עבור לתוכן

AMD או אינטל לגיימינג

Featured Replies

פורסם

מה עדיף?

ללכת על i5 של אינטל לצורכי גיימינג או מעבד AMD?

פורסם

הקול שלי הולך לאינטל.

I5 טוב מסדרת 4xxxK ישאיר אבק לAMD גם בביצועים וגם בOC. (גם 3xxx ואפילו 2xxx ישאירו אבק לרוב המעבדים של AMD )

כן, גם לאלה עם ה8 ליבות.

נערך על-ידי OvO

פורסם

גם בלי OC זה יהיה מספיק.

פורסם
הקול שלי הולך לאינטל.

I5 טוב מסדרת 4xxxK ישאיר אבק לAMD גם בביצועים וגם בOC. (גם 3xxx ואפילו 2xxx ישאירו אבק לרוב המעבדים של AMD )

כן, גם לאלה עם ה8 ליבות.

אבק?...במשחקים?...בOC?....נו טוב :-)

עריכה:

לפותח הדיון או כל מי שיגיב אחרי...לא אמרתי שמעבדי AMD עדיפים!

נערך על-ידי YoniDahan

פורסם

חחח אני רואה שיש לך מעבד AMD די יקר, אני מקווה שלא פגעתי בך חלילה :)

אני התכוונתי יותר לאלה שבחתך המחירים של הI5 ה8350 +- למרות שאני מאמין שI5 טוב לא רחוק גם מהמעבד שלך בביצועים.

נערך על-ידי OvO

פורסם

^ חס וחלילה :-)

להפגע?..על מה ולמה? ;)

עריכה:

מסכים איתך חד משמעית..אבל קצת הגזמת לדעתי בתאור של "אבק", בפרט בגלל שציינת גם בOC.

עריכה 2:

חחחח....תראה מה מצאתי :-)

http://valid.canardpc.com/records.php

נערך על-ידי YoniDahan

פורסם

כן אולי באמת נסחפתי טיפה עם ההתלהבות מאינטל, אבל AMD בזמן האחרון לא פוגעים, ובתור אחד שהיה בעשור האחרון עם מעבדי AMD שונים ומשונים, זה מתחיל לעלות לי על העצבים. :angry:

במקום לפתח טכנולוגיות חדשות וטובות הם לוקחים מעבדים קיימים ומעלים להם את התדרים לגבהים הזויים עם TDP עוד יותר הזוי כדי להתחרות.. (לדוגמא המעבד שלך צורך 220W מה לעזאזל?!?!?!?!)

לעומת אינטל שמפציצים עם מעבדים חזקים מאוד וגם חסכוניים.

ולדעתי גם מעבדי הAPU שהם מוציאים הם לא משהו בכלל.

נערך על-ידי OvO

פורסם

יש לי פינה חמה בלב עוד מה486/5X86/386 שלי :-)

לא ישכח לעולם את ימי הגולדן אקס והדבאל דרגון עם החבר'ה :-)

ובכלל לשחק בBF4 מעל ל90FPS ניראה לי מעל ומעבר.

נערך על-ידי YoniDahan

פורסם

וווווווווווואי גולדן אקס איזה נוסטלגיה!!! אתה לא מבין לאן העפת אותי עכשיו :)

ודאבל דרגון בכללללל אבל מהמגסון חחח

פורסם

ואיך לכל השדים והרוחות שכחתי מפיינל פייט חחחחחחח....

טוב, ניראה לי שאנחנו קצת לא פיירים כלפי פותח הדיון.

עכשיו ברצינות ולא בציניות..יש לא מעט יתרונות למעבדי אינטל על פני AMD.

ואני מדבר בין היתר על מבחר לא קטן של לוחות אם שלא עולים מאות שקלים כמו במחנה של AMD.

ויש עוד כמה פיצ'רים שאני בטוח שיש פה כמה חבר'ה יותר בקיאים ממני בתחום הזה, שיכולים לעזור לך.

בנימה אישית, ניראה לי שהמעבד הבא שלי גם יהיה מהמחנה האדום :-)

פורסם

בארץ מעבדי אינטל עדיפים על מעבדי AMD מכמה סיבות:

1. בארץ המבחר של מעבדי AMD הוא דיי מצומצם לעומת מעבדי אינטל. בנוסף מעבדי AMD מתומחרים כך שהם פחות משתלמים לעומת מעבדי אינטל.

2. בארץ כמעט ואין לוחות למעבדי AMD בעוד שלמעבדי אינטל יש מבחר דיי גדול. כאן יש לציין כי לוחות למעבדי AMD בד"כ זולים יותר מהלוחות המקבילים למעבדי אינטל.

3. פליטת החום של מעבדי AMD גדולה יותר מזול של מעבדי אינטל. זהו שיקול אם מתוכננת המהרה.

4. הלוחות למעבדים בתושבת העדכנית ביותר למעבדי ה FX, ה +AM3, מבוססים על טכנולוגיה בת כמה שנים - ערכת השבבים לא מספקת חיבורי USB 3.0 ותקן ה PCI Express הנתמך הוא רק 2.0 (מעשית, זה לא ממש משפיע). למעשה ערכות השבבים מסדרה 9 של AMD שוחררו בשנת 2011 (קישור לעמוד ערכות השבבים מסדרה 9 של AMD). במידה והלוח כן תומך בתכונות כאלו (בעיקר חיבורי USB 3.0), הדבר נובע משימוש בבקר צד שלישי. זה לא משהו קריטי, אבל ראוי לציין זאת.

בנוסף ארצה לציין מספר דברים:

א. עדיין אפשר להרכיב מחשב מבוסס AMD סביר ביותר למשחקים בסכום סביר (במיוחד אם קונים את הלוח והמעבד בחו"ל).

ב. ל AMD יש 2 סוגי תושבות - ה FM (הדור הנוכחי הוא +FM2) שמיועד בעיקר למעבדי ה APU בעלי ליבה גרפית וה AM (הדור הנוכחי הוא +AM3) המיועד למעבדים ללא ליבה גרפית מובנית ובפרט למעבדי ה FX. מעבדי ה APU חלשים יותר ממעבדי ה FX, אך ראוי לציין כי הליבה הגרפית המובנית במעבדי ה APU חזקה יותר מזו המובנית במעבדי אינטל.

ג. לי נראה כי AMD מעדיפה להשקיע בכיוון מעבדי ה APU בתושבת ה +FM2 ופחות במעבדי ה FX ותושבת ה +AM3 (למיטב ידיעתי כבר שנים שלא שוחררה ערכת שבבים חדשה לתושבת הזו).

ד. למרות שבביצועי ליבה בודדת במעבדי אינטל כנראה חזקים יותר מאשר במקביליהם מ AMD, באותו המחיר ניתן לעיתים לקנות מעבד AMD עם יותר ליבות עיבוד. זהו שיקול שיש להתחשב בו אם ידוע שהמחשב ישמש לריבוי משימות.

נערך על-ידי smalul

פורסם

טכנולוגית מעבדי אינטל עדיפים.

אבל מעבדי AMD זולים יותר (אולי לא בארץ), למשל הייתי מעדיף FX-6300 על פני כל i3 שניהם במחירים דומים.

הסידרה של FX-8300 יותר זולה ממעבדים היקרים בסידרת i5 יש בה כפול ליבות (יותר מדוייק תת-ליבות) שיתנו יתרון בפעולות שתומכות בריבוי ליבות ובמשחקים לא תרגיש שום הבדל כי הכרטיס הוא המשמעותי.

הנה שלוש הדגמות של היכולות של FX-8350:

פורסם

בארץ אין מה למחשוב על AMD, המבחר של לוחות האם שואף לאפס ויש רק דגמים ישנים, מחירים המעבדים לא עודכנו איזה שנתיים, דגמים חדשים לא הגיעו (ואלה שכן הגיעו מיועדים ל HTPC).

בכללי למשחקים ההבדלים לא גדולים כמו שאומרים אבל לעריכת וידאו וכו' ההבדל באמת ענק (יכול להגיע להבדל של שעות בעריכת וידאו). יותר מזה, אחת הבעיות עם מעבדי ה FX הוא שהתכנון שלהם שונה יחסית ונראה כאילו רק עכשיו מפתחי משחקים מנסים לנצל אותו כמו שצריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים