עבור לתוכן

התקנת SSD ל-XPS14 + חריטה על מקלדת

Featured Replies

פורסם

שלום רב

לאחר חיפושים רבים רכשתי לאחרונה Dell XPS14 וכעת ברצוני להוסיף לו SSD. במחשב זה קיים דיסק קשיח 500GB Serial ATA (5400RPM) + 32GB m-SATA SSD.

האם כל שאני צריך לעשות זה להחליף את ה-32GB בכונן אותו ארכוש ? האם החיבור של ה-32GB הוא חיבור עצמאי שאינו תלוי בכונן SATA ? מה ניתן לשים על כונן בנפח 32GB ?

כמו"כ, אני רואה שיש המלצות על ה-Crucial ואכן את כונן זה רכשתי למחשב הנייח שלי אך נראה של-Samsung Evo 840 יש ציונם יותר טובים באתרי ההשוואה ופער המחירים ביניהם, לפי זאפ, הוא כ-40 ש"ח בלבד - בקיצור מה עדיף ? האם הוא יתאים למחשב שלי ?

לגבי ההתקנה, עד כמה היא פשוטה ? וכיצד מעבירים את מערכת ההפעלה (Windows 7) ל-SSD?

שאלה האחרונה - הקלדת הנה מקלדת מוארת. האם הוספת אותיות בעברית הנה באמצעות חריטה רגילה ? האם יש פתרון אחר ?

אני די חושש מנושא זה על אף שיש לי חוש טכני, אף פעם לא פרקתי מחשב.

בברכה,

אלון

פורסם

1) בנוגע לSSD, כונן Crucial MX100 256GB המומלץ עולה 565 ש"ח בחנות TMS, ההבדל במחיר יותר גדול משאתה חושב.

2) חריטת עברית על המקלדת, אכן גם למקלדת מוארת. המקום שבו עשיתי חריטה זה החנות PC גרף ברחוב צ'לנוב בתל אביב. זה הכי זול בארץ, עולה 100 ש"ח.

יש גם בחולון אך זה עולה 150 ש"ח.

אתה פשוט מגיע לחנות, והוא עושה לך את זה תוך שעה או עשרים דקות, תלוי בעומס.

לי זה היה עשרים דקות כי מאוד מיהרתי והוא עשה לי ג'סט

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה.

כיוון שיש לי SATA של 500GB הכוונה שלי היתה להתקין SSD בנפח 128GB בלבד. עבור נפח זה נראה שהפערים בין ה-Crucial ל-Samsung עומדים על כ-40 ש"ח.

יש ברשותי מחשב נייח אשר עליו אמורים להיות מאוחסנים תכני המדיה הכבדים. ה-XPS אמור לשמש בעיקר ליישומים קלים (אינטרנט ואופיס בעיקר). האם אני נדרש ל-128GB או שכבר עדיף להתקין 256 ?

על ה-SSD ברצוני להתקין את מערכת ההפעלה, אופיס ותונכות נוספות כדוגמה אנטיוירוס ונגני מדיה.

בברכה,

אלון

פורסם

למה לא לקנות כונן MSATA SSD ולהתקין אותו בנוסף ל-500GB ?

פורסם
  • מחבר

הי

אולי לא הסברתי את עצמי נכון. המטרה היא להחליף את ה-32GB SSD בכונן SSD בנפח גדול יותר והשאלות הן כדלקמן:

במחשבים אחרים בהם יש SSD קטן (8GB) לא ניתן להחליף את ה-SSD ב-SSD גדול יותר. האם ב-XPS זה אפשרי ? האם ל-SSD יש סלוט ושטח/נפח פנימי שיתאים להתקנת SSD 128/256 ?

במידה וכן, האם 128 יספיק לשימושים שציינתי למעלה ?

איזה SSD עדיף ? ה-Crucial או הסמסונג ? ב-128GB הפער ביניהם הוא רק 40 ש"ח.

האם מי שאני קונה אצלו את הזכרון יכול לבצע את ההתקנה ? או שאני יכול בעצמי.

שאלה אחרונה נוגעת להעברת מערכת ההפעלה מה-SATA ל-SSD. מכיוון שמדובר פה בהעתקה, האם התהליך פשוט יותר לעומת מצב שבו אני מחליף את הדיסק הקשיח ובו אני צריך לעשות Image ??? של מערכת ההפעלה ???

אשמח לקבל כל עזרה בנושא.

בברכה,

אלון

פורסם

תרשום את שני הדגמים, לא מובן על אילו ספציפית אתה מדבר עליהם.

במחשב שלך לפני מה שבדקתי יש תא MSATA ייעודי ויכול להכיל כונן SSD של 128/256 לבחירתך. כמובן, שמומלץ לוודא זאת פיזית.

128 צריך להספיק לפי מה שרשמת ובכל מקרה יהיה לך את הכונן המכני לאחסון נוסף.

אתה יכול לבצע זאת בעצמך, זה ממש פשוט בדיוק כמו לשדרג זיכרון פנימי או כל רכיב אחר סוג של plug and play כזה, יש סלוט וזה נכנס לתוכו.

בסופו של דבר אתה עושה את אותה פעולה בין אם אתה מוסיף או מחליף, פשוט אם אתה מחליף אתה צריך איכשהו לחבר את הכונן למחשב ותצטרך לקנות מארז חיצוני USB או מתאם SATA-USB בשביל ששני הכוננים יהיו מחוברים למחשב יחד לצורך השכפול.

(אם מחליפים 1:1, אז עדיף לקנות מארז USB חיצוני, שלשם ההעתקה ישמש את ה-SSD ולאחר ההעתקה הכונן היוצא יתיישב בו ובעצם ישמש ככונן רגיל חיצוני USB למגוון השימושים של גיבוי/אחסון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים