עבור לתוכן

בעיה עם גוף קירור Scythe

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הזמנתי עכשיו את המאוורר לפי הלינק המעודכן.

אעדכן פה אחרי שיותקן.

פורסם
  • מחבר

היי, היום המאוורר שלי כבר היה ממש נשמע על סף עילפון, בדקתי את הטמפרטורה וראיתי שהמעבד ב-70 מעלות בלי מאמץ מיוחד, לא טיפוסי - במיוחד בחורף.

הבנתי שהגיע הזמן למהלכים קיצוניים והתקנתי את המאוורר בעצמי! :biglaugh:

צדקתם לגמרי, זה באמת היה קל אפילו לאחד כמוני. כרגע בעיית הרעש נפתרה, מבחינת טמפרטורה כרגע בדיקת מאמץ של קידוד וידאו ועבודה עם שליפות SQL במקביל, אחרי עשרים דקות הטמפרטורה היתה באיזור ה-55 רוב הזמן ולא עברה את ה-59 (לא היתה ב-59 יותר משניה). במנוחה הוא בין 29 ל45.

אני יודע שטווח הטמפרטורות הנ"ל תקין. בכל זאת יש לי שאלה אחת. התקנתי את המאוורר כך שהוא דוחף אוויר החוצה מגוף הקירור. ז"א כשאני שם את היד מול המאוורר אני מרגיש רוח על היד. לפי מה שאמרו פה מקודם זה מה שצריך להיות, אבל בכל זאת רציתי לוודא. בעצם הצד עם המאוורר שעליו יש את המדבקה והלוגו פונה החוצה מגוף הקירור.

פורסם

המאוורר אמור לדחוף אוויר כלפי גוף הקירור (לכיוון לוח האם/התושבת של המעבד) ולא להוציא אוויר מגוף הקירור, ניתן לראות זאת במדריך של הקירור.

תראה אם על המאוורר שרכשת יש חיצים על המסגרת שמראים את כיוון האוויר, אפשר גם להרגיש עם היד או לשים חתיכת נייר על המאוורר, אם הנייר נצמד המאוורר מותקן נכון אם לא תהפוך אותו.

פורסם
  • מחבר

טוב, החלפתי את המאוורר כך שידחוף אוויר כלפי המעבד,

ביצעתי שוב את בדיקת המאמץ ואכן יש שיפור, הטמפרטורה במאמץ נעה באיזור ה-50 וטמפרטורת שיא היא 54, שיפור של חמש מעלות.

איזה כיף!

תודה רבה לכל מי שעזר.

פורסם

Ovo, speedfan הרבה פעמים מצליח לשלוט על מהירות הסיבוב גם על מאווררים עם 2ו3 חוטים.

פשוט לא תראה את מהירות הסיבוב אבל את אחוזי השימוש כן, ניתן לשלוט ידני או להרכיב פרופיל קירור. אני שנים ככה עם מאוורר 2 חוטים על המעבד.

פורסם

ניסיתי גם עם speedfan, לצערי ללא הצלחה .

התכנה נתנה שליטה רק בPWM.

גיליתי שבדגם יותר יקר של הלוח שלי כן מתאפשרת שליטה ב3 פינים :undecided:

לדוגמה בz77X לעומת הz77M שלי. (גם בMX אפשר)

אצלי בmanual זה כמו בתמונה מימין, ובלוח היותר מתקדם זה כמו בתמונה משמאל .

השוני הוא בפין השני שמאפשר שליטה במתחים, איזה באסה..

פורסם

השליטה בpwm לא שינתה כלום?

אצלי זה עובד עם 2 פינים.

פורסם

לצערי לא, ניסיתי הכל וכלום לא עבד פשוט הלוח שלי לא תומך בזה.

אחרי הכל התכנה שולטת בחומרה :)

פורסם

ניסית באפשרויות מתקדמות של התוכנה לשנות את הסוג שליטה של הpwm?

תבטל את הסימון על מהירות אוטומטית ותראה אם אתה מצליח לשנות את המהירות.

OuatVwK.jpg

פורסם

זה בדיוק מה שניסיתי ולא עזר.

פורסם

יוני, בבקשה תהפוך חזרה את המאוורר חזרה, המאוורר צריך להוציא אויר לכוון למעלה (חום עולה למעלה הפינוי צריך להיות תמיד למעלה) שמאוורר המארז יוציא את החום אל מחוץ למארז.

אנא דווח אם הטמפרטורות ירדו לנורמה (כמקודם תגובה 17).

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים