עבור לתוכן

Intel Core i7 4790 vs. 4790K

Featured Replies

פורסם

1. אז ככה: 400MHZ לא יהיה לך מורגש כמעט בכלל!

2. 4W זה בקושי מעלה וחצי... אל תהיה היסטרי.

עשיתי OC למעבד שלי לרמה של 130W ואני בקושי מרגיש הבדל (מ88W I7 4790K)

פורסם

אתה מתחכם לא אני, תעשה בשביל כולם את החלוקה של התדרים אחד בשני ונראה מה יוצא, זה השיפור התאורטי במאמץ מלא. שפותח הדיון יחליט אם השיפור במאמץ מלא שווה לו או שהוא אף פעם לא יגיע למצב כזה.

פורסם

תיקח בחשבון שרוב הזמן המעבד הרבה מתחת ל80% תפוקה, כך שה400mhz האלו יבואו לידי ביטוי מעט מאוד, ובאופן יחסי הם לא שווים את תוספת המחיר.

פורסם

אני לדוגמא עברתי מ I5-4670K (תדר בסיס 3.4) ל I7-4790K ולא מרגיש שום הבדל בשימוש יום יומי וגם לא במשחקים (אולי רק ב Winrar בגלל I7)

פורסם

ה Core i7-4790 וה Core i7-4790K הם מעבדים כמעט זהים לחלוטין (אותה ארכיטקטורה, אותו תהליך ייצור, תמיכה באותם סטי פקודות, אותה נפח זיכרון מטמון וכד' - השוואה מהאתר של אינטל), כך שאפשר לשער שהגדלת התדר תביא לשיפור באופן ליניארי (במקרה הזה - הגדלת התדר בכ 11% מ 3.6GHz ל 4GHz אמורה תיאורטית להביא לשיפור של כ 11% בביצועים). העניין הוא, כפי שצויין ע"י לוח שנה, שברוב המקרים לא יהיה צורך בניצול מלא של המעבד (המעבד לא יגיע לעומס של 100% בכל הליבות), כך שתוספת הביצועים הזו כנראה לא תהיה מורגשת. לדעתי האישית שווה להוסיף כ-200 ש"ח בשביל לקבל תוספת של 400MHz, במיוחד לאור העובדה שאתה לא מתכנן לבצע המהרה כלל, אבל זה לא קריטי - אתה תסתדר מצויין גם עם מעבד שעובד בתדר של 3.6GHz במשך שנים.

אגב, תוודא שאתה לוקח לוח אם טוב - רצוי אחד כזה בעל 6 שלבי ייצוב מתח למעבד לפחות.

פורסם
  • מחבר

תודה.

עפ״י ההשוואה באתר של אינטל, ל- 4790K אין תמיכה בפיצ׳רים הללו:

- vPro Technology

- Stable Image Platform Program

- Trusted Execution Technology

קראתי את התיאור של המאפיינים ובכל זאת לא הצלחתי להבין אם הם רלוונטיים לגבי והאם אני צריך לדאוג מחסרונם.

הלוח אם יהיה Asus H97-Pro.

נ״ב - למען הסדר הטוב, אני מוכרח לציין כי בחנות שאני מעוניין לקנות ממנה, ההפרש ביניהם עומד על 240 ש״ח.

פורסם

1. אם אתה לא יודע למה הטכנולוגיות האלו משמשות, אתה כנראה לא ממש צריך אותן, ולכן זה לא יהיה משמעותי אם המעבד שלך יתמוך בהן או לא.

2. באופן כללי אפשר לומר שהלוחות של Asus יקרים יותר מלוחות מקבילים של Gigabyte, MSI או ASRock. אם אתה מעוניין במעבד Core i7-4790K ועדיין לשמור על מסגרת התקציב, אני הייתי מציע לך לקנות לוח אחר, אולי של חברה אחרת. אפשר אפילו לוח בעל ערכת שבבים H87 אם אתה לא צריך תמיכה במעבדי ה Broadwell וחיבורי M.2 ו SATA Express. למעשה יש אפילו לוחות בעלי ערכת שבבים Z87 או Z97 יותר זולים. אם אתה קונה לוח בעל ערכת השבבים H87 או Z87 תבקש מהחנות לוודא שגירסת הביוס מעודכנת בכדי שהמעבד שלך יעבוד עם הלוח. בכל מקרה, אני מציע שתקנה לוח בעל 6 שלבי ייצוב מתח לפחות.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

אמנם אני לא יודע בדיוק למה הן משמשות, אך לפי התיאור שלהן הן בהחלט יכולות להועיל, במיוחד מהיבטים של אבטחה.

ובדקתי, והלוח אם שאני מעוניין בו כולל את התכונה הזו.

נערך על-ידי composite

פורסם

בקשר ללוח - התכוונתי שתבדוק לוחות אחרים, גם כאלו שאינם של Asus, כמו לדוגמא ה Z97-G43 של MSI (קישור) שעולה פחות מ-500 ש"ח ב TMS. את הכסף שתחסוך תוכל להשקיע במעבד. כמובן שבכדי להתאים לך לוח צריך לדעת מה הדרישות שלך ממנו (מספר חיבורים מכל סוג, תמיכה במערכי כרטיסי מסך, יציאה אופטית וכד').

פורסם

איזה אבטחה בדיון, למה אתה צריך את הטכנולוגיות הללו ? שמעת על מישהו אי פעם שהשתמש בהם ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים