עבור לתוכן

שאלה לגבי turbo boost במעבד I5

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

ברשותי מעבד I5 3470 עם לוח אם z77m-d3h.

כמה שאני יודע, טכנולוגית הTurbo boost עבור המעבד שלי עובדת באופן הבא:

1core -3.6

2cores -3.6

3cores -3.5

4cores -3.4

וככה זה גם מוגדר בbios ווידאתי שturbo boost לא מכובה.

כשעשיתי בדיקה בprime 95 ובמקביל בתוכנה עם אינפורמציה על הליבות קיבלתי שכל הליבות פעלו בתדר של 3.6.

מה אני מפספס פה?

אגב, כשאני מעלה את התדרים לx40,x40,x39,x38 בbios אז כולם עובדים על 4ghz באופן דומה.

נערך על-ידי OvO

פורסם

אני מעריך שזה קשור לזה

+4 bins limited overclocking

פורסם
  • מחבר

זה לא ענה על השאלה אבל .

לא שאלתי כמה OC אני יכול לעשות במעבד לא K, את זה אני כבר יודע.

פורסם

כנראה מוגדר בביוס להשתמש ביכולות האלה לכן זה מה שאתה מקבל.

פורסם
  • מחבר

איזה יכולות :o

הturbo boost מופעל, ואני מקבל תוצאה אחרת (יותר טובה)...

הכל על auto.

פורסם

1. המעבד Core i5-3470 (קישור) אמור לעבוד בתדר רגיל של 3.2GHz, כלומר מכפלת מעבד של 32, ובתדר טורבו של 3.6GHz, כלומר מכפלת מעבד של 36. המעבד שלך הוא לא בעל מכפלה פתוחה (בעל סיומת K), אז אתה לא אמור להיות מסוגל לקבוע מכפלה הגדולה מ X36 למעבד.

2. לפי הקישור הזה, למעבד Core i5-3470 ה Turbo Boost Bins הם 2/3/4/4 עבור 4/3/2/1 ליבות, מה שאומר שבעומס על ליבה אחת או שתיים לכל היותר, המעבד מסוגל לעבוד בתדר טורבו של 3.6GHz (מכפלה של 36), כאשר יש עומס על 3 ליבות, תדר הטורבו המקסימלי הוא 3.5GHz (מכפלה של 35), ועבור עומס על כל ארבעת הליבות תדר הטורבו המקסימלי הוא 3.4GHz (מכפלה של 34), שזה בדיוק מה שכתבת.

3. אני לא רואה באתר של הלוח GA-Z77M-D3H (קישור) תכונה שמסבירה מדוע תדר המעבד בעומס על כל ארבעת הליבות הוא 3.6GHz (איזו תכונת "סופר-טורבו" או משהו דומה).

4. לפי החוברת של הלוח הנ"ל, יש לך אפשרות לשנות את מכפלת תדר הטורבו בהתאם למספר הליבות הפעילות (מתחת להגדרת ה Intel® Turbo Boost Technology יש לך את הגדרות ה (Turbo Ratio (1-Core Active...4-Core Active). לפי ברירת המחדל ערך זה אמור להיות מוגדר כ Auto, ואז המעבד אמור לעבוד בתדרים שב-(2). מוזר לי שהצלחת לקבוע את הערכים האלו מעל ל-36, כי טכנית אפשר לראות בזה המהרה, והמעבד שלך לא אמור לתמוך באפשרות כזו.

הייתי מציע לך לבדוק את הטמפרטורות והתדרים של המעבד עם תוכנה אחרת (את התדרים אפשר לבדוק עם CPU-Z, ואת הטמפרטורות - אולי עם RealTemp) - אולי התוכנה שבה אתה משתמש "מזייפת". אם בכל זאת התדרים של המעבד נכונים והטמפרטורות תקינות, אולי הדבר נובע מבאג בביוס, שכן למיטב ידיעתי אלו לא יכולות שאמורות להיות למעבד שלך (כמובן שיכול להיות שהדבר נובע מתכונה אחרת של הלוח שפשוט פיספסתי).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

הbios מאפשר לי לטפס עד מכפלה של x38 עבור כל הליבות (כלומר עם הturbo boost כבוי), הבנתי שזה לא חריג ויש כמה לוחות שמאפשרים זאת במעבדי non K, כלומר המהרה קלילה בלי התעסקות בbclk.

וגם מאפשר להעלות את הturbo boost עד ל x40 x40 x39 x38 (כשx38 הוא לארבעת הליבות).

אכן בדקתי עם cpu-z אבל היא מראה תדר של 3.6 ולא מפרטת מה קורה עם כל ליבה לכן פניתי לתכנה השנייה.

נערך על-ידי OvO

פורסם

תבדוק עם hwinfo

פורסם
  • מחבר

בדקתי, התוצאה זהה :o

אתם יודעים מה? לא חשוב :) אם הכל עובד על 3.6 אז הרווחתי, אם לא אז לא.

נערך על-ידי OvO

פורסם

קראתי קצת באינטרנט ואכן נראה שבמעבדי ה Ivy Bridge עם לוח המבוסס על ערכת השבבים Z77 אפשר להעלות את תדר המכפלה כמו שעשית למרות שלא מדובר במעבד בעל מכפלה פתוחה. ממה שהבנתי, אפשר לקבוע מכפלה של 36 למעבד, כך שהמעבד יעבוד תמיד בתדר של 3.6GHz. בנוסף, מכיוון שה Turbo Boost Bins הם 2/3/4/4 עבור 4/3/2/1 ליבות התוספת לתדר היא של 400MHz כאשר יש עומס על ליבה או שתיים, 300MHz כאשר יש עומס על 3 ליבות ו 200MHz כאשר יש עומס על כל ארבעת הליבות, מה שאמור לתת תדר טורבו של בין 3.8GHz ל 4GHz. לא ברור לי מדוע בכלל אפשר להעלות את מכפלת המעבד ל-38 (זה נראה מנוגד לצורת החשיבה של אינטל, שמוכרת את המעבדים בעלי המכפלה הפתוחה בדיוק בשביל המקרים האלו), אבל מסתדר שהדבר אפשרי, כך שהמעבד יעבוד בתדר של 3.8GHz ובתדר טורבו של עד 4GHz (כאשר יש עומס על ליבה אחת או שתיים). קביעת מכפלת המעבד ל-40, אם הדבר בכלל אפשרי, תגרום למעבד לעבוד ב 3.8GHz ולא ב 4GHz לפני שתדרי הטורבו נכנסים לפעולה. בכל מקרה, נראה כי המעבד מגביל את התדר המקסימלי שלו ל 4GHz לכל היותר, גם במצב טורבו.

יותר מזה, מסתבר שאתה כנראה יכול לקבוע מכפלה של 38 למעבד ואז להעלות את תדר הבסיס מ 100MHz ל 105MHz או 106MHz, כך שבמצב רגיל המעבד יעבוד בתדר של כ 4GHz (ובתדר של כ 4.2GHz בעומס על ליבה אחת או שתיים). כמובן שבמצב כזה כבר יש לדאוג לטמפרטורה ולמתח של המעבד.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה והזמן :)

אוקיי יש תמונות:

שתי מצבים: עם טורבו בוסט כבוי ומכפלה על 38, ומופעל עם x40 x40 x39 x38.

אגב מצטער על איכות התמונות הנייד שלי הוא לא בדיוק פסגת הטכנולוגיה :)

נערך על-ידי OvO

פורסם

זה מה שרשמתי בהתחלה (עבור חיפוש בגוגל)

פורסם

בתמונה הראשונה קבעת את מכפלת המעבד ל-38 וכיבית את אפשרות הטורבו, כך שכל ארבעת הליבות עובדות תמיד בתדר של 3.8GHz (זה מה שרואים בתמונה השנייה).

בתמונה השלישית קבעת את מכפלת המעבד ל-32 וקבעת את מכפלות הטורבו ל-40 עבור ליבה אחת או שתיים, ל-39 עבור 3 ליבות ול-38 במצב של עומס על כל ארבעת הליבות. במצב כזה התדר הרגיל של המעבד הוא 3.2GHz עם תדרי טורבו של עד 4GHz.

רק שיהיה ברור:

1. ה Turbo Boost Bins למעשה מציינים איזה ערך נוסף למכפלת המעבד בכדי לעבוד בתדר טורבו.

2. המעבד יעבוד בתדר טורבו כתלות במספר גורמים, כשהעיקריים שבהם הם מספר הליבות עליהן יש עומס, טמפרטורת המעבד והספק המעבד (כמה מתח וזרם המעבד צורך).

3. במקרה של המעבד Core i5-3470, ה Turbo Boost Bins הם:

א. עד 4 עבור עומס על ליבה אחד או שתי ליבות. אם מכפלת המעבד היא 32, אז במצב טורבו היא תהיה 36, ואז תדר המעבד יעלה מ 3.2GHz ל 3.6GHz. אם מכפלת המעבד היא 36, אז במצב טורבו היא תהיה 40, כלומר תדר המעבד יעלה מ 3.6GHz ל 4GHz. אם מכפלת המעבד היא 38, במצב טורבו היא תהיה 40 ותדר המעבד יעלה מ 3.8GHz ל 4GHz.

ב. עד 3 עבור עומס על 3 ליבות. אם מכפלת המעבד היא 32, במצב טורבו היא תהיה 35 (תדר של 3.5GHz) ואם מכפלת המעבד היא 36, במצב טורבו היא תהיה 39 (תדר של 3.9GHz).

ג. עד 2 עבור עומס על כל ארבעת הליבות ליבות. אם מכפלת המעבד היא 32, במצב טורבו היא תהיה 34 (תדר של 3.4GHz) ואם מכפלת המעבד היא 36, במצב טורבו היא תהיה 38 (תדר של 3.8GHz).

ד. בכל מקרה המכפלה הסופית במצב טורבו מוגבלת ל-40.

4. מה שמוזר פה הוא שניתן לקבוע את מכפלת המעבד במצב רגיל ל-38 לכל היותר ולא ל-36, אבל מסתבר שזו תכונה הנובעת משילוב של מעבד Ivy Bridge וערכת שבבים מסוג Z77.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

אחלה סיכום !

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים