עבור לתוכן

המוקדן של 109 קריית אתא עשה לי בעיות בעת הגשת תלונה על בי"ס שפרינצק

Featured Replies

פורסם

בתקופה האחרונה, התחלתי לשמוע את הצילצולים של בי"ס שפרינצק שנמצא ברחוב שפרינצק, בקריית בנימין, עד לרחוב לילנבלום 13. וזאת למרות המרחק הרב בייני לבין ביה"ס (בערך כ-5 דקות הליכה ברגל).

אז התקשרתי למוקד העירוני 109 של קריית אתא.

כאשר הנציג ענה לי, בזמן שאמרתי שאני רוצה להגיש תלונה על העוצמה הגבוהה של מערכת הצילצולים של בית ספר שפרינצק, עוד לפני שהספקתי להגיד ששומעים אותה עד לרחוב לילנבלום 13, המוקדן התפרץ לדברי ואמר שצריך להתקשר לביה"ס עצמו (כלומר התנער מאחריות לטפל בתלונה. אני לא אמור להתקשר לבי"ס שפרינצק בשביל להתלונן על עוצמת מערכת הצילצולים שלהם).

כאשר הערתי לו שהם אמורים לטפל במטרד, המוקדן שוב פעם אמר שזה שייך לביה"ס, ולאחר מכן אמר משהו שלא הבנתי נכון (השיחה מוקלטת).

כאשר אמרתי לו שאנחנו צריכים להגיש תלונה אליהם, והם צריכים לטפל בה ולהתקשר לביה"ס.

ואז הוא אמר לי שהוא יעביר את הפנייה שלי למחלקת החינוך שלהם, ושהם לא מתקשרים לבתי ספר.

האם זו נראית לכם התנהלות הגיונית של המוקד העירוני בטיפול בתלונות שמקורן במערכות צילולים של בתי ספר, שמופעלות בפול ווליום, כך ששומעים אותן למרחקים גדולים?

הערה: הקלטתי את השיחה, אך מכיוון שהאתר לא מאפשר להעלות קובצי קול (אפילו לא WAV), לא אוכל לצרף אותה לדיון. לפיכך, התיאור בהודעה, מתבסס על שמיעות חוזרות של קובץ השיחה המוקלטת.

פורסם
  • מחבר

SoundCloud מסרב להעלות את ההקלטה שלי מתירוץ של "Error uploading track", כאשר הוא לא מקבל שום תגית שאני נותן ל-Track (אני לא רוצה שלהקלטה שלי תהייה תגית, בין השאר כדי לשמור על הפרטיות שלי ולמנוע ממשתמשים למצוא את ההקלטה בחיפוש באתר עצמו). כפי הנראה אני אוותר על זה, ואסגור את החשבון שפתחתי ב-SoundCloud. תסתפקו במה שרשמתי.

פורסם

לא שאני מצדיק את המוקד, ההתנהגות שלהם מגעילה, אבל אם כבר הרמת טלפון למוקד אולי באמת תנסה לברר עם בית הספר מה העניין?

אולי זה ייפתר הרבה יותר בקלות ממה שאתה חושב? לך תדע..

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4574573,00.html

שלח מכתב בדואר רשום ותבקש תשובה. אתה גם יכול להעלות את הקובץ ליוטיוב ולסמן אותו כפרטי (עם מסך שחור נגיד)

פסק דין קצר וחשוב מאין כמותו, שניתן באחרונה בבית המשפט העליון, העמידה השופטת דפנה ברק ארז את עיריית אשדוד במקום, והבהירה לה כי רשות שבחרה לא להשיב צריכה לשאת בתוצאות.

פורסם

5 דקות הליכה (500 מ') הם לא מרחק גדול, אם הסביבה מספיק שקטה אתה תשמע את הצלצול של בית הספר גם ממרחק גדול פי כמה...... זאת עיין לא בעיה. האם היית מתלונן גם על מגדל שעון שמקיש בפעמון גדול כל שעה ?

אם הצלצול חזק מידי, הבעיה תהיה קודם כל במוקד הצליל - בתוך שטח בית הספר. יש עוצמות צליל שמזיקות לשמיעה (גם במשך כמה שניות), ועוצמת הצליל לא אמורה להגיע לערך זה באף נקודה שבה נמצאים בני אדם

על פי מה אתה חושב שהוא חזק מידי בצורה לא סבירה ?

ואם כן, הכתובת שלך היא בית הספר עצמו (מה גם שברוב בתי הספר, ידית ה volume אותה הם אוליי צריכים להוריד נמצאת באותו חדר שבו יענו לשיחה שלך)

פורסם

יש שעות מסויימות שבהם אסור לעשות רעש. אתה לא יכול לצפות לאפס רעש בשכונה שלך. יש כמובן עוצמות רעש אסורות גם בשעות שמותר לעשות רעש.

אם רק הצילצול של הביה"ס מפריע לך אז מצבך טוב.

צילצולים של בית ספר אפשר לשמוע למרחקים די גדולים. לפחות כמה קילומטרים.

פורסם
יש שעות מסויימות שבהם אסור לעשות רעש. אתה לא יכול לצפות לאפס רעש בשכונה שלך. יש כמובן עוצמות רעש אסורות גם בשעות שמותר לעשות רעש.

אם רק הצילצול של הביה"ס מפריע לך אז מצבך טוב.

צילצולים של בית ספר אפשר לשמוע למרחקים די גדולים. לפחות כמה קילומטרים.

ואין בזה שום צורך.

תלמיד שנמצא במרחק 30 מטר מהפעמון\רמקול שומע טוב מאוד את הצלצול גם בלי הווליום המחריש אוזניים הזה. זאת פשוט הגזמה.

פורסם

אני גר במרחק של 4-5 בלוקים מבית ספר יסודי לכיתות א עד ג או ד.

אין להם את הצילצול הצורם הישן והמרגיז שנשמע כמו הזעקת אש.

יש להם כל פעם שני בית + בית משירי ילדים שונים.

(כמו לדוגמה הבית יונתן הקטן רץ בבוקר אל הגן + יום הולדת לX יום הולדת לX, סך הכל 10 שניות גג)

אם החלון סגור(עכשיו שחורף) לא שומעים בכלל.

אם החלונות פתוחים שומעים אבל זה נשמע מספיק רחוק כדי שזה לא יפריע, ומספיק נחמד וקצר ומגוון כדי שזה לא יעלה לך על העצבים.

זה אפילו נחמד כי אני יודע מה השעה ככה.

מה שכן מעצבן(ותודה למפלצת הספגטי שזה לא קורה הרבה), לעיתים נדירות יש להם אירוע עם הגברה בחצר.

חלק מהאירועים נחמדים, אבל בחלק מהם מביאים איזה אידיוט!! או אידיוטית!! במטרה "להפעיל" ו"להצחיק" את הילדים.

אפשר להתפלץ רק מהרמה הנמוכה של הסגנון דיבור והמוזיקה שהם משמיעים, והכל הכבוד ואיזה כיף שהם מנסים להכניס בכוח לתוכן הזבל שהם יוצקים שם.

פורסם

צלצולי ה chip tunes קיימים לפחות משהוא כמו 20 שנים. גם הם כבר לא "חדשים"....

בעניין אירועי ההגברה..... אכן, לפעמים מי שמופיע שם הוא החוליה החסרה בשרשרת האבולוציה....

פורסם

סביר להניח שלבית הספר שפותח הדיון מדבר עליו יש מערכת צילצול ישנה שמטעמי תקציב הם לא מספיק רוצים להחליפה.

הדבר היחידי שיכריח אותם זה עצומה המחתימה איזה 100-200 אנשים מהשכונה, או לחץ על/מ-העיריה.

אני באופן אישי אם הייתי גר ליד צילצול כזה שמפריע לי לחרופ עוד שעה שעתיים שלוש נחוצים בבוקר, ואף אחד מהגורמים האחראים אליהם התלוננתי לא היו עושים שום דבר,

הייתי עושה סיור בבית הספר ומאתר את הפעמון.

אם הוא בחוץ הייתי מגיע בחושך וממלא אותו עם איזה מיכל ספריי שמוציא משהו מתייבש מוקצף דרך קשית.

רק צריך לבקר בטמבור ולמצוא משהו מתאים.

למחרת הייתי תופס נקודת תצפית טובה, ומחייך מבסוט מעצמי.

פורסם

FAIL : המערכת הישנה שהיתה בבתי ספר היא מערכת של פעמונים, והם לא פעמונים ענקיים

חוצמזה, איכשהוא לא נראה לי שב 2015 עדיין יש בית ספר אם מערכת כזאת ישנה עובדת....... הצילצול "החדש" הוא אותו צ'יפ מנגן שיש בצעצועים מנגנים (כחלק ממערכת גדולה יותר אם לוח צלצולים וכו' אבל עדיין דיי low tech), ומחובר למערכת כריזה (שבכל מקרה יש בכל בית ספר)

פורסם

צריך לבדוק.

בכל מקרה אפשר להקציף את הפעמונים מבפנים.

אם לא מבפנים אז מבחוץ.

ואם אין גישה לפעמונים, אז את הרמקולים.

לך תדע, אולי זה יעמם את הסאונד כך שגם הוא וגם השכונה וגם הבית ספר יהיו מרוצים.

פורסם

כדי לעמם את הקול מרימים טלפון למזכירות ומבקשים מהם להוריד את הווליום, שנמצא ליידם באותו חדר

פורסם

אם הדברים של פותח הדיון נכונים אז או שאין מה לעשות(כי יש להם מערכת ענתיקה), או שהמנהל/ת שם לא מבין/ה כמה חזק ומגיע רחוק הצילצול שלהם.

ברור שקודם צריך לדבר איתם ולבקש, אבל סביר להניח שהם לא יכולים או לא רוצים להנמיך.

בעבר נפלתי על שתי דירות עם רעש חריג מאוד.

אין עם מי לדבר.

כל אחד והאינטרסים שלו.

מבחינתם אתה מגזים ולא מתאים להם!

גם כשזה מוסך פרטי שעובר עד הערב 2 מטר מתחת לחלון שלך עם כלים כבדים, אחרי ששאלת מראש לגבי רעשים חריגים והדגשת ששקט חשוב לך.

גם כשזה סדנת נגרות בדירה מעליך.

אנשים הם או בני זונות אגואיסטים חלאות המין האנושי, או מחזיקי דעות וכללים על המציאות בהם הדבר מבחינתם סביר והגיוני.

מנהלות הם בדרך כלל טיפוסים מאוד נוקשים וצדקנים.

מבחינתם בית הספר והתלמידים חשוב יותר מההההההההההכל.

מספיק שמדי פעם ילד יאמר שלא שמע כי היה עם אוזניות כדי שהמנהלת תעדיף ווליום מחריש אוזנים לכל השכונה.

רוב הסיכויים שאותה מנהלת גם אוהבת לתת עונשים קולקטיבים כדי לחנך את הילדים שהחיים לא פיירים.

מוקי הרביץ לשוקי ולכן לא יוצאים היום לפעילות שדה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים