עבור לתוכן

Intel Core i7 4790 vs. 4790K

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתכנן רכישה של מחשב רב-תכליתי חזק (מאוד) ושקט. הייעודים הם כאמור מולטי-טסקינג כבד וגם גיימינג.

צמצמתי את האופציות לשני המעבדים הנ״ל. רציתי לשאול:

1) האם ה- 400mhz הנוספים שה- K מציע שווים את מחירו היקר ב- 200+ ש״ח לעומת ה- 4790?

2) ל- K דירוג TDP של 88 וואט, ול- 4790 84 וואט. האם זה משמעותי אם אני מעוניין במחשב שקט? הקירור יהיה Scythe Kotetsu.

אני מעוניין לציין שאני לא מתכוון לבצע אוברקלוקינג כלל וכלל, ולכן המכפלה הפתוחה של ה- K לא מעניינת אותי. אני מעוניין בו עקב מהירויות סטוק גבוהות יותר.

משום מה, בכל אתר מדברים רק על ה- K ומזכירים רק אותו, והגרסה הרגילה כמעט שלא זוכה להתייחסות. גם השוואות ישירות ביניהם בקושי הצלחתי למצוא.

תודה

פורסם

אם אתה לא מתכנן OC וההבדל הכספי משמעותי בשבילך (ואפילו גם אם לא לדעתי) לך על הגרסה הרגילה, גרסת הnon K מספיק טובה בלשון המעטה.

ההבדל ב4W האלה בין המעבדים זניח ולא ישחק תפקיד גדול במהירויות סטוק (ובכלל) בייחוד לא עם הקירור המיועד.

הK מוזכר יותר בביקורות ובדיונים כי זה מעבד "מעניין" יותר ויש יותר על מה לברבר עליו, וזאת בעיקר עקב יכולת ההמהרה שלו.

אה, והוא גם טיפלה יותר חזק בלי שום קשר .

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אז זהו, השאלה שלי היא עד כמה ה- "טיפלה יותר חזק" הזה משמעותי, במיוחד לאור ההפרש הכספי. בחו''ל ההפרש זניח יותר וסביר שבמקרה הזה הייתי כבר הולך על ה- K.

פורסם

משחקים מאוד אוהבים מהירויות שעון גבוהות.

אני ממליץ בחום על הk אם ההבדל הכספי אינו משמעותי עבורך.

בנוסף אמליץ לך לשים קירור הולם כדי לנצל את הטורבו בוסט של אינטל שמעלה לך את התדר בעוד 400mhrz

פורסם

בוא נגיד את זה ככה, הטיפלה הזה לא משמעותי אם תצוות אל המעבד הזה כרטיס מסך טוב .

ברור שהK עדיף כי הוא יותר מהיר.. אם זה משמעותי במשחקים? לדעתי לא ממש כי זה מעבד ממש חזק בפני עצמו.

ההבדל עבורך בתור אחד שלא יעשה OC יהיה קטן יחסית. 400mhz הבדל, זה לא כזה דרמטי כמו שמנסים לצייר לך פה עבור משחקים וגם לא עבור ריבוי משימות .

באופן כללי, הK חזק ב5-15 אחוזים במבחנים סינטטיים יותר מהלא K בstock, אם שווה לך להוסיף 200+ שקלים על ההבדל הזה אז בכיף אם לא אז לא..

אם כן היית עושה OC לא הייתי מרחיב בכלל והייתי אומר לך לקחת את הK מייד בלי שום סייגים.

אגב גם בלא K יש מהירות טורבו רק פחות גבוהה ב400mhz מזאת של הK.

ובכלל, תקנו אותי אם אני טועה, אבל קנייה של מעבד שלא ניתן להמהרה, יאפשר לו לקנות גם לוח אם פחות יקר לא?

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

בעקרון כן. אני הולך על לוח אם מבוסס H97.

ושוב, הדגש העיקרי הוא התאמה לריבוי משימות, יישומים ועבודה כללית ולאו דווקא משחקים.

פורסם

אני עם 4970K והקירור שהזכרת, יש רעש קליל מהמחשב, לא בטוח שהוא נובע מהקירור למעבד, אבל גם ככה צריך להתאמץ בשביל לשמוע אותו. תחשוב לכמה שנים יהיה לך את המחשב וכמה שימוש (כפי הנראה די הרבה) שיהיה לך. האם ה 200 ש"ח יעשו משהו ?

פורסם
  • מחבר

לא יודע... בגלל זה ההתלבטות. :embarrassed:

200 (יותר נכון 240) זה סכום שנמצא פחות או יותר על הגבול בין תוספת "קטנה" לבין הוספת משמעותית...

פורסם

תקשיבו בואו נבהיר פה משהו:

א. מהירות המעבד לא אומרת כלוםזה כמו למדוד מכונית לפי הRPM שהמנוע יכול להגיע אליה. הנה דוגמא: מעבד I7 שרץ על 4.4GHZ TURBO חלש יותר ממעבד XEON שרץ על 2.5GHZ. למה? כי יש לו יותר זכרון CACHE, יותר ליבות ויותר דברים טכניים שאני לא אפרט עליהם.

ב.אם אתה לא מתכוון לעשות OC אל תקנה מעבד מסדרת K מהסיבה שאתה סתם מבזבז לעצמך כסף ולוחות אם שמתאימים לOC עולים יותר מלוחות אם שלא.

תודה.

נערך על-ידי UnholyWicked

פורסם

אותה מכונית באותו כביש, אותו מהלך אחת במהירות מנוע גבוהה יותר, מי תיסע מהר יותר?

פורסם

נהיה מעייף, נראה לי הוא לא יקנה כלום בסוף חח

נערך על-ידי OvO

פורסם

שים לב שאתה מדבר על אותה מכונית ולא שתי מכוניות שונות. זה כאילו אתה מדבר על אותו מעבד עם OC, לא על שני מעבדים שונים.

לפני שאתה מנסה להתחכם תחשוב טיפה :)

פורסם

למה לגרור את הדיון הזה למחוזות לא עוזרים לפותח הדיון. זה אותו מעבד רק עם הבדל של 400 מגה הרץ ומכפלה פתוחה +-

פורסם
  • מחבר

אני בהחלט מתכוון לקנות את המעבד. למעשה - מחר.

שתי השאלות שלי היו ברורות אני מאמין, ואם לאו, אנסח אותן שוב:

1) האם הבדל של 400Mhz מורגש ביישומים ושימושים יום-יומיים, ועבודה שוטפת? (day to day)

2) האם TDP גבוה ב- 4 וואט יקשה על קירור המעבד בצורה שקטה?

פורסם

אנסה להיות קצר וברור בפעם השלישית :mad0233:

1. לא משמעותית.

2. 4 וואט זה כלום!!

שני המעבדים חזקים מ-א-ו-ד, תקנה איזה מהם שבא לך, ואני מבטיח לך שכמעט לא תשים לב בהבדל לא במשחקים ולא בשמוש יום יומי. (ולמעשה בשום שימוש לא יהיה הבדל משמעותי)

נערך על-ידי OvO

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים