עבור לתוכן

התלבטות בין שני כרטיסי מסך...מה עדיף?

Featured Replies

פורסם

אני לא ממש מבין בכרטיסי מסך:

אלה הכרטיסים

SAPPHIRE R9 290X 4GB GDDR5 r9 290X 4gb ddr5 pci-e dual dvi-d/hdmi/dp

או

GeForce GTX970 GPU - 4GB 256 bits GDDR5 memory - Mini HDMI, DVI-I , 3 x Mini DisplayPort video outputs - GPU/Memory clocks 1152/7000 MHz - Phantom Edition

נגיד במידה שתיהם באותו מחיר...מה יותר חזק מבחינה גרפית שישמש אותי לאורך זמן?

והשאלה אם אני צריך לוח אם מיוחד או רכיב מיוחד בשביל אחד מהם? או שכול לוח אם סטנדרטי יתאים?

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

הם בערך אותו כח תלוי במשחק ה970 צורך פחות חשמל ויותר שקט.

לamd עם קירור מפוח היו בעיות התחממות במקרים מסויימים שהורידו ביצועים זה היה מזמן אולי סידרו את זה עם עדכוני ביוס ושינוי פרופיל מאוורר.

כל לוח סטנדרטי מספיק, נדרש לבדוק אם הספק מספיק והכרטיס נכנס במארז.

מצאו לאחרונה בעיה ב970 בניצול זכרון גבוהה, אישית לא הייתי מתרגש מזה אבל זה אישי, תקרא

פה.

http://hwzone.co.il/community/threads/558683-%D7%A6%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%92%D7%9F-%D7%A2%D7%93%D7%9F-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A3-%D7%91%D7%90%D7%92-%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%92%D7%A2-%D7%91%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%94%D7%96%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%9C-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%94-GTX-970#.VMk_vi61V2B

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-980-970-maxwell,3941-10.html

אני הייתי הולך על ה970

פורסם

מה המפרט המלא בדגש על דגם ספק הכוח

רזולוציה טבעית של המסך ואילו משחקים והגדרות מתוכנן לשחק

פורסם
  • מחבר
מה המפרט המלא בדגש על דגם ספק הכוח

רזולוציה טבעית של המסך ואילו משחקים והגדרות מתוכנן לשחק

ספק כוח :

seasonic m12ii-850 bronze EVO Edition 750W

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3

שתיהם יכנסו שם בגודל?

משחקים: ברמה כמעט הכי גבוהה שיש, בגלל זה אני שואל מה עדיף...

ואם ה970 יותר טוב אז למה הוא עולה כמעט חצי מחיר מהSAPPHIRE?

[h=1][/h]

פורסם

יש בימים האחרונים כל מיני gtx 780ti למיניהם שאנשים מוכרים יד שניה עדיין באחריות. מחיר הגיוני לבקש (לדעתי) = 1500 ש"ח. נראה לי שיש אחד שמוכר בלוח יד שניה של האתר אז תזדרז...

מידי פעם צצ לו גם איזה r9 290x שלדעתי אתה יכול להוריד אותם ל1200 אם תהיה אסרטיבי.

בכל אופן - אל תקנה r9 290x חדש לדעתי.

ותכלס גם ה-gtx 970 הוא עדיין אחלה אופציה (כמו שהזכירו מעליי) אבל הביצועים שלו מאוד דומים לאלה של הgtx 780ti, לפעמים אפילו נמוכים יותר...

פורסם
  • מחבר

אם אני מביא ב1300 את r9 290x, זה שווה?

כי תכננתי השבוע לקנות GeForce GTX970 ( מה שרשמתי למעלה) ב1700 חדש מהחברה....

אם שניהם מספקים אותם ביצועים אז שווה לקנות ב1300 לא?

פורסם

אם יש לך מסך 1080p ואתה לא משתמש בDSR, לא סביר שאתה משתמש ביותר מ-3.5 GB מה-VRAM, ובמקרה זה ה-gtx970 צפוי (מההשוואות שאני ראיתי) להתעלות על ה-r9 290x ב 5-10% ביצועים כמעט בכל משחק, עם צריכת חשמל נמוכה יותר ופליטת חום (כללית) נמוכה יותר, למעט כותרים מותאמי AMD שבהם הביצועים יהיו די דומים. יש לציין שגם אם יש לך מסך 1440p (לדוגמה) או שאתה בכל זאת משתמש בDSR אתה לא בהכרח משתמש ביותר מ-3.5 GB... אבל זה הופך את זה לתרחיש יותר סביר, ומכיוון של gtx970 יש תכנון זכרון ״מיוחד״, אז רק 3.5gb מתוך ה-4gbשיש לו זמינים במהירות גבוהה וכשיש צורך ביותר אז עלולה להיות ירידה מסויימת בביצועים...שוב -זה די נדיר כרגע אבל ככל שמשחקים ידרשו יותר זיכרון זה יתחיל להיות בעייתי במידה וnvidia לא ימצאו דרך לתקן את זה.

*DSR = טכנולוגיה של Nvidia (יצרנית ה-gtx 970) שמאפשרת לקבל איכות תמונה גבוהה יותר במסכי 1080p ע"י רינדור ראשוני של הפריים ברזולוציה גבוהה בהרבה (עד 4K) ואז כיווץ חזרה לרזולוציה של המסך. בקיצור - זולל זיכרון. גם לAMD יש משהו בסגנון שנקרא: VSR. בלי קשר - חשוב לוודא שהr9 290x הוא עם גוף קירור מצד שלישי ולא קירור המפוח האדום, וגם כדאי לשאול אם הוא היה בשימוש לכרייה.

פורסם
  • מחבר
אם יש לך מסך 1080p ואתה לא משתמש בDSR, לא סביר שאתה משתמש ביותר מ-3.5 GB מה-VRAM, ובמקרה זה ה-gtx970 צפוי (מההשוואות שאני ראיתי) להתעלות על ה-r9 290x ב 5-10% ביצועים כמעט בכל משחק, עם צריכת חשמל נמוכה יותר ופליטת חום (כללית) נמוכה יותר, למעט כותרים מותאמי AMD שבהם הביצועים יהיו די דומים. יש לציין שגם אם יש לך מסך 1440p (לדוגמה) או שאתה בכל זאת משתמש בDSR אתה לא בהכרח משתמש ביותר מ-3.5 GB... אבל זה הופך את זה לתרחיש יותר סביר, ומכיוון של gtx970 יש תכנון זכרון ״מיוחד״, אז רק 3.5gb מתוך ה-4gbשיש לו זמינים במהירות גבוהה וכשיש צורך ביותר אז עלולה להיות ירידה מסויימת בביצועים...שוב -זה די נדיר כרגע אבל ככל שמשחקים ידרשו יותר זיכרון זה יתחיל להיות בעייתי במידה וnvidia לא ימצאו דרך לתקן את זה.

*DSR = טכנולוגיה של Nvidia (יצרנית ה-gtx 970) שמאפשרת לקבל איכות תמונה גבוהה יותר במסכי 1080p ע"י רינדור ראשוני של הפריים ברזולוציה גבוהה בהרבה (עד 4K) ואז כיווץ חזרה לרזולוציה של המסך. בקיצור - זולל זיכרון. גם לAMD יש משהו בסגנון שנקרא: VSR. בלי קשר - חשוב לוודא שהr9 290x הוא עם גוף קירור מצד שלישי ולא קירור המפוח האדום, וגם כדאי לשאול אם הוא היה בשימוש לכרייה.

תודה על התגובה המפורטת...איך אני יודע\בודק עם הגוף קירור מצד שלישי ולא קירור מפוח אדום? אם אפשר יותר פרטים על זה

והוא לא היה בשימוש כרייה זה בטוח

פורסם

אם אתה מצליח להשיג gtx780ti מאלה צצים להם בימים האחרונים מומלץ על פניי r9 290x למרות ששניהם מעולים.

יש מישהו ביד 2 שמוכר אחד ב1600 ש"ח עם הקירור מפוח (בכרטיסים של Nvidia זה פחות קריטי) אז לדעתי אתה יכול להוריד אותו ל1400/1300 וזה ייתן לך אחלה תמורה למחיר.

יש עוד מישהו שמוכר gtx780ti של gigabyte ב-1500 בלוח יד שניה של האתר.

לגבי ה-r9 290x תבקש ממנו שיכתוב לך את הדגם המדויק ואז אתה יכול להעתיק את זה לgoogle והלינק הראשון שתקבל כנראה יהיה של העמוד שלו באתר של היצרן.

אתה יכול גם להעתיק אותו פה ויהיה די קל לאמר לך איזה קירור זה.

זה לא משהו נסתר, זה משהו שאתה רואה על הכרטיס תוך שנייה.

קירור מפוח המקורי של AMD:

amd-radeon-r9-290x.jpg

קירור צד שלישי של gigabyte:

290XOC-1.jpg

קירור צד שלישי של msi:

600.png

פורסם
  • מחבר
אם אתה מצליח להשיג gtx780ti מאלה צצים להם בימים האחרונים מומלץ על פניי r9 290x למרות ששניהם מעולים.

יש מישהו ביד 2 שמוכר אחד ב1600 ש"ח עם הקירור מפוח (בכרטיסים של Nvidia זה פחות קריטי) אז לדעתי אתה יכול להוריד אותו ל1400/1300 וזה ייתן לך אחלה תמורה למחיר.

יש עוד מישהו שמוכר gtx780ti של gigabyte ב-1500 בלוח יד שניה של האתר.

לגבי ה-r9 290x תבקש ממנו שיכתוב לך את הדגם המדויק ואז אתה יכול להעתיק את זה לgoogle והלינק הראשון שתקבל כנראה יהיה של העמוד שלו באתר של היצרן.

אתה יכול גם להעתיק אותו פה ויהיה די קל לאמר לך איזה קירור זה.

זה לא משהו נסתר, זה משהו שאתה רואה על הכרטיס תוך שנייה.

קירור מפוח המקורי של AMD:

amd-radeon-r9-290x.jpg

קירור צד שלישי של gigabyte:

290XOC-1.jpg

קירור צד שלישי של msi:

600.png

וואו תודה

במידה והוא קירור מפוח מקורי ( התמונה הראשונה), מה רע בו? יש בו בעיות? לא נותן ביצועים טובים?

פורסם

קודם כל אין טעם לצטט את המודעה (הענקית) הקודמת שלי אם אתה מגיב מייד אחריי, זה דיי ברור שאתה מגיב למה שכתבתי ממש לפנייך, וזה מאוד מעצבן לאנשים אחרים שיעברו על הדיון וייצטרכו לגלול עם העכבר עד צאת נשמתם רק כדי לראות מה תכלס רצית לאמר...

לשאלתך:

כשכרטיס מסך נמצא תחת עומס (במשחק מודרני על הגדרות גבוהות ברזולוציה גבוהה לדוגמא) הוא (מן הסתם) מתחמם, אם הקירור שלו לא מספיק יעיל, החום הזה מתפזר פחות טוב ועל מנת שלא לפגום ברכיבים, הכרטיס מתוכנן להגיב למצבי קיצון כאלה ומוריד אוטומטית שת תדר העבודה שלו על מנת שלא ליצור עוד חום. כשהכרטיס עושה את זה אתה מקבל ירידה בביצועים.

מכיוון שהr9 290x פולט יחסית הרבה חום - זה קריטי שיהיה לו קירור טוב.

קירור המפוח של AMD הוא מאוד לא יעיל וזה גורם לו להיות גם רועש יותר (מאוורר שצריך להסתובב מהר יותר) ובמקביל מאפשר לכרטיס להגיע לטמפ' גבוהות למדיי (תלוי גם בעוד גורמים כמו זרימת האוויר דרך המארז וכו'..)

לכן מאוד מומלץ לך לקנות r9 290x עם קירור צד שלישי (לא ממש משנה של איזה חברה: sapphire, gigabyte, msi, pny,asus, evga - הכל טוב).

כרטיסים של Nvidia הם בגדול יותר יעילים מבחינת צריכת חשמל ופולטים פחות חום וקירור המפוח של Nvidia יעיל יותר מזה של AMD ולכן זה פחות קריטי (בהנחה שאתה לא עושה OC)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים