עבור לתוכן

ת'רד בחירות 2015

Featured Replies

פורסם

התמימות שלך מפתיעה.

נחיה ונראה.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 642.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן, התמימות שלי מאוד מפתיעה - התמימות שבלחשוב שפוליטיקאי, גם ללא קשר לאידאולוגיה שלו, לא יעשה דבר שיסית את בוחריו נגדו. בנט הוא פוליטיקאי, ובעוד שהוא הצליח למכור לבוחריו ישיבה עם לפיד באותה ממשלה, הוא לא יצליח זאת עם "המחנה הציוני" (שלא לדבר על שמאלה ממנו, אם מרצ בתמונה).

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני אחדד רגע את דברי, ואולי הייתי צריך להגיד זאת כבר בהודעה הראשונה בעניין זה: כל אחד יישב עם כל אחד אם הוא יוכל להסביר זאת לבוחרים. ההסבר היחיד שמפלגות הימין המובהקות יכולות לתת לישיבה עם מפלגות שמאל היא שאחרת תהיה ממשלה גרועה עוד יותר. זה המצב גם כיום - בנט ישב עם בוז'י באותה הממשלה רק אם הוא יוכל למכור לבוחריו שבלי זה תהיה ממשלת שמאל מוחלט. את זה אני לא רואה קורה, כי כרגע אין סיכוי לממשלת שמאל.

פורסם

כולם בפוליטיקה הישראלית אופורטוניסטים. As simple as that.

פורסם

עלות הבחירות כ2 מליארד ש"ח

ראש הממשלה והליכוד יצאו ממנה (כפי שמסתמן) בעמדה נחותה משהיו לפני.

יכולת קבלת החלטות מרשימה של ביבי.

וכל זה בגלל חוק ישראל היום :)

פורסם

אני לא חושב שתסריט בו הבית היהודי יישבו בקואליציה ברשות בוז'י וציפי הוא תסריט ריאלי - כדי שזה יקרה, מספר המנדטים שהליכוד יקבל צריך להיות כל כך נמוך שלא תהיה לו שום אפשרות להקים קואליציה ללא ממשלת אחדות.

לצערי, הקואליציה שלדעתי תקום היא ליכוד+הבית היהודי+יש עתיד+כחלון+ישראל ביתנו (אם תעבור את אחוז החסימה).

אני אומר לצערי לא כי אני תומך בעבודה, אלא מכמה סיבות:

א) הקואליציה תהיה כנראה די צרה - שני הגושים הגדולים הם פחות או יותר שווים בכוחם נכון להיום, ולכן למפלגות האופורטוניזם (יש עתיד / כחלון / ש"ס) יהיו מנופי לחץ מאוד גדולים על הממשלה, בלי קשר לעומד בראשה.

ב) זו בדיוק - כמעט אחד לאחד - הקואליציה שהתפרקה לפני מספר חודשים, מה שמוכיח שלא רק שהבחירות האלו מיותרות לחלוטין, אלא שגם הקואליציה שתורכב הפעם לא תחזיק מעמד יותר מדי זמן.

פורסם

בקואלציה הקודמת היה גם את ציפי, לא?

הבעייתי היחידי בקואלציה הוא לפיד הרמאי והנוכל שיעשה הכל(כולל שיתוק הקואלציה והמדינה) כדי לעשות עוד רווח פוליטי.

לפיד את כל חייו בנה על רמאות והצגות. גם בבחירות האלה הוא השתמש ביכולות הרמייה והתעתואים שלו.

עריכה: אני גם לא מבין מאיפה אתם כל כך בטוחים שאף אחד לא יישב עם הערבים. הריי רציתם "רק לא ביבי" רציתם "מהפך". זה בדיוק המהפך לו ייחלתם, ממשלת שמאל עם ערבים.

אם מרצ לא עוברים את אחוז החסימה זה יהיה יום חג בשבילי. מצידי שגם ליברמן לא ייעבור אבל שמרצ לא ייעברו, יהיה לי חיוך מרוח מאוזן לאוזן.

omrij אתה מצביע לפיד במקרה?

ציפי התנגדה לחוק הלאום, זה היה הקש ששבר את גב הגמל. בכלל, ציפי ולפיד לא ממש היו שותפי קואלציה שקל היה לעבוד איתם, הם הצטרפו מראש בכוונה להפיל את נתניהו.

נערך על-ידי Sargon

פורסם

אני עדיין על הגדר, יש עתיד הם אופציה ריאלית מבחינתי.

פורסם

אני זוכר שלפני הבחירות הקודמות לפיד היה פעיל בפייסבוק שלו ואז כל מי שכתב הודעה לא אוהדות שלו על דף הפייסבוק שלו הוא מחק אותו ועשה לו באן. ולא קללות או משהוא כזה, פשוט הודעה שלא הסכימה איתו.

מאז הוא למד שלא כדאי למחוק הודעות בפייסבוק כי זה רק מעצבן יותר אנשים, אבל בעקרון הוא לא בוכל בשום אמצעי כדי לקדם את עצמו.

זוכרים את הסיפור עם התואר שהוא "התקבל" אליו?

גם אשתו עשתה תואר שני מבלי שעשתה בכלל תואר ראשון.

זה בן אדם שמסדר את עצמו רק מתוך יחוס וקרדיט של העבר שאותו הוא גם ייצר במרמה.

עריכה: אתה רואה שהוא עושה את זה גם עכשיו שהוא מציג הישגים לכאורה שבעצם לא היו ולא נבראו. הוא בונה על ייצור דקרדיט בשביל עצמו במרמה ועל סמך זה הוא מקבל עוד תמיכה.

אני בטוח שגם את הספרים שלו שהוא לכאורה כתב ישבה איזה סטודנטית מסכנה ועשתה לו את רוב העבודה. בזמנו שהוא כתב בעצמו בדף הפייסבוק ראו שהעברית שלו ממש עילגת.

עריכה: יש גם את הווידאו הזה עם "צילה" שהיא אישה עיוורת בת איזה 70 שעובדת בהיי טק. נשמע די מפורח. דבר ראשון "עובדת בהיי טק" לא אומר כלום. מי שעובד בהיי טק בתפקיד טוב יהיה בטח גאה בעצמו לפחות במינימום בשביל לספר מה הוא עושה.

"אני צילה, עובדת היי טק, תכנתת במקצועי"

"אני צילה, עובדת היי טק, מנהלת פיתוח."

"אני צילה, עובדת היי טק, מחלקת סנדביצים"

ואני לא רוצה להשמע רשע, אבל יהיה קשה לאישה עיוורת בת 70 להשתלב בתעשיית היי טק. אפילו לגבר בן 40 כבר קשה להשתלב בתחום היי טק.

זה כמו שמישהו בחנות מחשבים מוכר למישהו שלא מבין בחומרת מחשבים כל מיני לוקשים. הוא יכול לספר לו כמעט כל מה שהוא רוצה.

שוב, אתה רוצה להצביע למישהוא שאתה לא סובל?(ביבי) או למישהוא שאתה לא סומך עליו?(לפיד, בוגי ושות)

נערך על-ידי Sargon

פורסם

אז לפיד הוא בעצם ממשיך דרכו של ביבי ?.

פורסם

כנראה שלא, כי זה לא נראה שאשתו תופסת אותו בביצים כמו שרה.

פורסם

ביבי אוליי משקר פה ושם כמו כל פוליטיקאי, אבל לפיד ייוצר קמפיין שלם של אשליות וממציא דברים שלא נבראו מעולם.

כאילו ראבק, להביא שחקנים שייתמכו בו?

חוץ מזה אני לא מבין את הטענה של "מזגזג", בעיניי זה דווקא טוב שהוא משנה עמדות, הריי המציאות משתנה כל הזמן אז טוב גם לשנות עמדות בהתאם.

נערך על-ידי Sargon

פורסם

ביבי מציג את צוק איתן כהישג...

פורסם

אוליי צוק איתן הוא לא הישג לטענתך ולדעתו היא כן, אבל לפחות צוק איתן זה משהוא שהתרחש במציאות והוא לא ביים אותו.

פורסם

טוב אחי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים