עבור לתוכן

ת'רד בחירות 2015

Featured Replies

פורסם

נראה לי שעניתי,

ההסכם המסתמן (שאנחנו לא יודעים את פרטיו המלאים שלמעשה עדיין לא גובשו) הוא רע

אבל ביבי לא מקדם אותנו נגד ההסכם, כנראה שאפילו להיפך.

והעובדה שאתם חושבים שזה שהוא מתבטא בערוץ כזה או אחר או אפילו הולך לקונגרס לנאום תשנה משהו היא פשוט בדיחה

בגדול, אני מסכים מאוד עם הכתבה הזאת

http://news.walla.co.il/item/2833288

נתניהו טוען שהוא יוצא לארה"ב כדי לשכנע את האמריקנים שההסכם הנרקם בין המעצמות לאיראן הוא בגדר אסון. אין זו אלא זריית חול בעיניי המצביעים הישראלים. כל ילד בוושינגטון יודע שהסיכוי שנאומו של נתניהו ישנה את המדיניות האמריקנית אינו שואף לאפס - הוא אפס. ההצלחות של ישראל ושל השדולה הפרו-ישראלית בוושינגטון בשנים האחרונות הושגו בזהירות ובלא מעט מגעים שקטים עם חברי קונגרס.לעומת זאת, נאום נתניהו הוא נאום שכולו דיבורים, או בערבית: "כלאם פאדי". היטיב לתאר זאת שר החוץ אביגדור ליברמן ששב ואמר בפעם המי יודע כמה השבוע: When you have to shoot, shoot. Don't talk נאום פומבי ומתריס של ראש ממשלת ישראל בפני הקונגרס האמריקני, נאום שלא תואם עם נשיא ארה"ב ולא קיבל את הסכמתו, הוא לא הדרך לשכנע את הנשיא ואת הקונגרס. מקסימום - לזכות בבחירות בישראל.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 642.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מבין... אז אתה מסתפק בזה שהרצוג סומך על אובמה, וכל אחד שיבין מזה מה שהוא רוצה, וולעזאזל אם ישראל תהיה חייבת להתקיף בעצמה כנגד הסכם בין לאומי שחתומה עליו ארה"ב, ויהיה המחיר אשר יהיה. ומצדך, זה מספיק בכדי שתצביע לו בתקווה שיוכל להקים קואליציה ולהיות ראש ממשלה הרי הוא סומך על אובמה, אז בטוח שהוא יתקוף באירן כנגד רצון הממשל הזה.

פורסם

דבר ראשון - אני לא מתכוון להצביע למחנה הציוני

דבר שני - גם הרצוג אמר שמדובר בהסכם רע, אבל לא צריך לנסוע עד לקונגרס ולהפוך את המצב לגרוע יותר.

דבר שלישי - הבאתי כבר התבטאות מהימים האחרונים של ידלין, התעלמתם מהם.

פורסם

ולגבי הנאום.

אז נחיה ונראה איך הנאום ירתום את הקונגרס יחד עם כל תומכי ישראל בו, הרפובליקנים והדמוקרטים לטרפד את ההסכם בכל דרך אפשרית. לא סתם אובמה שובר את כל הכלים בכדי לנסות למנוע מנתניהו להגיע. אובמה לא יוכל להסיר את הסנקציות בלעדי הקונגרס, ונתניהו עומד לרתום אותם ואת דעת הקהל האמריקאית. לדעתי בודדים ישארו לצד אובמה, בעיקר כמה אנשי קונגרס שחורים, ואיך אפשר בלי כמה יהודונים.

ואם צריך, אני יאכל את הכובע.

פורסם

איפה הרצוג אמר? תראה לי.

לא רלוונטי ילדין כי הוא לא יהיה שר הביטחון, גם בתסריט הזעיר שהרצוג יקים ממשלת אחדות. המשרה תלך לליכוד, ולכן מדובר בהבטחה ריקה.

ואם כבר בכירי מערכת הביטחון בעבר שלא עליהם האחריות

http://www.israelhayom.co.il/article/261903

- - - תגובה אוחדה: - - -

אבל לא צריך לנסוע עד לקונגרס ולהפוך את המצב לגרוע יותר.

.

אז מה כן צריך לעשות?

- - - תגובה אוחדה: - - -

הנאום הזה לא ישנה כלום, ואין לי ספק שאתה הולך לאכול את הכובע

נדבר עוד כמה ימים :)

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1110300

אני חושב שיהיה מוקדם לדעת את תוצאות הנאום מיד לאחריו. יהיה ניתן לדעת איך הנאום היה.

מקווה שתהיה מספיק ישר לאכול את הכובע בעצמך אם צריך... :)

פורסם

http://glz.co.il/1087-58825-he/Galatz.aspx

ידלין משקף את מה המחנה הציוני חושב בתור הביטחוניסט שלה

זה לא משנה אם הוא יהיה שר הבטחון או לא (והוא אכן לא יהיה)

הדרכים לפתרון הם כנראה צבאיות, והדרך היחידה לצאת למהלך כזה היא קודם כל לשמור על יחסים דיפלומטיים תקינים עם ארה"ב

רוב הסיכויים שתקיפה אפקטיבית לא תהיה בלעדיהם.

עכשיו כבר מאוחר מדי, אז נשאר רק לדבר ולצייר על בריסטולים ולקוות שראש הממשלה הבא יתקן את היחסים ונוכל להגיע למצב של פתרון צבאי.

(סביר להניח שזה יהיה ראש הממשלה הבא הבא כי בשנתיים הקרובות נראה את ביבי מתפתל בעוד קואליציה בלתי אפשרית)

פורסם

ממשל אובמה יתנגד בתוקף לתקיפה ישראלית ובטח לא יעשה דבר לסיע לה אלא רק למנוע אותה, בין אם יהיה הסכם ובין אם לאו, בין אם ביבי יעמוד בראשות הממשלה לבין אם בוז'י. תפנים.

רק כאשר כל העם האמריקאי נגדו ואין הסכם בתוקף, יהיה קל יותר לבצע תקיפה כזו מבחינה מדינית.

אוקי, אז בוז'י חושב שההסכם רע, אך כנראה לא מספיק רע כדי לנסות לפעול יחד עם ביבי ולהציג חזית אחידה נגדו, כדי שאח"כ יהיה קל יותר לתקוף.

מנין לך שדעתו של ידלין היא גם דעתו של בוז'י? רק בגלל ששמו אותו כסמל, שגם אתה מודה שמדובר במהלך חסר חשיבות?

פורסם

ממשל אובמה יתנגד לכל מה שביבי יגיד/יעשה - אם ביבי יגיד שבחוץ יש אור באמצע היום גם לזה הם יתנגדו

אבל במקרה הזה הכל אישי.

שום נאום בקונגרס לא ישנה כלום, זה חלק מתעמולת הבחירות של ביבי שמצליחה לעבוד על רפי שכל.

לצורך העניין לא משנה מה דעתו של הרצוג, אני באמת ובתמים מאמין שיותר גרוע בעניין הגרעין האיראני מנתניהו לא יכול להיות.

הוא כבר הוכיח שהוא לא מסוגל לעצור את התהליך. מדהים שיש אנשים שעדיין הולכים אחרי "מר ביטחון" שכשל בכל מבחן ביטחוני שהיה לו בתקופת כהונתו.

פורסם

^אם אובמה לא שנא יהודים בעבר אז אחרי כמה שנים עם ביבי העניין הזה כבר השתנה.

פורסם

כן ככה זה.

אם ביבי היה קורא להשמיד את אמריקה, ומכחיש את העבדות השחורה בארה"ב, אז עם הזמן אובמה היה לומד לאהוב אותו כמו את איראן.

אבל הוא רק דואג לביטחון מדינת ישראל והעם היהודי, אז עם הזמן הוא משניא את עצמו על כל האנטישמים.

אולי הוא היה צריך לנבוח כמו כלב ולשכשך בזנב, זה ודאי היה הופך אותו לאהוד.

פורסם

לא, אבל הוא יכול להיות קצת פחות ... ביבי.

איזה נשיא אמור לחבב אותו או להזדהות איתו אחרי השפלה כזאת?

פורסם

איזו השפלה?

מה בדיוק אתה חושב שאתה רואה שם?

זה היה ראיון מצוין.

כל מילה במקום.

אתה יודע מה, לא ראיתי את הראיון הזה עד עכשיו.

ועכשיו שראיתי אני עוד יותר נחוש להצביע ביבי.

זה בדיוק מה שאנחנו צריכים מבחינה בטחונית ומדיניות חוץ.

מבחינה כלכלית יש כבר מספיק מפלגות וחברי כנסת שידאגו לקדם עניינים.

זה לא ההתמחות של ביבי בכל מקרה.

תפסיקו להאשים אותו כאילו הוא זה שאמור לעשות את כל העבודה.

מעדיף את ביבי פי 1000 מבוז'י ליבני.

לא מבין איך אנשים מסוגלים להצביע להם.

רק כי הכניסו להם לראש שעדיף הכל רק לא ביבי?

שהחלפת ביבי היא היא השינוי?

שטויות.

הדבר האחרון שאנחנו צריכים במדינת ישראל זה לאפשר לבוז'י וליבני להחליט החלטות מדיניות.

סתם זורקים שקרים לאוויר.

יחסלו את העוני!!!!

יורידו מיסים!!!

יהפכו מים ליין!!!

אין מאחורי זה שום כלום.

שני בלונים נפוחים שמנסים לרכוב על גל של מניפולציות פוליטיות תחת מטריה אנטי ציונית במימון חוץ.

הם בדיוק ההגדרה של "אידיוטים שימושיים".

פורסם

תגיד לי, זה נראה לך הגיוני שמנהיג של כפר קטן מהמזרח התיכון מושיב את נשיא ארה"ב מול אלף מצלמות ומחנך אותו כמו אהבל? אתה מבין איזה חוסר כבוד זה לנשיא אמריקאי? זה לא שהוא עשה את זה מאחורי דלתות סגורות על מנת לבסס את הקייס שלו - הוא רצה להראות לכל העולם כמה הוא חכם ומשכיל לעומת אובמה הילד.

זאת לא דיפלומטיה טובה בעיני, לא כשאתה בעמדת נחיתות.

פורסם

עזוב חבל"ז, אי אפשר לשכנע פודל שלא להעריץ את אדונו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים