עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך במחשב

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב לכולם,

להלן המפרט שלי -

מעבד - AMD Phenom II x4 945 3.0Ghz BOX

לוח אם - Gigabyte GA-MA770-UD3 Retail

זיכרון ראם - A-Data 4GB(2x2GB) DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme

**הוספתי ביום שישי עוד 4GB מאותו דגם Nanya Technology ,ז"א 2x2GB

ספק כוח - Seasonic Silver Power 650W 52A@12V SPSSS-650HT APFC-F3

כרטיס מסך - Sapphire Radeon 4890 1GB GDDR5 Vapor-X Retail

אשמח לקבל רשימת כרטיסי מסך (+חנויות מומלצות) שמתאימים למחשב (מבחינת לוח אם, ספק מעבד וכו'...)

המטרה - להריץ משחקים חדשים כמו Far Cry , shadow of mordor וכו'....

סכום - שלא יעבור את ה-1200 ש"ח

תודה :)

פורסם

יש הרבה אופציות אבל צריך לקחת בחשבון דבר אחד - המעבד במערכת הזאת כיום נחשב יחסית לפשוט, ולא תמיד יתמודד עם משחקים חדשים בצורה אופטימלית. יתכן שעם חלק גדול של משחקים חדשים הוא אפילו יתמודד בצורה גרועה למדי.

לכן, חשוב להשאיר אופק לשדרוג עתידי אבל השקעה שעשיתי לאחרונה פחות או יותר משאירה אותך בתקציב נמוך. הדבר היחיד שאולי אפשר לעשות יהיה למצוא מעבד דוגמת 1090T ו-1100T בהחלפה של שלך תמורת 200-250 שקלים ולא מעבר.

בנוגע לכרטיסי מסך - ב-780 יש את HD 7870 XT שעדיין נמצא בין המובילים ביחס ביצועים לעלות ( הוא חזק לפחות פי 2 מה-HD 4890)

רק מעל ל-1300 שקלים יש לך את R9 280X שחזק ממנו

אפשרות שלישית תהיה לרכוש כרטיס מסך משומש עם אחריות רשמית בעלות נמוכה יותר כמו פה http://www.tms.co.il/product/13483

בצד הירוק יש את Geforce GTX 760 שמקביל ל-HD 7870 XT בביצועים, אבל עולה קרוב ל-1200 שקלים, בהחלט לא אופציה טובה.

הדרגה הבאה של ביצועים היא GTX 970, והיא גם עולה מעל ל-1700 שקלים.

אופציה חלופית, אם אתה לא ממהר, תהיה ה-GTX 960 שצפוי להיות זמין בפברואר בחנויות. כרגע לא ידוע כמה בדיוק יעלה, אבל מוערך ב-1200 שקלים ועם ביצועים שעולים או משתווים לאלו של R9 280X עם צריכת חשמל נמוכה משמעותית

פורסם

^ מחזק מאוד, עד לפני כחודש הייתה לי מערכת זהה (לי היה לוח קצת יותר טוב) עם OC קיצוני יחסית (3.8Ghz) ועם HD6950@70.

קניתי 7970 משומש בכדי להיות מסוגל לשחק בDead rising 3 ובAC unity (קיוויתי ששדרוג הכרטיס יעזור) ולמרבה האכזבה לא היה כמעט שום שיפור לאחר השדרוג (בAC שום שיפור ובשני בכמה FPS בודדים)..

במשחקים אחרים פחות תלויי מעבד היה שיפור ניכר, אבל עדיין הייתי מאוכזב למדי, כי הבנתי שהפלטפורמה שלי הגיע/מגיעה לסוף ימיה .

האכזבה הובילה אותי לשדרג לI5 3470 שהשגתי בזול מאוד, עם לוח וזיכרון מתאימים, והקפיצה בביצועים היתה למעלה מ100% במשחקים המאכזבים.

בנוסף, בBF4 המעבד הקפיץ את הFPS לממוצע של סביבות 60 כשעם המעבד הקודם לא הייתי עובר את ה35-40.

באשר למשחקים שציינת, shadow of mordor ו far cry4 יעבדו לא רע בכלל (עבדו לי מעולה גם עם ה6950).

לסיכום, ברוב המקרים שיפור כן יהיה קיים. אבל שדרוג של המעבד צריך להיות הצעד הבא כשתוכל.

אגב, אנשים מפחדים מהמילה משומש. רק בשביל שתדע:

אני קניתי לוח אם z77 עם 10gb ram ומעבד 3470 ב600 שקל! ומכרתי את השילוש שלי ב400.

את הכרטיס מסך קניתי ב500 ומכרתי את ה6950 במחיר ריצפה ב200.

יוצא שעבור השדרוג שילמתי סך הכל 500 שקלים.. המערכת "החדשה" בת שנה וחצי בערך שזה כלום..

פורסם

אגב, אנשים מפחדים מהמילה משומש. רק בשביל שתדע:

אני קניתי לוח אם z77 עם 10gb ram ומעבד 3470 ב600 שקל! ומכרתי את השילוש שלי ב400.

אכן מסכים איתך הגם שקנית את השילוש הזה במחיר פצצה

יצא לי לא מעט לרכוש חלקים משומשים ואפילו מחשב קומפלט

כמובן שאפשר ליפול אבל אם המחיר הוא כל כך טוב ונראה לך שהמוכר הוא אמין אז אני לא רואה סיבה למה לא

אגב - חלקי חומרה היום הרבה יותר אמינים מאשר פעם (קבלים מוצקים - PCB באיכות גבוה יותר וכיוב') ולכן אין יותר מדי מה לחשוש

אני הייתי נמנא מלרכוש דיסק קשיח מכני אבל כל השאר אני לא רואה סיבה למה לא

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות :)

אשמח לדעת אם מעבד מדגם i5 מתאים ללוח אם שלי, ובאופן כללי אם למעבד יש דרישות תאימות ללוח-אם , זיכרונות וכו'....

בקשר ל-כ.מ המשומש שמופיע בלינק - http://www.tms.co.il/product/13483 , אשמח לדעת אם גם הוא דורש תאימות מסוימת למחשב, ובנוסף לכך, לקבל חוות דעת עליו :)

תודה וסופ"ש נעים

ערן

פורסם

לצערי שום מעבד של אינטל, לא משנה איזה לא יתאים ללוח האם שלך.

אם תחליט לעבור לאינטל תצטרך לוח חדש בהתאם למעבד שתקנה, וגם זכרונות חדשים מסוג DDR3.

הכרטיס שצירפת מעולה!, דורש ספק כח של 500W איכותי (שלך יותר ממספיק), הוא יעבוד במחשב שלך בהתאם למה שתארתי בהודעה הקודמת שלי (7970 זה כמו 280X בערך) ואין לו שום מתחרים בחתך המחירים הזה.

אין כל סיבה שלא תקנה את הכרטיס עכשיו לשיפור מידי (בחלק ניכר מהמשחקים), ושתשדרג את שאר המחשב כשתוכל כדי לקבל את מלוא פוטנציאל הכרטיס.

פורסם
  • מחבר
לצערי שום מעבד של אינטל, לא משנה איזה לא יתאים ללוח האם שלך.

אם תחליט לעבור לאינטל תצטרך לוח חדש בהתאם למעבד שתקנה, וגם זכרונות חדשים מסוג DDR3.

הכרטיס שצירפת מעולה!, דורש ספק כח של 500W איכותי (שלך יותר ממספיק), הוא יעבוד במחשב שלך בהתאם למה שתארתי בהודעה הקודמת שלי (7970 זה כמו 280X בערך) ואין לו שום מתחרים בחתך המחירים הזה.

אין כל סיבה שלא תקנה את הכרטיס עכשיו לשיפור מידי (בחלק ניכר מהמשחקים), ושתשדרג את שאר המחשב כשתוכל כדי לקבל את מלוא פוטנציאל הכרטיס.

תודה רבה ,

הכרטיס מסך שצירפתי מתאים בוודאות ללוח אם שמופיע במפרט

Gigabyte GA-MA770-UD3 Retail

**בנוסף ללוח אם וספק, האם הכרטיס מסך הזה דורש עוד תאימות עם רכיבים אחרים (מעבד, זכרונות וכו'...)?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה אבל אני חייב לקבל תשובה בדחיפות :)

אני מעוניין בשידרוג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים