עבור לתוכן

שאלה שעלתה לי לגבי זכרונות, Dual Channel

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

אני מתכנן לרכוש כ. זכרון של 8GB, ובהנחה שאצטרך בעתיד יותר מזה, אוסיף עוד 8GB.

עד כאן נשמע מצויין.

הבעיה מתחילה, כשצריך שהכרטיס השני, יעבוד באותה מהירות ויהיה בעל אותו הספק - כל עוד שאני אקנה כרטיס בעל מאפיינים סטנדרטיים, זה בסדר.

וגם עדיף שזה יהיה כרטיס מאותה חברה, ואפילו זהה. - ופה הבעיה.

בהנחה שארצה לשדרג, בטח זה יקרה בעוד שנה~שנתיים.

מי מתחייב לי שעדיין ימכרו את הכרטיס שלי בזמן זה?

מה הפתרון? האם לקנות פשוט עכשיו שני כרטיסים? האם אפשר לקנות כרטיס אחר ולהריץ אותם לא בDual Channel. אלא על מסילות 1 ו-3?

או שאולי המחירים יהיו אז זולים יותר, וזה לא סיפור, ומקסימום אקנה סט חדש של 2X8...

מחכה לתשובות מנסיונכם

פורסם
וגם עדיף שזה יהיה כרטיס מאותה חברה, ואפילו זהה. - ופה הבעיה.
אין כאן שום בעיה כי לא צריך שזה יהיה מאותה חברה ולא צריך שזה יהיה זהה. לא עדיף ולא כלום.
מי מתחייב לי שעדיין ימכרו את הכרטיס שלי בזמן זה?
ימכרו. אם לא חדש, אז יד-2 תמיד יהיה אפשרי.
פורסם

1. כמו ש QttP כתב - אין חובה שמודולי הזיכרון יהיו זהים - לא בתדרים ולא בתיזמונים, שכן המחשב אמור להפעיל אותם אוטומטית עם הערכים המשותפים הנמוכים ביותר (מבין תדר הזיכרון המקסימלי של הזיכרון הראשון ותדר הזיכרון המקסימלי של הזיכרון השני, ייבחר התדר הקטן יותר, ומבין התיזמונים של שני הזיכרונות ייבחרו אלו הפחות הדוקים/בעלי הערכים הגבוהים יותר), וכן אין חובה שהם יהיו מאותו הדגם ואפילו לא מאותו היצרן. הדבר היחיד שיש לוודא הוא שכל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד באותו המתח - כיום רוב מודולי הזיכרון מסוג DDR3 מסוגלים לעבוד במתח של 1.5V, אבל ישנם מודולים שעובדים במתח של 1.65V (בעיקור זיכרונות ה DDR3 הראשונים) או 1.35V.

2. יש לציין כי תמיד קיימת האפשרות של בעיית אי-תאימות בין מודולי הזיכרון, ולכן בד"כ ממליצים להשתמש במודולי זיכרון זהים. הסיכוי שתהיה לך בעיה כזו הוא קטן (ואפילו מאד), אבל הוא תמיד קיים ורצוי שתהיה מודע לכך. שוב - ברוב המקרים לא תהיה לך בעיה לשלב זיכרונות מדגמים שונים ומיצרנים שונים באותו המחשב.

3. בנוגע לזיכרון בעתיד - אף אחד לא יכול להגיד לך מה יהיה והאם המחירים יעלו או ירדו, אבל לאור מה שקרה עם זיכרון ה DDR2 כאשר זיכרון DDR3 הפך לנפוץ יותר ויותר, אפשר להניח שדבר דומה יקרה גם עם זיכרון ה DDR3 ככל שזיכרון DDR4 יהפוך לנפוץ יותר. אני אציין כי בזיכרון DDR4 כבר נעשה שימוש במחשבים לשוק הביתי-הגבוה בתושבת 2011-3, וכאשר ישוחרר לשוק הדור השישי של מעבדי אינטל (מעבדי ה Skylake) זיכרון DDR4 יהיה הזיכרון הנפוץ ביותר. מתי זה יקרה? לא ידוע - בעיקרון מעבדי הדור החמישי (ה Broadwell, בתהליך ייצור של 14nm), שעדיין עושים שימוש בזיכרון DDR3, היו אמורים להיות משוחררים לשוק הביתי לקראת סוף 2014 וכשנה אחריהם - מעבדי הדור השישי (ה Skylake), אבל מעבדי הדור החמישי עדיין לא שוחררו לשוק הביתי, כך שאי אפשר ממש לדעת מה יהיה.

4. אם אתה צריך זיכרון בנפח 16GB, תקנה עכשו שני מודולי זיכרון זהים. אם לא - תקנה 8GB ובעוד כשנה או שנתיים סביר להניח שעדיין תוכל לקנות זיכרון DDR3 חדש בחנויות. אם אני אישית הייתי קונה מחשב היום, הייתי לוקח 16GB, מכיוון שאני מעוניין במחשב שיעבוד ("יסחוב") במשך שנים טובות (המחשב הנוכחי שלי הוא כמעט בן 8).

5. בנוגע להפעלת הזיכרונות בערוץ כפול - פשוט תבדוק בחוברת של הלוח שלך איך למקם את מודולי הזיכרון, אבל בד"כ יש לוודא כי בכל ערוץ זיכרון נפח הזיכרון יהיה זהה (זה אומר שאפשר לעבוד בערוץ כפול גם עם 3 מודולי זיכרון, לדוגמא בנפחים של 2GB, 2GB ו 4GB, לפחות בלוחות המבוססים על ערכת שבבים של אינטל).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

מעולה, הבנתי. אני אעשה את השיקול שלי.

תודה רבה על התשובה המפורטת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים