עבור לתוכן

התלבטות לגבי קירור מעבד פתוח, קונה מחר

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מרכיב מחשב בחלקים והמעבד שלי הולך להיות i5 4690k.. (מיועד לאוברקלוקינג)

כרגע נמצא באילת ומתכנן לקנות מחר קירור מעבד, אך מרוב קריאת ביקורות כבר איבדתי את זה ואני זקוק לעזרה קטנה.

ההתלבטויות הן בין:

Scythe Mugen 4 PCGH Edition שעולה 220 ש"ח באילת

Noctua NH-U14S שעולה 242 ש"ח באילת (מאוורר אחד ולא שניים כמו בשאר)

Noctua NH-D14 עולה 271 ש"ח באילת (יש גם מהדורת SE2011 שאין לי מושג מה זה אומר באותו מחיר)

Noctua NH-D15 עולה 322 ש"ח באילת (אני יודע שהוא הכי טוב אבל אם לא בהבדל ענק מהאחרים אני מעדיף לחסוך).

קראתי המון ביקורות טובות על ה U14S וכמעט נסגרתי עליו הבעיה שבגדול הביצועים שלו משתפרים אם מוסיפים לו עוד מאוורר, אבל להוסיף לו מאוורר זה 100 ש"ח ואז זה כבר לא שווה ואני לא יודע אם שווה לקחת אותו כשהוא עם מאוורר אחד.

תודה מראש על העזרה!

פורסם

מבחינת עלות לביצועים אין ספק שה-D14 הוא השווה פה. ככה או ככה המוגן 4 לא משתלם כשה-U14S שעדיף ממנו עולה רק מעט יותר.

היתרון הגדול של הU14S הוא גדולה, אבל אין ספק שה-D14 הוא זה ששווה ביחס העלות לתועלת שלו. ה-SE2011 זה אומר תאימות גם לתושבת האקסטרים 2011 ו-2011-3.

רק להבהיר, אין מקום שבו ה-U14S יגביל אותך וה-D14 לא, שניהם מאוד קרובים בביצועים אפילו עם הפרש של עוד מאוורר

פורסם
  • מחבר

כלומר אתה ממליץ לי לקחת את ה NH-D14 SE 2011?

אגב, לגבי המאגן 4 שים לב שמדובר בגירסא PCGH, בסקירה הבאה היא והU14S לקחו את המקום הראשון מבין 39 קירורי מעבד כולל ה D14 :

http://us.hardware.info/reviews/5629/11/39-cpu-coolers-review-what-is-the-best-choice-final-thoughts

פורסם

מדובר באיזושהי סימולציה, לכן האמינות של המבחן הזה נופלת לפח האשפה מבחינתי. מבחני ביצועים בין גופי קירור בתושבות שונות צריך לעשות על מעבדים, ולא משטחי חימום.

פורסם
  • מחבר

תן לי רק להבין אותך, אתה ממליץ על ה D14 SE2011 יותר מאשר ה U14S?

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה,

לגבי ההפרש של ה-50 ש"ח בין ה D14 ל D15, האם לדעתך כדאי או שה D14 יספק את העבודה לאוברקלוקינג גבוה?

פורסם

צריך להספיק בהחלט. ה-D15 זה למהדרין שרוצים לגלח עוד מעלה או שתיים. לא חושב שעוד 50 שקלים תהיה השקעה כדאית אלא אם יש בתוכנית גם שימוש בזיכרונות גבוהים במיוחד, שזה משהו ש-D15 מתמודד איתו טוב מאוד

פורסם

אלו זיכרונות יחסית נמוכים, לא צפויה בעיה עם הD14

פורסם
  • מחבר

נמוכים פיזית או מבחינת ביצועים?

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני מקווה שיהיה להם את זה בחנות.. במידה ולא יהיה להם את ה SE2011 נראה לי שכבר אלך על ה D15 ולא על הגירסא הרגילה של D14

פורסם

ה D14 הרגיל לא תומך ב PWM (וגם... 50 ש"ח אחרי כזה מעבד ?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים