עבור לתוכן

האם כדאי לחכות לr9 390x של AMD או לקנות GTX 970?

Featured Replies

פורסם

שלום לאחרונה התפרסמו הנתונים של הכרטיסים החדשים של AMD שאמורים לצאת בקרוב, ואני תוהה האם יש טעם בלחכות או לחתוך עכשיו עם GTX 970? מכיוון שאחרי שראיתי את הנתונים קצת ירד לי מהGTX970 תודה מראש לעוזרים :)

• תגובות 35
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא שמעתי על שום נתונים שכאלו, יש לך קישור רלוונטי?

וגם, כמה זמן אתה מוכן לחכות? חצי שנה מתאים לך לחכות?

פורסם

אין לך מושג כמה פעמים השאלה ההזויה הזו נשאלה בפורומים שונים (באנגלית)...

זאת שאלה של הייפ. אין אדם על הפלאנטה שיוכל לתת לך תשובה על זה חוץ ממהנדס של AMD או מנכ"ל החברה. או אתה מהעתיד.

יש הרבה "הדלפות" ברשת על הנתונים של הכרטיס, אבל המידע הרלוונטי היחיד הוא ש:

1. אף אחד לא יודע.

2. AMD בונה הרבה מאסטרטגיית השיווק שלה (כמו הרבה חברות) על אנשים כמוך שרודפים אחריי ספקולציות ו"הדלפות" שבונות אצלם התלהבות שמשתווה לביאת המשיח בכבודו ובעצמו, וגורמות להם להימנע מלקנות כרטיס של Nvidia עד שהכרטיס המסתורי של AMD יצא לחנויות.

3. AMD טוענת שהכרטיס נועד להתחרות ב-gtx970 ו-gtx980 או אולי gtx970/980 ti (מעורפל משהו...מעניין למה...)

לאמר לך את האמת, כולם תוהים בדיוק כמוך מה יהיה עם הכרטיס הזה, אבל כמו שאתה רואה אנשים עדיין לא מהססים לקנות gtx970 בהמונייהם ולהינות מהם.

הכל תלוי בצרכים/תקציב/חשק שלך לכרטיס מסך חדש עכשיו.

ומה יקרה כשהכרטיס המדובר ייצא, ואז יתחילו הספקולציות על הכרטיס מסך הבא של Nvidia שאמור להיחשף מתישהו ב2016, הרי גם הוא אמור להיות אפילו עוד יותר חזק מהכרטיס של AMD..

אתה תגלה שמהר מאוד "יירד לך" גם מה-R9 390X OC schwarzenegger KILLER XXX שאתה מזיל עליו ריר עכשיו...

פורסם
  • מחבר
אין לך מושג כמה פעמים השאלה ההזויה הזו נשאלה בפורומים שונים (באנגלית)...

זאת שאלה של הייפ. אין אדם על הפלאנטה שיוכל לתת לך תשובה על זה חוץ ממהנדס של AMD או מנכ"ל החברה. או אתה מהעתיד.

יש הרבה "הדלפות" ברשת על הנתונים של הכרטיס, אבל המידע הרלוונטי היחיד הוא ש:

1. אף אחד לא יודע.

2. AMD בונה הרבה מאסטרטגיית השיווק שלה (כמו הרבה חברות) על אנשים כמוך שרודפים אחריי ספקולציות ו"הדלפות" שבונות אצלם התלהבות שמשתווה לביאת המשיח בכבודו ובעצמו, וגורמות להם להימנע מלקנות כרטיס של Nvidia עד שהכרטיס המסתורי של AMD יצא לחנויות.

3. AMD טוענת שהכרטיס נועד להתחרות ב-gtx970 ו-gtx980 או אולי gtx970/980 ti (מעורפל משהו...מעניין למה...)

לאמר לך את האמת, כולם תוהים בדיוק כמוך מה יהיה עם הכרטיס הזה, אבל כמו שאתה רואה אנשים עדיין לא מהססים לקנות gtx970 בהמונייהם ולהינות מהם.

הכל תלוי בצרכים/תקציב/חשק שלך לכרטיס מסך חדש עכשיו.

ומה יקרה כשהכרטיס המדובר ייצא, ואז יתחילו הספקולציות על הכרטיס מסך הבא של Nvidia שאמור להיחשף מתישהו ב2016, הרי גם הוא אמור להיות אפילו עוד יותר חזק מהכרטיס של AMD..

אתה תגלה שמהר מאוד "יירד לך" גם מה-R9 390X OC schwarzenegger KILLER XXX שאתה מזיל עליו ריר עכשיו...

קודם כל זו לא שאלה הזויה זו שאלה לגיטימית הרי אני חדש בתחום ההיי אנד ואני בסך הכל מעוניין להרגיע את חששותי ואת ה ocd שלי לפני רכישה גדולה יחסית של מחשב חדש שלא אצטער אח"כ

פורסם

תקנה GTX970 ועוד שנתיים תשדרג.

פורסם

מתי אתה מתכנן לקנות מחשב?

פורסם

ומה המפרט שיש לך כרגע ?

פורסם
  • מחבר
ומה המפרט שיש לך כרגע ?

זה לא מפרט אלא בדיחה נוראית i3 540 gt 630 4GB

מתי אתה מתכנן לקנות מחשב?

בחודש הקרוב

פורסם

חשוב לדעת גם ספק וגם רזולוצית מסך ושימוש עיקרי במחשב (ספציפי ככל שניתן לגבי משחקים\תוכנות)

במקומך הייתי מחכה שבוע לראות מה קורה עם 960 שמוכרז (כנראה) מחר. אם זה לא יספיק לך אז 970 (בהנחה והמסך הוא 1080/1440 ויש לך ספק מתאים וכ 2000 שח פנויים) וזה בהסתייגות מסויימת כי המעבד עלול להוות צוואר בקבוק לכ. מסך במצבים מסויימים.

פורסם
  • מחבר

יש גם יש ידידי הקצבתי 6500 שח' למחשב חדש ב100% אחוזים ללא זכר לזוועה הזו

פורסם

מה המשחקים שאתה מתעניין בהם ומה רמת הציפיות שלך מאפקטים ושאר eye cnady במשחקים? מה רזולוצית המסך שתשתמש בו במחשב החדש?

בלא מעט מקרים i3 עם 970, עוד 4GB זיכרון ו- SSD יעשו שינוי מהותי בכל פרמטר במשחקים בפחות מחצי התקציב.

פורסם

לא התכוונתי להעליב אותך אישית כשאמרתי שהשאלה הזויה.

השאלה הזויה מפניי שאתה כותב אותה בפורום בקונטקסט של אדם שמחפש פתרון רציני שמצריך (לצערי) מסע אל העתיד וחזרה.

תבין, בפורום כמו זה יש כמובן אנשים בכל רמות ההבנה וזה כל הקטע - שהמבינים יעשירו את הפחות מבינים (כמוני לדוגמא, לא מבין גדול, אבל הגיון בריא וסקרנות - יש בשפע).

מה שבכל זאת משותף לכל האנשים בפורום (או שצריך להיות משותף) זה הרצון לתת לאנשים פתרונות שמבוססים על מידע קונקרטי שבא מניסיון אישי או מהבנה מעמיקה.

לאף אחד בפורום הזה אין ניסיון אישי עם כרטיסי מסך מהעתיד וגם אם יש לו הבנה מעמיקה מאוד בטכנולוגיה העכשווית של כרטיסי מסך, אין לו מושג איך הכרטיס החדש מתוכנן.

כלומר, כל מה שיש לאנשים להציע לך זה לקנות gtx 970 (כרטיס מעולה שמשום מה "ירד לך ממנו" כי אתה שבוי באשליה שיווקית שנועדה לגרום לזה ש"יירד לך ממנו").

אבל - עדיין לגיטימי לגמרי שתחכה עד להשקה של הכרטיס, במידה ואתה סבלני, וכך אולי תוכל לחסוך גם עוד כמה שקלים.

זאת החלטה שלך שאין אף אחד בפורום (מבין ככל שיהיה) שאתה יכול לצפות ממנו שייתן לך פתרון מעבר ל: "תקנה gtx 970"

זה עדיין לא אומר שאתה תהיה מרוצה ממנו יותר ממה שהיית יכול להיות מרוצה מהכרטיס העתידי של AMD...

למזלך אתה תמיד יכול למכור אותו בהפסד של כמה שקלים במידה ואתה ממש לא מרוצה.

עריכה: בקשר ל-i3, אני שדרגתי מi3 4130 ל-i5 4590 לפניי פחות מחודש ואני יכול לאמר לך דבר כזה:

אתה יכול לשחק כל משחק עם המעבד הזה אבל מהר מאוד זה יהפוך להיות מתסכל כי הוא יגרום לנפילות FPS בכל משחק מודרני ואתה תרגיש טמבל (כמו שאני הרגשתי) שלא השקעת את האקסטרה 300-400 ש"ח כדי לקנות i5 מלכתחילה.

אבל היי...אם אתה כבר מחכה לr9 390x שיושק איפשהו בחצי שנה/ שנה הקרובה, אתה יכול לחסוך עוד ולקנות i7, אבל רגע!! עד שה-R9 390x יצא יהיו כבר מעבדי broadwell ומעבדי sky lake ממש מעבר לפינה... אז אולי תחכה עוד קצת ?

פורסם
  • מחבר
מה המשחקים שאתה מתעניין בהם ומה רמת הציפיות שלך מאפקטים ושאר eye cnady במשחקים? מה רזולוצית המסך שתשתמש בו במחשב החדש?

בלא מעט מקרים i3 עם 970, עוד 4GB זיכרון ו- SSD יעשו שינוי מהותי בכל פרמטר במשחקים בפחות מחצי התקציב.

אולטרא 60 FPS הנה קישור לפוסט שפתחתי

http://hwzone.co.il/community/threads/558449-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-6500-7500#.VL_bZkesUT9

פורסם

הi3-540 כן יגביל ויהווה צוואר בקבוק בחלק מהמשחקים, אך זה תלוי במשחקים עצמם. יש משחקים שדורשים יותר מהמעבד ויש שדורשים מכרטיס המסך.

בכל מקרה, הוספת זיכרון ראם יכולה לעזור, הוספת SSD לא תוסיף כלום בביצועים במשחקים.

פורסם
  • מחבר
הi3-540 כן יגביל ויהווה צוואר בקבוק בחלק מהמשחקים, אך זה תלוי במשחקים עצמם. יש משחקים שדורשים יותר מהמעבד ויש שדורשים מכרטיס המסך.

בכל מקרה, הוספת זיכרון ראם יכולה לעזור, הוספת SSD לא תוסיף כלום בביצועים במשחקים.

אין שום תוכניות לשדרוג המחשב הזה אני רוכש מחשב חדש לחלוטין

לא התכוונתי להעליב אותך אישית כשאמרתי שהשאלה הזויה.

השאלה הזויה מפניי שאתה כותב אותה בפורום בקונטקסט של אדם שמחפש פתרון רציני שמצריך (לצערי) מסע אל העתיד וחזרה.

תבין, בפורום כמו זה יש כמובן אנשים בכל רמות ההבנה וזה כל הקטע - שהמבינים יעשירו את הפחות מבינים (כמוני לדוגמא, לא מבין גדול, אבל הגיון בריא וסקרנות - יש בשפע).

מה שבכל זאת משותף לכל האנשים בפורום (או שצריך להיות משותף) זה הרצון לתת לאנשים פתרונות שמבוססים על מידע קונקרטי שבא מניסיון אישי או מהבנה מעמיקה.

לאף אחד בפורום הזה אין ניסיון אישי עם כרטיסי מסך מהעתיד וגם אם יש לו הבנה מעמיקה מאוד בטכנולוגיה העכשווית של כרטיסי מסך, אין לו מושג איך הכרטיס החדש מתוכנן.

כלומר, כל מה שיש לאנשים להציע לך זה לקנות gtx 970 (כרטיס מעולה שמשום מה "ירד לך ממנו" כי אתה שבוי באשליה שיווקית שנועדה לגרום לזה ש"יירד לך ממנו").

אבל - עדיין לגיטימי לגמרי שתחכה עד להשקה של הכרטיס, במידה ואתה סבלני, וכך אולי תוכל לחסוך גם עוד כמה שקלים.

זאת החלטה שלך שאין אף אחד בפורום (מבין ככל שיהיה) שאתה יכול לצפות ממנו לתת לך תשובה עליה מעבר ל: "תקנה gtx 970"

זה עדיין לא אומר שאתה תהיה מרוצה ממנו יותר ממה שהיית יכול להיות מרוצה מהכרטיס העתידי של AMD...

למזלך אתה תמיד יכול למכור אותו בהפסד של כמה שקלים במידה ואתה ממש לא מרוצה.

לא חשבתי שיש לך פתרון קסם או שתוכל להגיד לי משהו בנוגע לכרטיס אך חשבתי שמא יש לך ידע מסויים לגבי האסטרטגיה השיווקית של AMD כי כפי שאמרתי שוק ההיי אנד חדש לי ואין לי מושג איך העניינים עובדים פה ומתוך חוסר הידע שלי ומתוך הדברים שנאמרים בפרומים וביוטיוב בשבחו של כרטיס זה היה נשמע כמשהו שאולי שווה לחכות לו ובנוגע לזה שירד לי ממנו זה בגלל שראיתי איך הוא מתגמד לעומת הכרטיס החדש במידה מסויימת אך אם זה ממש מפריע לך תרגיש חופשי להתעלם לחלוטין מהאמירה ש"ירד לי קצת ממנו"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים