עבור לתוכן

התלבטות בין כמה מסכי גיימינג לכרטיס 970 g1 בודד

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מסך שימקסם את הביצועים של הכרטיס שלי, בלי להיגרר לקניית אחד נוסף כדי לעשות sli. הצעתם לי בעבר את המסך הזה

http://www.ebay.com/itm/MONITOR-LED-24-AOC-GAMING-G2460PG-NVIDIA-G-SYNC-Display-Port-NEW-/181542383926?pt=Monitor&hash=item2a44c4f136&rmvSB=true

בפלונטר הציעו לי את המסך הזה

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PG278Q

ההתלבטות היא אם הכרטיס שלי יסחב רזולוציה של 2k. וגם אם יסחב, בטח לא יעבור 60 fps על הגדרות high, אפילו לא ultra. אז זה נראה לי מייתר קצב רענון 144hz...

ואם אני קונה מסך 144hz בלי gsync יהיה לי קריעת מסך אם הכרטיס לא עובר 144 fps?

יכול להיות שאני מערבב פה כמה דברים..

אני מחפש מסך שהכרטיס שלי יתמודד עם הרזולוציה שלו בצורה טובה, כדי להנות מfps וקצב רענון גבוה, אם אפשר ברזולוציה גבוה עדיף, כי זה משמעותי מבחינת איך שזה נראה.

במשפט אחד, מחפש מסך גיימינג אידאלי לכרטיס 970g1 בודד מבחינת fps גבוה, קצב רענון תואם.. ואם gsync ממש מוסיף אז גם זה, לא רוצה להשקיע בדברים לא משמעותיים אבל מוכן להשקיע איפה שהגרפיקה וחווית המשחק תשתפר.. תודה רבה

נ.ב סליחה שפתחתי שוב דיון, הבנתי שאני כנראה מחפש משהו אחר.. תודה!

פורסם

אם לתייחס לגודל\רזולוציה ו gtx970, למעט שאר תכונות \ נתוני המסכים:

27 אינץ' 2560x1440 יתן לך צפיפות פיסקלים (PPI) גבוהה בכ-18.5% ושטח צפייה גדול בכ-12.5%.

24 אינץ' 1920x1080 יתן לך ביצועים גבוהים בכ-50%, או 30%-70% כאשר השיפור במקרים היותר רלוונטים שואף לטווח העליון (60%~ במשחקים כבדים \ פריימים נמוכים), ומחיר נמוך יותר כמובן.

בשל הפרשי צפיפות פיקסלים התמונה תהיה יותר חדה עם 27 2560x1440 והצורך ב-AA יקטן במידה מסויימת (לדעתי אפילו לא ביחס לינארי ל-PPI). למרות שזה אולי יעזור לצימצום פערי הביצועים,

צריך לקחת בחשבון מקרים בהם צריך להתפשר על AA כבר ב-1920x1080 (יש ויהיו כאלו). משמע התפשרות על הגדרות איכות נוספות לטובת פריימים ברזולוציה גבוהה.

השאלה מה יותר חשוב לך:

- 24': להינות מפריימים גבוהים היום (הגדרות גבוהות) וסבירים בעתיד (הגדרות גבוהות) או גבוהים בעתיד (הגדרות נמוכות).

- 27': להינות מפריימים סבירים+חדות\גודל היום (הגדרות גבוהות) או גבוהים+חדות\גודל היום (הגדרות נמוכות), וסבירים+חדות\גודל בעתיד (הגדרות נמוכות).

* בהגדרות נמוכות אני לא בהכרח מתכוון ל- "low", זה יכול להיות גם medium-high תלוי בעומס כמובן.

אגב, ישנה טענה ש-G-Sync גם ככה אפקטיבי יותר מתחת ל-60hz. אישית אני לא חושב ככה, זה כמובן ברכה אבל אני לא רכשתי מסך 144hz G-Sync בציפייה לחוויה משופרת ב 40hz (למרות שהיא בהחלט משופרת).

מבחינתי היה יותר מבאס לסבול מ judder בפריימים גבוהים, דווקא בגלל שהציפיות היו גבוהות יותר מלכתחילה.

אישית, אם היה ברשותי GTX970 אחד ו-G-Sync בתכנון, על מנת לנצל WQHD 144hz או UHD 60hz הייתי עושה SLI,

אחרת נשאר עם כרטיס אחד על FHD 144hz, או אולי WQHD 60hz במחיר מוזל, אם היה אחד כזה (gsync).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המנומקת! בהנחה שאני לא עושה sli, העדיפות של 24אינץ' fhd עדיפה לי? גם אם אני מוריד פילטרים לא כזה מרגיש הבדל.. אבל משחקיות חלקה חשובה לי. ההמסך שהבאתי בקישור הראשון.. בטוח לקנות אותו מאיביי? כמב יקחו לי על מיסים?

פורסם

רק אתה יכול להחליט מה עדיף לך, ואיך מתבטאת משחקיות חלקה עבורך.

לא יודע כמה מיסים יקחו פה בארץ אבל מדגמים ב-ebay שמציינים import fees (ז"א מיסים נכללים במעמד הרכישה באיביי) ראיתי שרוצים בסביבות ה-300$~, שזה לא מעט כסף.

פורסם
  • מחבר

יחסית למה שאתה מקבל זה נראה לי שווה את הכסף, אלא אם אתה מכיר מסכים אחרים יותר משתלמי, באותן מפרט טכני

פורסם

התכוונתי 300$ רק על מיסים. תוסיף לזה מחיר המסך ומשלוח.

בכל אופן יש גם ל acer ול benq מסכי gsync 24' FHD. אני חושב שה aoc הוא הזול מביניהם תלוי איזה עסקאות אתה מוצא בחול

פורסם
  • מחבר

אז מסך יעלה לי 3000 במקום 2000 בגלל המיסים?! יש איזה חנות ברחובות, אמר שיכול להביא לי. צריך לבדוק איתו מחיר.. יש בארץ בכלל מסכים כאלה?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

בתור אחד שיש לו GTX970 ורכש מסך קוריאני 27" אני יכול לומר לך שלדעתי זו התרומה הטובה ביותר לכסף.

כפי ש-SyndromE ציין, ברזולוציה

2560x1440 כבר אין צורך ב-AA ואני מבטל אותו לגמרי, מה שמאפשר לי להגביר פרמטרים אחרים.המסך שלי עלה כ-1800 ש"ח כולל כל המסים והשילוח, ואני מרוצה עד הגג.

לגבי קצב ריענון גבוה ו-GSYNC - לדעתי זה בעיקר גימיק. גם ככה ברוב המשחקים הכרטיס לא יסחב הגדרות ULTRA ב-144FPS אז חבל על ההשקעה.

אני משחק הרבה מאוד, כולל משחקי FPS ויכול לומר לך ש-60FPS נותנים חווית צפיה ומשחק נהדרת!

עדיף להשקיע את כוח החישוב של הכרטיס באיכות הגרפית מאשר ב-FPS גבוה. אני מגביל את המשחקים ל-60FPS (מה שהמסך שלי תומך) ואין לכרטיס שום בעיה לסחוב את זה בהגדרות ULTRA (והוא גם לא מתאמץ לחינם).

תאמין לי שלא תרגיש הבדל גדול ביחס לקצב ריענון גבוה מ-60.

צריך לזכור גם שיש עוד פרמטרים שמשפיעים על איכות המסך - כמו ההשהיה בין שינוי האות לשינוי הפיקסל וכד'.

עוד דבר - קח בחשבון את המרחק בין העיניים למסך. אם יש לך שולחן גדול ויהיה מרחק של 80ס"מ לפחות בין הראש למסך, אז לך על 27". אחרת אתה יכול להסתפק ב-24"

שיהיה בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המנומקת! כנראה שאלך על המסך של aoc, ברזולוציית fhd רגילה.. אם ארצה יותר מזה כנראה אעשה sli. תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים