עבור לתוכן

מחשב ישן עם Win7 קופא לעיתים קרובות

Featured Replies

פורסם

מעבר AMD Phenom II x3 435, לוח אם Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H, זיכרון 2GB PC3-10600U של Crucial ב- DIMM בודד, כרטיס מסך מסך on-board, דיסק 250GB של Samsung, ספק Seasonic SS-380. על המחשב מותקנת מערכת הפעלה Windows 7 Home Premium (עם רישיון חוקי וכל העדכונים) והוא משמש בעיקר לגלישה באינטרנט.

היה יציב ותקין עד לפני כמה שבועות, אז התחיל לקפוא לעיתים קרובות. אין מסך כחול, אין שגיאות ה- event logs - פשוט קופא וחוזר לעבוד רק אחרי איתחול. הבעיה הלכה והחמירה, עכשיו הוא קופא אחרי זמן קצר למדי ולפעמים גם לא עולה אם לא מנתקים אותו לחלוטין מהחשמל לכמה דקות. לפעמים התצורה משתבשת כשהוא קופא.

ההשערה הראשונה שלי היתה בעיית זיכרון, הרצתי עליו memtest86+ המשך שמונה שעות ולא נמצאה שגיאה אחת.

לפני שאני מתייאש וקונה מחשב חדש, יש רעיונות?

פורסם

מסך כחול: תריץ בדיקה של הדיסק הקשיח (HD-tune לדוגמא).

פורסם

מה קורה במצב בטוח ?

נסה לעדכן דרייבר של כרטיס המסך.

פורסם
  • מחבר

דובי, אין מסכים כחולים. לו היו,\ היה משהו לעבוד איתו. בכל מקרה, שכחתי לכתוב שהרצתי בדיקה על הדיסק עם תוכנת הדיאגנוסטיקה של סמסונג ולא נמצאו בעיות.

Ivan, לא חשבתי לנסות במצב בטוח, יטופל. דרייברים אל עודכנו לדעתי מאז שהמחשב הותקן, קצת אחרי שהדינוזאורים נכחדו. אפשר לנסות לעדכן, אבל אני לא רואה איך דרייבר שעבר תקין במשך שנים פתאום גורם לתקלות בלי ששום דבר השנה. חומרה יכולה להתדרדר עם הזמן, אבל תוכנה?

פורסם

דריברים גם נמחקים בטעות............

אם לא יועיל זה לא יזיק.

פורסם
  • מחבר

ספק נשמע מבטיח (ובמקרה הכינותי מראש...) ויכול להיות שזה, בניגוד למה שכתבתי קודם, דווקא כן הדיסק - נתתי ל- Windows להריץ chkdsk ונמצאו כמה סקטורים פגומים. אמנם לא בקבצים שנמצאים בשימוש, אבל במקום בו יש שלושה כאלו, יכולים להיות שלושים.

בקצב הזה אני עוד אחליף לו את כל המחשב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים