עבור לתוכן

דיסק קשיח שקרס

Featured Replies

פורסם

מדובר על כונן 500GB של מחשב נייד. מבחינה פיזית אין נזקים.

הכונן נהפך לאיטי מאוד, ואז המחשב נכנס למסך שחור. ניסיתי לפרמט, המחשב עלה ושוב קרס למסך שחור. לא היה לי זמן להתעסק עם גיבוי, וכשחזרתי שתי המחיצות לא היו נגישות יותר. בדרך לא דרך הצלחתי לשחזר (לא ממש היה צריך לשחזר, הצלחתי להציג את ספריות/תיקיות המחיצה ולהעתיק את הקבצים) ב100% את מחיצה C ולגבות את כולה. את מחיצה D לא הצלחתי להציג.

הטעות שלי היתה (אני יודע רק היום) שניסיתי להתקין שוב וינדוס על כונן D (עם האופציה ששומרת על הקבצים, התקנה שביצעתי כבר עשרות פעמים ולא מפרמטת את הכונן אלא רק מתקינה קבצי מערכת בנוסף לתיקיות משתמש.) במהלך ההתקנה הכונן נהפך ללא נגיש ולא היה ניתן לגשת לשום קובץ או אפילו להציג שמות קבצים/תיקיות בתוך מחיצה D

הציעו לי לנסות שחזור קבצים עם Recuva אבל כל מה שהיא מצאה לי זה קבצים שמחקתי לפני שהכונן "קרס" לא קבצים שהיו עליו שהשארתי אותם.

לפי מה שהבנתי מדובר בסקטורים פגומים, טבלת קבצים שנפגמה או תקלה בסגנון.

איך ניתן להציג את הקבצים בכונן ולחלץ/להעתיק אותם?

מתוך 400GB שהכונן שוקל אני צריך בערך 20GB וזהו, השאר זה סרטים וסדרות שכבר הורדתי הכל שוב.

היה לי רק גיבוי לאיזה 90% מהתמונות שהיו בכונן.

פורסם

חברות שחזור

פורסם
  • מחבר
חברות שחזור

מן הסתם. שואל על איזה אופציות יש לי לנסות בבית

פורסם

הסיפור שלך יצא ממש מבולגן. אני לא בטוח שאתה בעצמך מבין מה מהות הבעיה.

כמובן לא לכתוב כלום על הדיסק.

הייתי מנסה לבדוק עם Testdisk ולראות מה מגלים.

פורסם
  • מחבר
הסיפור שלך יצא ממש מבולגן. אני לא בטוח שאתה בעצמך מבין מה מהות הבעיה.

כמובן לא לכתוב כלום על הדיסק.

הייתי מנסה לבדוק עם Testdisk ולראות מה מגלים.

איך אני משתמש בTestdisk אחרי שהורדתי אותו?

כן הקפדתי לא לכתוב שום דבר על הכונן אחרי שזה קרה.

פורסם

יש לך מדריך צעד אחרי צעד אם אתה מחפש בגוגל.

פורסם
  • מחבר
יש לך מדריך צעד אחרי צעד אם אתה מחפש בגוגל.

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step

אני לא יודע מה מהאופציות מתאים לי, אני מפחד מלגרום נזק נוסף לכונן (אני לא יודע אם התוכנה כותבת עליו). אתה יכול למקד אותי לעזור לי? וגם לא הבנתי איך מכל האופציות משחזרים קבצים?

פורסם

עושה רושם שבכלל לא קראת וניסת להבין את המדריך.

באף אחד מהשלבים אין כתיבה לשום מקום חוץ משלב שבו אתה משחזר (להתקן חיצוני כמובן).

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להפעיל את הכונן כslave בחיבור SATA3 אין אפשרות לעשות למחשב בוט וגם לא להכנס לתפריט בוט, נאדה.

העלתי את הכונן דרך מתאם USB, הוא לא מוצג בסייר הקבצים אבל דרך GetDataBack for NTFS מזהים את הכונן, כמו שחשבתי יש המון סקטורים פגומים.

התהליך רץ כבר כמה שעות נראה מתי הוא יסתיים אם בכלל.

92FwpGf.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים