עבור לתוכן

המלצה למפרט למחשב לשימוש בסיסי (עד 1,500 ש"ח)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
לגבי כונן ה-SSD, שיקול שלך. :)

בנוגע לספק, אני לא רואה שום סיבה לשדרג אותו, ואני אסביר. נניח ונקח מקרה קיצוני שבעוד שנה-שנתיים תרצה לרכוש כרטיס מסך מסיבה כזו או אחרת. רכישה של כרטיס מסך יקר וחזק תהיה טעות כי המעבד הנ"ל ממילא יצור צוואר-בקבוק בחלק מהמקרים. כרטיס מסך חלש וזול גם לא הגיוני כי הליבה הגראפית המובנת במעבד חזקה כמו כרטיסים ייעודיים זולים עד איזור ה-300 ש"ח. לכן, האופציה הריאלית היחידה שתהיה לך היא לקנות כרטיס מסך "בינוני" - ואם ניקח אחד כזה שלא צורך הרבה חשמל בשל ארכיטקטורה עדכנית כמו ג'יפורס GTX750, הסיסוניק 350 יחזיק אותו בלי בעיה. אם תרצה להחליף את השילוש (מעבד+לוח-אם וזכרון) ולקחת כרטיס מסך חזק מאוד, ספק 400 וואט ממילא לא יספיק לך גם ככה.

המערכת הנ"ל לא צורכת הרבה חשמל, כך שאין שום בעיה להוסיף כל מני כרטיסי הרחבה, זכרון, כוננים קשיחים ועוד, על אחת כמה וכמה כשהספק הנ"ל חזק יותר מספקים גנריים וחצי גנריים שנותנים כביכול יותר הספק "על הנייר".

הבנתי. עכשיו תהיה לי תשובה לתת למוכר כשיקבע לי ש"לא בא בחשבון מתחת ל-450 וואט". :)

בלוח Asus H81M-A אין תמיכה בUSB3 קדמי. אם זה חשוב לך, תחליף ללוח Asus H81M-Plus שעולה מעט יותר.

הבדל של 35 ש"ח, אני אקח את הפלוס. תודה zoro9 שהערת את זה לתשומת לבי! ידעתי שהיתה לי סיבה לדחות את הקנייה ליום א', היתה לי תחושה שאני מפספס משהו.

התחושה הזו עדיין קיימת, אבל אני חושב שזו סתם חרדה בשלב הזה.

אם יש הצעות לשיפור נוספות, למרות ש-YairZ למעשה כבר עבר איתי על הכל (בילבלתי לו את המוח יפה כמו שכתוב בספר על כל פרט ופרט :P) אני אשמח לשמוע. גם אם יש קונים פוטנציאלים אחרים שרוצים לשאול אותי שאלה לגבי הקנייה שלי אתם יכולים גם להגיב ולהתייעץ.

עריכה:

המפרט הסופי: חריגה של 95 ש"ח מהתקציב המעודכן (2,000 ש"ח), למרות שאני לא מחשיב את כונן ה-SSD, מאחר שהוא לא היה מתוכנן ברכישה בהתחלה, ובלעדיו זה רק 1,706 ש"ח. אני מרוצה. רק נותר לקוות שכונן ה-SSD של סמסונג נמכר מעודכן עם הקושחה החדשה.

lrg18175.jpg

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i3 4160 3.6Ghz - IR6

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 4160 3.6Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 PLUS 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81M-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 CL11-11-11-28

כרטיסי מסך: On Board Intel HD Graphics 4400

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 1

כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: 0

כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio

ציוד רשתות: On Board 10/100/1000

ספקי כוח: ספק כוח SeaSonic 350W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-350ET (Oem) 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec VSK-4000B-U3 ATX Mid Tower Black 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 2095 שקל

עמוד מוצר

נערך על-ידי kikocal

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים