עבור לתוכן

שאלה בנושא סוקטים של מחשבים ניידים

Featured Replies

פורסם

בשולחניים זה קל: יש סוקט מסויים ויש מעבדים שמתחברים לסוקט הזה, מקסימום אם לא בטוחים באתר היצרן של הלוח אם בד"כ יש רשימה של מעבדים נתמכים.

ובניידים איך זה עובד בדיוק? איך אני יכול לדעת איזה מעבד אני יכול לשים ואיזה מעבד לא?

יש אפשרות מעבר מדור לדור ? אם שאם אני עם מעבד מדור 4XXX של אינטל אז אני תקוע רק איתם?

פורסם

אפשר למצוא מידע גם על סוקטים של ניידים, רק לא תמיד קל.

כמו כן, יש שתי מגבלות עיקריות:

* לפעמים אין סוקט, אלא המעבד מולחם ללוח. זה נפוץ בעיקר בניידים הקטנים והדקים (מטעמי חיסכון בעובי). אז אין דרך להחליף מעבד בלי להחליף לוח.

* BIOSים של ניידים מראש מוגבלים הרבה יותר מBIOSים של נייחים. לפעמים כשיוצא דור חדש של מעבדים, גם אם פיזית זה אותו סוקט, המחשב הנייד יסרב לקבל אותו. ובעוד שבשולחני ייצא מתישהו עדכון BIOS, בניידים לרוב זה לא יקרה.

ככלל אצבע - אפשר להחליף למעבד X אם הדגם המסוים של הנייד הזה או דגם דומה בסדרה שלו נמכר עם מעבד X. מעבר לכך - שום דבר לא מובטח.

פורסם

סביר להניח שתוכל להחליף לi7-4XXXQM כי המחשב הנייד שלך נמכר גם עם i7 אך:

1) זה יקר ולא משתלם.

2) ביצועי כרטיס המסך יגבילו אותך לפני שתצטרך להחליף מעבד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה לכם!

ראיתי למכירה באיביי מעבד כמו שלי בסביבות ה134$ משומש הכי זול

I7-4702MQ עולה 233$

אולי בכל זאת זה משתלם קצת?

בכל מקרה, לא אשדרג בינתיים, נראה איך המעבד הקיים יסתר עם GTA V

פשוט מתכונן לגרוע מכל...

פורסם

האם קיימת גרסה של המחשב שלך שנמכרת עם המעבד מרובע הליבה?

אם כן - זאת אומרת שהמחשב כנראה תוכנן מספיק טוב כדי לעמוד בצריכת החשמל ובפליטת החום המוגברת של מעבד. אז צריך לבדוק - אולי יהיה צורך להחליף גם גוף קירור.

אם לא - אז קיים סיכון שהמחשב לא יוכל להתמודד עם צריכת חשמל / פליטת חום מוגברת, מה שפותח פתח לסיכונים של התחממות יתר, תקיעות, נזק לחומרה.

פורסם
  • מחבר

אז זהו יש עם מעבדים מרובעים, אבל רק עם מעבדי 37W מרובעים.

שזה 4702, 4712, 4722

ולפי איך שהוא מסתדר עם הפליטת חום כרגע, אני ממש בספק שהוא יעמוד ביותר מזה, אלא אם אפשר יהיה לשדרג איכשהו את הקירור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים