עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אין לי מספיק חיבורים בספק עבור הכרטיס, מה עושים?

Featured Replies

פורסם

רכשתי 760 EVGA משומש והתברר שאין בספק שלי את היציאות הנדרשות.

ספק FSP GROUP 500W מבחינת תצרוכת בדקתי במחשבון ואין שום בעיה.

(עם מקדם ביטחון של 1.4 נותרים לי עוד 100W חופשיים)

אז ככה, הכרטיס דורש חיבור 6+8 (!)

הספק נותן שניים של 6 כאשר אחד כבר מחובר למעבד אז זה מותיר לי 6 אחד בודד.

יוצאים לי מהספק עוד שלושה מולקס שהם פנויים וזהו זה. אז איך אני משיג מזה את ה 8 שחסר לי ?!

יחד עם הכרטיס קיבלתי מתאם 2X6 ל8.

הבעיה שאין לי אפילו 6 אחד. חישבתי להשתמש בזוג מתאמים מולקס2X ל6

אבל אין לי 4 מולקס בכדי לספק שתי שישיות עבור ה8 !

למיטב הבנתי חיבור 8 הוא למעשה 150W וחיבור מולקס הוא 60W.

כך שאם אחבר זוג מולקס עם "מתאם מולקס2X ל6" ועוד מולקס בודד עם "מתאם מולקס2X ל6"

אז ככה יצא לי 2 שישיות שאוכל לחבר אותם למתאם "2X6 ל8" ואז החיבור 8 שלי יכיל 180W.

אני צודק ?? מותר לי לעשות את זה ??

הרי אם אני אחבר 4 מולקס בפורצדורה הזו ויתאים אותם ל8, אני אקבל בכלל 240W שזה למעשה 90W מיותרים לחלוטין שאין לי.

נערך על-ידי furyanaor

פורסם

אחד מחובר למעבד?

מחבר 8PIN למעבד ומחבר 8PIN לכרטיס מסך הם שני דברים פיזית שונים. לא יודע איך עירבת את זה של המעבד בסיפור.

מה שאתה צריך זה זה מתאם של 2 מולקסים ל-8PIN. בכל חנות מחשבים קרובה לביתך \ איביי

פורסם
  • מחבר

אוקיי לחבר לכרטיס מסך את ה6PIN שיוצא מהספק שלי ובנוסף אליו לחבר מתאם של מולקס2X ל8PIN כזה:

18046021.jpg

תגיד זה יפעל טוב? (מה עם העניין שהזכרתי קודם?? 8PIN לא אמור להכיל 150W? - מולקס בודד מכיל 60W, זוג מכיל 120W כך שבעצם ייחסרו לי 30W בכבל 8PIN שחיברתי לכרטיס עם מתאם שכזה??)

טוב נמשיך לפי ההוראות שלך, נכון לרגע זה יש ביידי את המתאמים הללו:

photo.jpg

photo1.jpg

האם ניתן לחבר את זוג המולקס שיש לי למתאם 6 הזה וז את ה6 שיצא לי למתאם 6ל8 ואותו לכרטיס ובזה לסגור עניין ?

(בפועל זה בדיוק כמו לחבר זוג מולקס ל8, אני צודק?)

פורסם

בהתחשב בבלבול שלך עם החיבור "למעבד", לא הייתי ממהר לסמוך על החשבון שעשית בנוגע ליכולות של ספק הכוח. כרטיס מסך עם 6+8 צורך לפחות 225W בשיא (אחרת היו מסתפקים בפחות חיבורים), ועד ל300W. מעבד טיפוסי בימינו צורך כ90W. כלומר, הצריכה של שני אלו ביחד (בשיא) היא כבר עד ל32.5 אמפר ממסילת ה12V, מתוך ה36 שאולי היו לך כשהספק חדש דנדש (שגם זה לא מובטח, כי לא רשמת דגם מדוייק - יש דגמי FSP 500W עם רק 34A במסילה הזו), וזה עוד לא כולל הארד דיסקים ומאווררים, שגם צורכים חשמל מאותה המסילה. יתרה מכך, בספקים בינוניים מינוס, כשמתקרבים למקסימום הזרם שהספק יכול לספק ממסילה זו או אחרת, מתחילות נפילות מתח רציניות באותה המסילה, מה שיזיק מאוד לרכיבי החומרה שלך.

בקיצור, על איזה "מקדם 1.4 ו100W פנויים" אתה מדבר, לכל הרוחות?

בד"כ, אם בספק כוח יש חיבור של 6+6 ולא של 8+6, יש לכך סיבה, והם לא סתם התקמצנו על עוד חתיכת פלסטיק ושני חוטים.

פורסם
בהתחשב בבלבול שלך עם החיבור "למעבד", לא הייתי ממהר לסמוך על החשבון שעשית בנוגע ליכולות של ספק הכוח. כרטיס מסך עם 6+8 צורך לפחות 225W בשיא (אחרת היו מסתפקים בפחות חיבורים), ועד ל300W

לא מדויק.

מי שמחליטה על צריכת החשמל היא בעיקר NVIDIA. זה לא משנה אם לכרטיס יש 6+6 או 6+8 או 8+8, הוא יצרוך כמה שיצטרך והוא יוגבל לפי TDP כמו שאנוידיה תחליט שהוא יוגבל. חומרתית ותוכנתית.

בשונה מכרטיסי 6+8 רבים כמו GTX 780 TI או R9 290X, צריכת החשמל של GTX 760 בפועל היא לא כל כך גבוהה. בעת משחק היא יכולה לטפס ל-160 וואט (פלוס מינוס 10 וואט).

הבעיה במקרה של פותח הדיון היא שקצת קשה להעריך איך לחלק את צריכת החשמל לפי חיבורים, איך לא להעמיס על המסילה הראשונה של המעבד ורכיבים נוספים.

ברור שמחבר ה-6PIN מגיע מהמסילה השניה, האלה היא האם משם יצרוך ה-760 כמות גדולה, מה שישאיר מרווח ביטחון מספיק טוב להשתמש במתאמי מולקס ל-8PIN

פורסם
  • מחבר

ראיתי שחלה פה סבטוחה רצינית ובהתחשב בעובדה שהמתאמים עולים לי כסף,

החלטתי להעניק את הכבוד לטכנאי מאייבורי (איפה שקניתי את המחשב) בתמורה ל50שקלים חדשים.

אז לסיכום הוא עשה בדיוק מה שאני אמרתי :

את 6PIN הפנוי שיוצא מהספק ישירות לכרטיס

2 מולקס שיוצא מהספק למתאם"2מולקס ל6PIN"

מולקס אחרון שיוצא מהספק למתאם "2מולקס ל6PIN"

את שני קצבות ה6PIN שנוצרו לנו אל מתאם "זוג6PIN ל8PIN"

וכמובן את ה8PIN ל-כ.מ ובזה תם הטקס.

שילמתי 20~30 ש"ח יותר על התענוג ועכשיו אני רגוע ובראש שקט בנושא.

אגב יש לי חבר עם מחשב זהה לשלי רק שהוא קנה 760 של ASUS שדורש 6PIN אחד בלבד (!)

עובד לו נהדר ככה שלא צפויה בעיה + בהתאמה לחוות דעתו של המוכר שמכר וטכנאי שהתקין. ..

תודה לעוזרים.

פורסם
  • מחבר

לאור העובדה שהכרטיס פועל אצלי כבר כמה ימים באופן נהדר, אשתף כאן שטות גמורה שנתקלתי בה במהלך החיפושים,

אי שם בפורום אחר בעל קהילת ילדים וטף שלא מבינים כלום ושום דבר. יש שם הרבה שטויות בעיקר:

http://www.***.co.il/showthread.php?t=13771656

פורסם

כאן ניתן פה ושם להתקל בטמטום, תאמין לי על סמך שנותי פה

שם, מדובר בפארק מים של טימטום. יש מגלשות טימטום, בריכת גלי טמטום, ומטומטמים שדואגים שכולם יהיו מטומטמים בלי יוצאים מן הכלל. לפני כניסה למגלשת הטמטום יש מד IQ שאסור לעבור.

מי שמחפש עצה יותר מסבירה מ-FXP, עדיף שיקח פטיש 5 קילו וידפוק על המחשב.

נערך על-ידי djelectric

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.