עבור לתוכן

שימוש בראוטר 1043ND כרפיטר אלחוטי+חוטי

Featured Replies

פורסם

יש לי 1043ND אחד מחובר למודם (הוט) ואני מעוניין שה-1043ND השני שלי ימוקם בקצה השני של הבית ויהווה ראוטר+רפיטר לשני מחשבים נייחים בחיבור חוטי.

ניתן לעשות זאת?

זה עדיף על פני שימוש בשני דונגלים אלחוטיים לכל אחד מהנייחים?

מדובר במרחק די גדול + חצי קיר בדרך.

אשמח להדרכה בעניין.

תודה.

פורסם

יש מדריך מפורט שלי בנושא. אני ממליץ לך לחבר אותם בכבל ולפעול על פי הפרק האחרון. אם אתה מחבר אותם אלחוטית, תפעל לפי המדריך תוך שאתה לוקח בחשבון את המגבלות.

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

לא ניתן לחבר בכבל.

השאלה אם יש יתרון לשימוש בקונפיגורציה כזו במקום לקנות שני מתאמי רשת אלחוטיים למחשבים המרוחקים.

יתרון מבחינתי:

(1) מהירות/יציבות - עם דונגל USB טוב יש 2-3 "קווים" ברשת האלחוטית באיזור הזה.

(2) אני תוהה האם זה גם יפחית את עוצמת השידור של שני ה-AP (ראה שרטוט מצורף) כי שניהם MIMO עם 3 אנטנות.

(3) יש בונוס בשיפור כיסוי הרשת באיזור המרוחק (סלון/מרפסת) גם למכשירים אחרים (ניידים/סמארטפונים). גם יכול יוביל להפחתת עוצמת שידור?

תקן אותי אם אני טועה, אבל אם אחבר את הנייחים בחיבור חוטי ל-AP המשני, לא אפסיד 50% מהמהירות, נכון?

פורסם

^ אתה צודק, אתה מפסיד מהירות רק באלחוטי בגלל קליטה ושידור.

פורסם
  • מחבר

האפשרות השניה, עם דונגל USB לנייחים הרחוקים (חיבור אלחוטי - אדום מקווקו)

פורסם
  • מחבר
לא ניתן לחבר בכבל.

השאלה אם יש יתרון לשימוש בקונפיגורציה כזו במקום לקנות שני מתאמי רשת אלחוטיים למחשבים המרוחקים.

יתרון מבחינתי:

(1) מהירות/יציבות - עם דונגל USB טוב יש 2-3 "קווים" ברשת האלחוטית באיזור הזה.

(2) אני תוהה האם זה גם יפחית את עוצמת השידור של שני ה-AP (ראה שרטוט מצורף) כי שניהם MIMO עם 3 אנטנות.

(3) יש בונוס בשיפור כיסוי הרשת באיזור המרוחק (סלון/מרפסת) גם למכשירים אחרים (ניידים/סמארטפונים). גם יכול יוביל להפחתת עוצמת שידור?

תקן אותי אם אני טועה, אבל אם אחבר את הנייחים בחיבור חוטי ל-AP המשני, לא אפסיד 50% מהמהירות, נכון?

אשמח לעצה.

פורסם

במקרה ואתה מצרף AP שני (כלומר יש לך 3 נתבים ושניים משמשים כ-AP), שני המחשבים שיתחברו קווית את ה-AP הנוסף ירגישו ירידה של 50% כיוון שמה שקובע הוא רוחב הפס הנמוך ביותר - ובמקרה שלך זה יהיה החיבור האלחוטי בין שני ה-AP - הראשי והמשני. במילים אחרות חיבור ה-AP-ים האחד לשני באופן אלחוטי מוריד את ה-THROUGHPUT של הערוץ ב-50% וזה יהיה צוואר הבקבוק - החיבור הקווי של המחשבים המחוברים ל-AP יהיה רלוונטי רק כאשר הם יעבירו מידע האחד לשני ולא כשהם יעבירו מידע מהראוטר או ממחשבים שמחוברים ל-APהראשי.

אם באמצעות מתאמי רשת אלחוטיים איכותיים אתה מגיע לביצועים משביעי רצון מול ה-AP הראשי (לללא AP משני) לדעתי זה פתרון עדיף, במיוחד אם שני המחשבים הללו לא משתפים מידע משמעותי בינם לבין עצמם. כמובן שהפתרון הטוב ביותר הוא לחבר את שני ה-AP בכבל אבל את השיקול הזה אני משאיר לך.

פורסם
  • מחבר

תודה!

* הכיסוי כרגע באיזור המרוחק לא מספק. עובד אבל מעט גבולי.

* לא ניתן לחבר בכבל את שני ה-AP

* אין שיתוף מידע משמעותי בין המחשבים המוזכרים.

(1) מתנצל על העקשנות, אבל אני לא מבין למה אני מפסיד 50% בין שני ה-AP. הרי כל אחד מהם משדר/קולט רק פעם אחת את המידע ברשת האלחוטית, לא פעמיים - מהראוטר ל-AP הראשון יש כבל ומה-AP השני ל-PC יש כבל.

(2) ובכל זאת, האם שימוש ב-AP המשני יכול להפחית את עצמת השידור הנדרשת בהשוואה לשימוש במתאמי רשת אלחוטיים ל-AP הראשי?

זה ודאי נכון ביחס לקליינטים אלחוטיים שיתחברו אליו במקום ל-AP הראשי (סמארפונים/ניידים/טאבלטים) ואני מניח שגם יוריד את העוצמה הנדרשת מה-AP הראשי כי הוא צריך "להגיע" רק ל-AP המשני ולא לכל הקליינטים שסביבו.

אני מניח שגם החומרה והאנטנות של ה-1043ND נותנים יתרון לא מבוטל על פני דונגל USB, לא?

פורסם

1. כל שחזור אות אלחוטי (שזה מה שה-AP המשני עושה לאות של ה-AP הראשי) גורם לאיבוד של 50%. קרא את המדריך שלי בנושא - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

2. השימוש ב-AP איכותי (במיוחד כמו ה-1043) עדיף בהרבה על מתאמי רשת "פושטים" אבל היתרון הזה הולך לאיבוד בהפסד של ה-50%. בקיצור - שני הפתרונות לא משהו ואולי יספיקו לגלישה בסיסית + דוא"ל. את תצפה להזרמת מידע רציפה ולהעברת קבצים במהירות גבוהה.

פורסם
  • מחבר

אבל עדיין, הרווחתי עצמת שידור פחותה, לינק יציב יותר וטווח כיסוי עדיף - גם אם אקבל את אותה מהירות תקשורת, נכון?

היום אני מצליח להזרים XVID ממחשב שמחובר לראוטר, דרך ה-AP הראשי לדונגל אלחוטי במחשב המרוחק.

גם YOUTUBE HD עובד עד 720P, טיפה מקרטע פה ושם.

עדיין, אני חושב שה-AP "מפציץ" במקסימום עוצמת שידור בשביל זה ופה נכנס עניין ה-AP המשני.

פורסם
  • מחבר
1. כל שחזור אות אלחוטי (שזה מה שה-AP המשני עושה לאות של ה-AP הראשי) גורם לאיבוד של 50%. קרא את המדריך שלי בנושא - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

.

קראתי בעיון ואני עוסק בפיתוח מודמים ומה שלא ברור לי זה למה יש אבדן 50% אם ה-AP המשני מעביר את המידע שקיבל באופן אלחוטי ל-PC שמחובר קווית.

ה"שיחזור" מתבצע על מדיה אחרת ולכן אין בעיה שיתבצע בזמן אמת ובמקביל לקליטה האלחוטית, עד כדי latency לא גדול.

זה אמנם סוג של BRIDGE אבל הלכה למעשה אין בעיה לממש אותו בלי אבדן קצב כמעט.

פורסם

אתה לוקח בחשבון נקודה מהותית ב-WIFI - תקשורת אלחוטית ב-WIFI היא תמיד HALF DUPLEX לעומת תקשורת קווית שהיא FULL DUPLEX.

פורסם
  • מחבר

אבל זה נכון גם בתקשורת בין ה-AP לבין דונגל USB בלי AP משני. אין הבדל למיטב הבנתי...

ההפסד של 50% נובע מהצורך לשדר את אותו מידע פעמיים על התווך האלחוטי - פעם ע"י ה-AP הראשי ופעם ע"י המשני.

מכיוון שבמקרה הזה אין צורך לשדר את המידע פעם שניה באלחוט (בגלל החיבור החוטי ל-PC) אני לא רואה סיבה למה יהיה הפסד כזה.

פורסם
  • מחבר
אבל עדיין, הרווחתי עצמת שידור פחותה, לינק יציב יותר וטווח כיסוי עדיף - גם אם אקבל את אותה מהירות תקשורת, נכון?

... אני חושב שה-AP (הראשי) "מפציץ" במקסימום עוצמת שידור ... ופה נכנס עניין ה-AP המשני.

לדעתך אני צודק בניתוח שלי?

פורסם
  • מחבר

^

?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים