עבור לתוכן

שאלה (כנראה) תמימה - למה אנשים מוכרים כרטיסי מסך נחשקים וחדשים אחריי חודש?...

Featured Replies

פורסם

שמתי לב לכמה וכמה הודעות (לא רק באתר הזה) של אנשים שמוכרים כרטיסי מסך מודרניים כגון gtx 970/980 אחריי חודש שימוש עם אחריות והכל...

אלה נחשבים מכרטיסי המסך המוצלחים ביותר של nvidia מאז ומעולם... יש להם מוניטין מדהים ממה שחפרתי עליהם בפורומים שונים וביקורות...

אולי כמה חברה שמתלוננים על קצת coil whine... אבל חוץ מזה...הישג טכנולוגי מרשים ואחלה תמחור (לפחות ל-970).

אז נשאלת השאלה: למה לעזאזל? איזו סיבה יכולה להיות לבן אדם למכור כרטיס מסך בהפסד של כמה מאות שקלים בלי להניד עפעף??

פורסם

נערך, חשבתי שדיברת על כרטיסי AMD, שנמכרים בזול עקב תופעת הכרייה .

לגבי Nvidia אין לי שמץ.

אני לא חושב שcoil whine זה סיבה לחתוך מחיר בצורה דרסטית או בכלל.

כנראה אנשים לחוצים למכור :o

פורסם

אני קניתי את ה-980 שלי לפני יומיים מבחור שמכר אותו ב-2000 שח חשדתי בהתחלה כי בכל זאת זה הבדל של אלף שקל. הוא טען שקיבל את זה ליומולדת ואין לו צורך בזה לא האמנתי לו עד שניפגשנו פנים מול פנים. הבחור הראה לי קופסא חדשה עם חשבונית קניה מלפני שבועיים. מתברר שהוא מנסה למכור את הכרטיס מאז שקיבל אותו אבל אף אחד לא התקשר.

קניתי ואין לי בעיות עם הכרטיס אז עד עכשיו הכל טוב :)

פורסם

אנשים מפונקים/עשירים, יש כאלו בארץ.

פורסם

מע"מ

פורסם

ואז מה תגיד בביקורת ? קניתי כרטיס לעסק אבל מכרתי אותו ישר כי הוא לא התאים לי ?

פורסם
  • מחבר

אחח.....תופעת "הילד המפונק" שקיבל כרטיס בשווי 3000 ש"ח (!!!jesus) ליום הולדת, כנראה גם בלי שהוא היה צריך אפילו להתחנן... (לאור העובדה שהוא "לא צריך אותו" - לפחות למישהו במשפחה יש היגיון!)

(כשאני הייתי ילד, הייתה מקבל מקסימום איזה רובוט עם אורות בשווי (מופקע) של 300 ש"ח אחריי שהתחננת למשך שנה והיית באורגזמה מתמשכת של כמה חודשים לאחר שקיבלת אותו סוף סוף...!)

אבל חוץ מזה, אולי אנשים שיש להם אוזן רגישה לcoil whine והחנות לא מסכימה להחליף את הכרטיס... למרות שיצא לי להחליף כרטיס בגלל זה ב-TMS ודווקא לא עשו בעיות עם זה כשהחלפתי SAPPHIRE HD7870XT, והתייחסו לזה די ברצינות.

ומכיוון שיש אחריות אז זה לא יכול להיות אנשים שחזרו מחו"ל עם כרטיס ומנסים לעשות רווח...

מוזר..

פורסם

משום מה גם לי יצא לחשוב על התפועה הזו לעמוק

התובנה היחידה שהצלחתי להגיע עליה היא קצת מוזרה אבל אשתף בכל זאת כדי לשמוע פידבקים על הרעיון,

בנאדם שיש לו 2000שקל להשקיע על כרטיס זה בדרך כלל בנאדם עם עיסוקים בתנאי שזה לא איזה ילד שההורים שלו קנו לו.

הבנאדם הזה הוא כנראה גיימר שלא מוכן לוותר על החוויה בשום צורה אך יחד עם זאת אין לו באמת תנאי לכל זה.

פעם בשנה הוא עושה אטנחתה קצרה מהחיים, רוכש כרטיס HI-END חורש שבוע שבועיים חודש מסיים את כל סיישן המשחקים הלוהטים שיש לו על הקו

ובזאת מסיים את הסבב. לאט לאט יורד לו מהמשחקים והוא כבר לחוץ למכור א' כי לא נשאר לו מה לעשות עוד עם הכרטיס מסך אחרי שהוא סיים את כל הסינגל פלייר

וב' אין לו תנאי למולטי פלייר על בסיס קבוע בטח בגלל קריירה ילדים וכו'. בנקודה הזו הוא פשוט מוכר אותו בהפסד, לוקח את מה שנשאר

וחוסך עוד איזה 600 שקל לשנה שנתיים הבאות עד שיצתברו משחקים חדשים במערכת.

בחישוב כזה כאשר מחלקים את ההפרש שבין סכום הקניה לסכום המכירה בין 12 חודשים (+) זה יוצא בסך הכל 50 שקל לחודש כל ההשקעה הזו.

זה בהנחה שאתם סובלניים לחכות שנה כדי לשחק במשחק (או לייתר דיוק 'עד-שנה' במקסימום שזה כבר פחות נוראי).

דרך אגב ברעיון שכזה אתם תקבלו חוויה משוגעת! כל משחק ירוץ על ULTRA ואם מסתכלים על זה במונחים של עוד שנה מהיום, כל משחק ירוץ על ULTRA ב4K (!)

וכמובן תשלמו הרבה פחות (בחשבון של חלוקה ל12 חודשים) בהשוואה לרכישת כרטיס mid-hi.

ואם היה והשנה יצאו משחקים חלשים? רק הרווחתם מההפסד של הייצרניות. במקום 12 חודשים אתם מחלקים את העול ל18 חודשים

איך ?? אמין ?:ugly26:

פורסם
  • מחבר

furyanaor

סחטיין על התאוריה, אבל זה מקרה קיצון...

מעבר לזה שיש אנשים שיש להם ילדים ועדיין משחקים במולטי פלייר (לא אני, לי אין ילדים, אבל יש טונות של לימודים אז זה פשוט הרסני מידי להתמכר עכשיו לכל משחק שהוא) ולכן בן אדם שיודע להסתכל על שוק כרטיסי המסך יחכה קצת יותר מחודש כדי למכור את הכרטיס שלו...אם כבר קנית כרטיס...למה לטרוח למכור אותו (בהנחה שיש לך ילדים ואין לך זמן לשטויות) במקום להנות ממנו עד לדור הבא של הכרטיסים ואז להשתדרג?

פורסם

תמיד יהיו מקרי קיצון כמו של

uzi4u2

- אנשים קונים מוצר בלי להבין מה הדרישות שלו ואז הוא לא מתאים להם (לדוגמה כרטיס ארוך מדי שלא נכנס למארז ולמרוץ שזה פחות סביר במקרה של 970/980, לפעמים ספק הכח לא מספיק).

- קונים בלי "תאום ציפיות" לגבי היכולות שלו ביחס למה שאותו אדם מצפה שיעשה, מתאכזבים ומוכרים בזול רק לא להישאר עם מוצר "גרוע" ותחושת אכזבה.

- סתם מקבלים מתנה\זוכים בכרטיס ואין להם צורך בו.

- גנבים??

פורסם
  • מחבר

גנבים!? עם קבלות? ואחריות?

לזה אני קורא מקצועיות :)

פורסם

באמת משונה.

יש אולי סיבה אחת אבל היא כמעט ולא הגיונית.

עד כמה שידוע לי לליבת ה MAXWELL יש בעיה עם CUDA בכלים מסויימים ושמעתי ממישהו שקנה 970 שזה לא נתן לו את הביצועים הנדרשים

בפוטושופ.

אמנם זו בעיית דרייברים או משהו דומה וכל בר דעת היה מחכה אבל זו היתה הסיבה שלו לרצות לרדת דור בכרטיס המסך שלו.

כמובן שיש גם גנובים או סיבות משונות אחרות. אני מכיר מישהו שמכר אופנוע אחרי חודש כי לא אהב אותו או מישהו שהתגרש אחרי כמה שבועות אבל סיבותיו איתו.

יש המון אנשים משונים :-)

פורסם

רוב (~80%) האנשים שעושים את זה עושים את זה מסיבות של "פינוק". חלקם אולי ילדים, חלקם אולי לא. די עם השטויות.

פורסם
  • מחבר
רוב (~80%) האנשים שעושים את זה עושים את זה מסיבות של "פינוק". חלקם אולי ילדים, חלקם אולי לא. די עם השטויות.

אוקיי, fair enough...

די מיצינו את הנושא, אבל עדיין, כמישהו שמפתה אותו הרעיון של לקנות gtx 970 עם אחריות ב200-400 שקל פחות מהמחיר בחנות זה נראה קצת יותר מידי טוב....

מרגיש כאילו חייבת להיות איזושהי בעיה עם הכרטיס בהנחה שאין איזו בעיה בבן אדם שמוכר אותו אחריי חודש... אבל כנראה שברוב המקרים הבעיה היא בבן אדם :)

פורסם

מישהו פה זרק לגבי תופעת הכרייה,

בעיקבות התגובה שלו קראתי השבוע הרבה על השטות הזו

ואני יותר ממסכים עם האפשרות שיש לא מעט כרטיסים שיצאו מכרייה כושלת

שנמכרים בזול כדי לכסות נזקים בהקדם, טרם יצאו כרטיסים חדשים שפחיתו את הערך אפילו עוד יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים