עבור לתוכן

מתלבט בין שני דגמים של מחשבים ניידים לצרכי עבודה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אחי רוצה לקנות מחשב נייד חדש והתייעץ איתי לגבי איזה מחשב לקנות.

יש לי MacBook Pro מהעבודה ואני מחפש לו מחשב שיעבוד חלק כמוהו אבל שלא יעלה 10,000 ש״ח אלא יותר באזור של ה - 5000 ש״ח.

אין צורך באריזה מהודרת או מסך רטינה או שיהיה קל כמו המק, אבל כן שיעבוד חלק, שהמערכת הפעלה תעלה מהר ושתוכנות יעלו מהר ולא יתקעו.

היה לי ניסיון ממש רע עם לפטופ Dell Latitude E6400, שהתחמם ועשה down-clocking כל הזמן, ובאופן כללי היה איטי בהרצת תוכנות.

• מטרות המחשב: עבודה משרדית (אופיס ותוכנות שונות), אינטרנט, סרטים, מוסיקה. אין צורך בהרצת משחקים.
  • גודל מסך: 15
  • רזולוציית מסך: אני מניח ש 1920x1080, לפי מה שראיתי זאת רזולוציית מסך די סטנדרטית.
  • משך סוללה: לא ממש חשוב, המחשב יהיה רוב הזמן מחובר לחשמל.
  • משקל: גם לא קריטי, כפי שציינתי המחשב יהיה רוב הזמן על השולחן מחובר לחשמל.
  • יציאות: USB 3.0 ו - HDMI.
  • כונן קשיח: הייתי שמח לכונן SSD אולם לא כל כך מצאתי לפטופים טובים עם SSD במחיר סביר.
    הכי טוב שמצאתי זה לפטופים עם SSD בנפח קטן (למשל 8GB) שמשמשים כ - cache (דיסקים היברדים).
  • כונן אופטי: כן, צריך להיות כלול עם המחשב
  • מערכת הפעלה: כן המערכת הפעלה צריכה להיות כלולה במחיר.
  • תקציב: 5000 - 5500 ש״ח

אני מתלבט בין שני הדגמים שבמסך ההשוואה הזה: http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=854258,882128

יש לי מספר שאלות:

• שמעתי דברים טובים על ה - Asus N550JV, לפטופים של לנובו אני פחות מכיר.
    האם אתם ממליצים על לפטופים של אסוס על פני אלו של לנובו או להיפך?
    כמו כן, קראתי באחד השרשורים כאן שהשירות והתמיכה של אסוס בארץ הם ממש גרועים, זה נכון?
  • מבחינת המפרט הלנובו יותר מוצלח מהאסוס בכמעט כל הפרמטרים למעט מהירות הכונן קשיח: 7200RPM באסוס לעומת 5400RPM בלנובו.
    אולם ללנובו יש כונן היברידי עם 8GB SSD.
    מה כאן יותר משמעותי ה - 8GB SSD בלנובו או ה - 7200RPM מבחינת הרצת המערכת הפעלה ותוכנות?
  • מה לגבי איכות בנייה ואיכות החלקים?
    קראתי שהחלקים של אסוס יותר טובים ואיכות בנייה יותר טובה, זה נכון?
  • לגבי המסך, קראתי שהמסך של הלנובו Y50 הוא די מעפן, אתם יודעים על זה משהו?
  • יש מחשבים ניידים אחרים טובים שאתם ממליצים עליהם?
    בתכלס הייתי ממש שמח לשמוע על לפטופ טוב עם 256GB SSD בתקציב של 5500 ש״ח, אבל לא כל כך מצאתי.

תודה,

עידו

נערך על-ידי Guest1234

פורסם

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=13616

+

8GB = סטיק נוסף, עולה 350 ש"ח כך שסה"כ יהיה במחשב 16GB (!)

+

כונן SSD של 256GB (מחיר 575 ש"ח) , אתה יכול להחליף אותו 1:1 מול הכונן הקיים או לחילופין אם המחשב בבית ממילא, להוציא את הצורב המובנה במחשב ולהפוך אותו לחיצוני ואז להכניס את הכונן למחשב במקום.

כך שבפועל יהיה לך 750GB HDD + 256GB SSD במחשב במקביל. הצורב יתחבר בעזרת USB למחשב (לכשיהיה צורך, גם ככה כמעט ולא משתמשים בצורב כיום). במידת הצורך מתאמים/מארזים נוספים יעלו עד 50 ש"ח בהתאם למה שתחליט לעשות ארשום קישורים מתאימים לרכישתם.

סה"כ = 4655+350+575 = 5,580 ש"ח

לצורך העניין אתה לא חייב לשדרג את הזיכרון, ה-8GB צריך להספיק וה-SSD יתן את שיפור הביצועים הטוב יותר בכל הנוגע לתגובתיות המערכת וההרגשה הכללית שלך בשימוש בו.

שים לב שיש כבר דורות באים ל-ASUS

N550JV -> N550JK -> N551JK

כיוון שאין לך צורך בכרטיס מסך מתקדם, מיותר בשבילך להשקיע מעבר ל-N550JV.

הדגם שאיכשהו בררת אותו בזאפ של אסוס מגיע עם מסך מגע = מסך מבריק וגם המחיר שלו ממש ממש גבוה (הדגם נמכר בפועל ב-4500~), הדגם שעדיף לדעתי זה הדגם עם מסך מט.

המסך באסוס עם פאנל IPS מה שיתן לך איכות תצוגה טובה יותר וזויות צפייה רחבות.

התקנת הזיכרון / כונן קשיח - פעולה פשוטה יחסית וניתן לעשות אותה בעצמך, יש גם מדריכי וידאו ביוטיוב אם אתה מסתבך כי הרבה עושים את זה.

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה המהיר.

אם אני מחליט להחליף את הכונן הקשיח של ה - 750GB בכונן SSD של 256GB, האם אני אקבל ״זיכוי״ על החלפת הכונן של ה - 750GB?

כלומר האם יורידו לי מהמחיר את ה - 750GB (נגיד עולה 250 ש״ח) ויוסיפו לי את 575 ש״ח על ה - SSD או שאני אצטרך לשלם מחיר מלא על הלפטופ ועוד 575 ש״ח על ה - SSD?

ואם כן יורידו לי מהמחיר את ה - 750GB כמה אתה סבור שזה יוריד לי מהמחיר?

שאלות נוספות שנותרו לי:

• מה לגבי השירות והתמיכה של אסוס בארץ? הם באמת גרועים?
  • כפי שרשמתי בפוסט הראשון, המפרט של הלנובו יותר טוב.
    אולם מפרט זה לא הכל, האם איכות הבנייה והחלקים של אסוס באמת יותר טובה מזו של לנובו?
  • האם יש סיבה לעדיף לפטופים של אסוס על פני אלו של לנובו או להיפך?
  • האם יש כאן אנשים שיש להם את אחד הלפטופים שציינתי בפוסט או דגמים מאוד דומים ויכולים להעיד על טיבם?

תודה,

עידו

פורסם

לא, אתה לא מקבל שום זיכוי. אתה קונה מארז USB חיצוני פשוט ב-30-40 ש"ח ושם את ה-750GB בו והוא ישמש אותך ככונן חיצוני לאחסון וגיבוי.

פורסם
  • מחבר

טוב, נראה שאין מה להתקרב למחשבים של אסוס.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4486984,00.html

באחת התגובות מלפני חודש היה רשום ש ״9 חודשים עברו מאז הכתבה ושום דבר לא השתנה״.

אם אני לא הולך על המחשב של אסוסים, הייתם ממליצים ללכת על הדגם שציינתי של לנובו או על דגם אחר?

עידו

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם אחי והוא אמר לי לבסוף ש - 5000 ש״ח זה סכום גדול מדי בשבילו להוציא על מחשב נייד ושהוא מחפש יותר משהו בסביבות ה - 4000 ש״ח.

הסתכלתי על מספר דגמים בסכום הזה, הבעיה היא שברוב הדגמים דגם המעבד מסתיים באות U מה שאומר שאילו מעבדים עם צריכת חשמל נמוכה שזה אחלה, אגל גם עם ביצועים נמוכים.

הסתכלתי ב - CPUBenchmarks והציון ש - i7 4500U קיבל הוא באזור ה - 3900, לעומת מעבדים כמו 4700MQ/HQ שקיבלו 7500+.

האם המעבד זה משהו שכדאי להתפשר עליו בשביל מחשב נייד בסביבות ה - 4000 ש״ח? (כלומר להתפשר על מעבד חסכוני שהדגם מסתיים ב U במקום מעבד שמסתיים ב - MQ/HQ)

ואולי אף בכסף שחוסכים על המעבד לקנות SSD כדי שהמחשב והתוכנות יעבדו בצורה חלקה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים