עבור לתוכן

בעיות בגלישה באינטרנט למשך כמה דקות, זמן קצר לאחר הפעלת המודם והנתב

Featured Replies

פורסם

שלום רב:

בתקופה האחרונה, יש לי בעיות גלישה למשך כמה דקות כל פעם כאשר אני מפעיל את המחשב או מעיר אותו ממצב שינה (כאשר אני מכבה את המחשב, או מכניס אותו למצב שינה, אני גם מכבה את הרב שקע שאליו מחוברים המודם והנתב, כך שהם לא דולקים כאשר המחשב כבוי).

בעקבות הבעיות, חשבתי שהבעייה שלי היא בנתב (TP-Link WR4740N v4), לאחר שתיקון הקושחה בנתב ע"י עדכונה לגרסה המותקנת, פותר את הבעייה למשך זמן קצר. אז החלפתי אותו לנתב חדש מאותו הסוג.

לאחר מכן, בנתב החדש (מאותו הדגם בדיוק [TP-Link WR4740N v4]), עדכנתי את הקושחה שלו, לגרסה האחרונה, ואז הבעיות הגלישה של הנתב הישן חזרו. הגעתי למסקנה כי הנתב הישן היה תקין, וכי הבעייה היא בקושחה.

ירדתי גרסה אחת אחורה מ-140520 ל-130529. הבעיות נעלמו למשך כמה ימים, אך לאחרונה חזרו שוב?

בזק טוענים שהבעייה היא בנתב, כיוון שאני מתחבר כהלכה עם חייגן בלי בעיות, וכאשר אמרתי להם שהבעייה לא יכולה להיות בנתב, כי הוא חדש (נקנה ב-19/12/2014), וכי מודם יכול לעשות בעיות גלישה גם כאשר הוא מסונכרן, הם לא יכלו לבדוק בעיות ניתוקים אצלם, משום העובדה שאני מכבה את המודם כאשר אני מכבה את המחשב, ואילו התומך הטכני של Benda טען שהבעייה היא של המודם של בזק, שכן הוא טען שלא סביר להניח ששני TP-Linkים יעשו את אותה הבעייה על מודם אחד בגלל בעייה בשניהם (במיוחד אם את הנוכחי קניתי ב-19/12/2014).

לבסוף, ניסיתי לנתק את המודם מהרב שקע כאשר הנתב עובד ומחובר, וחיברתי אותו לשקע בקיר, והבעייה חזרה על עצמה לזמן קצר.

האם יש במקרה אפשרות שהבעייה היא במודם של בזק (BaudTec 1 PORT ETH)?

פורסם

באיזה מהירות אתה מחובר? האם ה-BAUDTEC במצב מודם או במצב נתב?

פורסם
  • מחבר

מהירות: 10 מגה. ה-BaudTec במצב של מודם (לא שיחקתי עם ההגדרות שלו).

פורסם

תהפוך את ה0BAUDTEC לנתב (על פי המדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/BaudTec/BaudTec.htm) ותניח בצד לכמה ימים את הWR-740N. תבדוק אם הבעיה חוזרת וככה אפשר יהיה לאבחן מי הגורם הבעייתי.

פורסם
  • מחבר

על פי מה שקראתי באתר שלך בעבר הרחוק, בשביל להפוך את המודם הזה לנתב קווי, יש צורך לרכוש יחידת מיתוג (Switch), ולחבר אותו אליה לפני שמתחילים להתעסק בהגדרות להפיכתו לנתב. אין לי כוונה לרכוש דבר כזה רק לצורך בדיקה.

כבר החלפתי את המודם שלי בבזק סטור, ונתנו לי Rotal - RTA13020a.

עריכה: בינתיים אני לא רואה שיש בעיות גלישה מאז החלפת המודם, אולם שמתי לב לכך שלוקח לנתב זמן רב יחסית (בין 30 שניות עד דקה), עד שהוא מתחבר למודם, כאשר מדליקים את המודם, או את שניהם, לאחר שהמודם הסתנכרן עם בזק, וזה קרה לי גם עם המודם הקודם (BaudTec).

גרסאת הקושחה של הנתב נכון לעכשיו היא האחרונה (140520).

פורסם

לצורך השימוש ב-BAUDTEC כנתב מול מחשב אחד, אין צורך ב-SWITCH. הוא נדרש רק אם מול ה-BAUDTEC בתצורת נתב אתה רוצה להפעיל יותר ממחשב אחד. לצרוך הבדיקה לא היית צריך לרכוש שום דבר. בכל מקרה, אם החלפת המודם פתרה את הבעיה - מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים