עבור לתוכן

בעיית BT

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי נייד של דל, Vostro 3300 עם Windows 7 64bit.

מתאם הBT הוא Dell Wireless 365 Bluetooth Module (דרייבר: http://www.dell.com/support/home/us/en/19/Drivers/DriversDetails?driverId=01JT5).

כל כמה ימים הבלוטות' פשוט נעלם- אני משתמש ברמקולים BT של הרמן קרדון (Soundstick wireless) ובאמצע ההשמעה הסאונד עובר לרמקול של המחשב, הדרייבר נעלם ממנהל ההתקנים, וסמל הBT בשורת המשימות נעלם גם הוא.

כשאני מנסה להתקין מחדש את הדרייברים והתוכנה, אני מקבל את הודעת השגיאה הבאה:

Please turn on or plug in ypur Bluetooth device in order to continue intallation

נורת הפעילות של הBT דלוקה (אין דרך לכבות אותה למיטב ידיעתי), אך התוכנה לא מזהה את ההתקן בשום דרך. בד"כ זה מסתדר לבד אחרי כמה ימים, כל פעם מחדש.

עזרה, בבקשה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מקפיץ...

קרה שוב, באמצע הלילה, כשהמחשב בכלל לא בשימוש

פורסם
  • מחבר

הסתדר לפני כמה ימים, ועכשיו קרה שוב. חבר'ה, אני מיואש!

נ.ב.

יש לציין שכאשר הBT "נעלם" (גם משורת המשימות וגם ממנהל ההתקנים) מופיע במנהל ההתקנים Unknown Device עם סימן אזהרה צהוב וקוד 43 (‏‏Windows הפסיק את פעולתו של התקן זה מכיוון שההתקן דיווח על בעיות)

פורסם
  • מחבר

אם בHWZONE אין פתרון...:/

פורסם

יכול להיות בעיה תוכנתית או חומרתית.

עכשיו זה תלוי כמה אתה רוצה להשקיע בפתרון הבעיה.

הדבר הכי פשוט יהיה לבטל את הBT המובנה במחשב ולקנות דונגל BT USB בכמה שקלים. יפתור את הבעיה, החסרון שזה יקח לך חיבור USB אחד.

אם אתה רוצה לבדוק למה זה נגרם הייתי ממליץ לעבוד עם לינוקס לכמה ימים, לראות אם הבעיה נגרמת גם שם. אם כן אז זה חומרה, אם לא אז זה כנראה תוכנה.

ובכל מקרה אפשר להחליף את הכרטיס הפנימי, דבר שרוב הסיכויים יפתור את הבעיה. הכרטיס לא יקר ואם תעשה את זה בעצמך זה פתרון טוב. אם אתה לא חושב שאתה מוסגל לבצע לבד אז ניתן לתת למישהוא לבצע אבל מחיר העבודה ייקר את העניין.

פורסם
  • מחבר

חלק מהבעיה (לדעתי בכל אופן) היא שהדרייבר מ2009, ואני לא מצליח למצוא לו עדכונים.

קצת קשה לי להאמין שזו בעיית חומרה (מבחינת תקינות כרטיס הBT) מכיוון שהBT יכול לפעול במשך שבועות באופן תקין, ואז יום/לילה אחד להעלם במפתיע.

אשמח לעוד תגובות והצעות מהמומחים פה

פורסם

בוא נחלק את הבעיה ל 2 דברים ולפי זה נדע איך לפתור אותה:

1 בעייה חומרתית- במחשב ישנו כ.אלחוטי שמיועד ל BT ול WIFI בוא זמנית? במידה וכן, ברגע שהBT נעלם זה גם ה WIFI? אם כן, נסה לפרק את חלקו התחתון של המחשב לבדוק אולי הבעיה הינה אבק/ חיבור שאינו תקין.

2. תוכנה- ה WIFI פועל אך ה BT אינו עובד, נסה למחוק דרייבר באופן יסודי (כגון דרך תוכנות שסורקות רגסטריי), כמובן לאחר שהעברת את ההתקן לסטטוס לא זמין. אחרי זה נסה לחפש דרייבר יותר עדכני ולהתקין אותו מחדש טרם העברת ההתקן לסטטוס זמין.

פורסם
  • מחבר

ברגע שהBT נעלם הWIFI עדיין עובד ללא בעיה.

ואני מחפש ללא הצלחה דרייבר מעודכן יותר-

Dell Wireless 365 Bluetooth Module

פורסם

נסה את זה:

http://www.broadcom.com/support/bluetooth/update.php

או באופן כללי הייתי בודק איזה ציפסט נמצא שם באמת (במנהל ההתקנים זה נקרא hardware id) ומשיג דריברים שלו ישירות לא דרך דל.

לפי מה שקראתי מדובר בציפסט של ברודקום, לכן הלינק שנתתי אולי יעזור.

לגבי המודול, הוא לא משולב אלא נפרד. לכן אין קשר לWIFI, וגם אם הוא היה משולב לדעתי זה לא תמיד יתבטא בWIFI

נערך על-ידי yossi_s1

פורסם

בהנחה ויוסי צודק בנושא המודול- שהוא נפרד- נסה בכל זאת לפתוח את המחשב ולראות האם המודול מחובר טוב ואין אק או משו שיכול לגרום לבעיה.

פורסם
  • מחבר

גם לדעתי הBT נפרד מהWIFI. בכל אופן, אני לא מוצא במנהל ההתקנים שם אחר חוץ מ

Dell Wireless 365 Bluetooth Module, והעדכון של BROADCOM מעלה הודעת שגיאה שהוא לא תומך בהתקן הזה.

תכל'ס, אני אובד עצות

- - - תגובה אוחדה: - - -

עדכון: מצאתי דרייבר מתאריך 7/8/13 (בניגוד לקודם מ1/12/09). התקנתי אותו וכרגע הכל בסדר. מקווה שזה ימשיך ככה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים