליל נאמן למקור, עם עיוות מינימלי ולא ישנו את תגובת התדרים.

כבלים זולים יותר משנים מעט את הצליל ותגובת התדרים. האם זה רע? לא בהכרח:

במערכת שלי עד לא מזמן היו מחוברים כבלים זבל של הזבל, ממש מעפנים, דקים מאוד ועם התנגדות גבוהה יחסית, פשוט לא היה אכפת לי והייתי מרוצה מהצליל וזה מה שהיה חשוב. מה שכן בעוצמות גבוהות היה עיוות וקליקים.

בעיה נוספת שהייתה זה שכנראה בגלל שהם לא shielded הם אספו קרינה מכבלי חשמל שליד (הם עוברים באזור עם הרבה מאוד חשמל) הדבר הזה גרם לאט לאט לרסיבר להוציא זמזום לרמקולים (צליל האמ המוכר), בנוסף הרסיבר התחיל לעשות בעיות, אותן בעיות שרסיבר קודם שהיה לי גם עשה (הממסרים נדפקו והצליל היה נעלם מדי פעם)

מצאתי בבית כמה כבלים איכותיים יחסית עם שילד, החלפתי את הכבלים לרמקולים ואת הכבלים מהמחשב לרסיבר.

הצליל השתנה לא מעט, כמו שמתן אמר מרגישים את זה בעיקר בצלילים הנמוכים, הם עוצמתיים יותר. בנוסף אין יותר זמזום, והבעיה עם הממסרים פחתה משמעותית.

יש מצב שאולי הווליום עלה קצת. ויש גם פחות קליקים בסאונד.

אבל מה לגבי הסאונד באופן כללי? אז זהו שאת הסאונד הקודם אהבתי יותר, משומה עכשיו הסאונד פחות רך, ויותר צורם. הבאס משתלט יותר על הסאונד כי הוא חזק יותר, ובאופן כללי הצליל מתנהג מאוד שונה ממקודם ופחות לטעמי.

החלטתי להשיאר במצב הזה כי הזמזום והבעיה בממסרים הציקה לי יותר.

אבל בשורה התחתונה, כבל יקר לא שווה סאונד טוב. זה פשוט שקר גס. במקרים מסויימים זה יכול להיות ההפך.

פורסם

אתה מתאר פה מצב מאוד משעשע :-)

הכבלים שלך היו כל כך גרועים עד שבכלל לא שמעת את הסאונד של החדר שלך ואז כשהחלפת כבלים פתאום התחלת לשמוע מה קורה אצלך בחלל ההאזנה ונבהלת.

שים וילונות, ספות, כורסאות, שטיח, כונניות ספרים וכו' - כל דבר כזה יעזור לך להגיע לסאונד יותר טוב בתוך חלל ההאזנה.

הדיון על כבלים אמור להתבצע אחרי שכל שאר המערכת כבר יושבת כמו שצריך כדי למנוע מקרים בדיוק כמו שתיארת.

פורסם

הבדלים בין כבלים הנושאים מידע אנאלוגי בהחלט קיימים. אלו הנושאים מידע דיגיטלי (בתווך אנאלוגי כמובן) לעומת זאת, עשויים לשבש את האות בסבירות כל כך כל כך (כל כך) נמוכה, עד שניתן להזניח את קיומו של השיבוש - בערך כמו הזנחתנו את האפשרות שיפגע מחר אסטרואיד בכדור הארץ. כפי שהעולם "תמיד" יהיה קיים, כך ישמעו שני כבלים המיועדים להעברת אות דיגיטלי "תמיד" אותו דבר.

בכל אופן, על מערכת של 10,000 ש"ח אפשר כבר לשמוע הבדל מובחן בין אינטרקונקטים, למשל. יש לי חבר טכנוקראט, שהיה סקפטי ביותר לגבי שמיעת הבדלים. כשהוא שמע אצלי הבדל בין אינטרקונקטים, היכן שהוא לא ציפה - ולמעשה, הייתה לו הטיה פסיכולוגית שלא לשמוע הבדל - הוא הוריד את הכובע..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים