עבור לתוכן

GIGABYTE מורידה איכות של חלק מלוחות האם שלה מבלי לשנות את שם המוצר

Featured Replies

פורסם

http://us.hardware.info/reviews/5835/spot-the-differences-gigabyte-motherboard-revisisons-present-markedly-different-test-results

כמו שאפשר לראות בכתבה הגירסאות החדשות מגיעות עם לוח מודפס ריק יותר ובדגם אחד גם הורידו את האפשרות ל dual bios. מבחינת סימון ההבדל היחיד הוא שבאתר החברה המוצר מופיע עם REV אחר (באותו עמוד מוצר) ועל האריזה בדרך כלל כתוב איזה REV הלוח, מידע כזה מצד שני לא מופיע בעמוד המוצר בקניה באינטרנט ולרוב לא זמין לפני מעמד הקניה.

פורסם

לצערי הדבר קיים בהרבה תחומים. זיכרונות, כרטיסי מסך וספקי כח גם

פורסם

מעניין. בד"כ ככל שגירסת ה Revision יותר גבוה, כך הלוח יותר עשיר בתכונות. במקרה הנ"ל נראה כי מדובר בדיוק במצב ההפוך - Rev 1.0 היא הגירסה העדיפה לעומת גירסאות חדשות יותר. במקרה של ה GA-B85M-HD3 (גירסה 1.0, גירסה 2.0, גירסה 3.0) הדבר בולט רק מהתבוננות בתמונת הלוח (בגירסה 1.0 יש יותר רכיבים ו-4 שלבי ייצוב מתח, בעוד שבגירסאות 2.0 ו 3.0 יש רק 3 שלבי ייצוב מתח ופחות ופחות רכיבים). צריך לזכור שמדובר כאן בלוח לשוק הביתי-נמוך, כך שהתכונות האלו פחות משמעותיות, ואם הדבר גורר ירידה במחיר הלוח, אז משתמש כזה בעצם ירוויח. אם מחיר הלוח לא משתנה - המשתמש שיקבל לוח מגירסה "מתקדמת" יותר למעשה יפסיד (יקבל יחס תכונות למחיר פחות טוב).

בכל מקרה, מומלץ תמיד לוודא שקונים את גירסת הלוח הטובה ביותר, דבר שמצריך בדיקה באתר יצרן הלוח, ולפני ההזמנה יש לציין שמעוניינים רק בגירסת לוח מסויימת.

פורסם

חבל מאוד שעכשו גם אצלהם יש את תופעת ה "מחשב לפורנו"

בכמה דיונים קודמים אמרתי, ואומר גם כאן : לוח בסיסי ש "תומך" במעבד i5/i7 עלול לא להיות בנוי להחזיק מעמד לאורך זמן אם מעבד כזה. אם בונים מחשב אם מעבד "גבוה" צריך לוח שגם ממיר המתח שלו נראה רציני יותר. פשוט כך - על סמך מראה חיצוני אפילו

פורסם

^?!

יוקר המחיה? לפני כמה שנים אם לא שילמת 450 שקלים לפחות, היית יכול לשכוח ממשהו שאפילו מזכיר איכות. אין ספק בכלל שהיום היחס בין מחיר לתכונות ואיכות גבוה משמעותית.

פורסם

הלוחות של gigabyte בתקופת ה 775 ומוקדם יותר (ובכללי רוב הלוחות מהתקופה שהם היו בצבע כחול....) היו איכותיים בהחלט, והפשוטים - שהיו פשוטים בפיצ'רים אבל לא פחות טובים באיכות - עלו אוליי 300 ש"ח

כיאלו דיי, התירוץ הזה של "הורדת מחיר" קלוש כי הירידה במחיר לא פרופורציונית לירידה ביכולות/אמינות/וכו. בלוח ה B85M שהבאתם נעלמה פאזה של VRM (!!) בין הגרסאות. ועל זה חסכו אוליי 1$

פורסם

תהליך הייצור לא משתנה - במילא זה אותו רובוט שתוקע את הרכיבים בלוח, ולוקח לו בערך שניה לרכיב....

כל דבר ניתן להכפיל בכמות הלוחות. השאלה היא, ההורדה ביכולות/רמת הלוח לא פרופורציונית להורדה במחיר. אם הייתי רוצה לוח זול ואיכותי, הייתי מצפה של gigabyte יהיה לוח אם פחות פיצ'רים אבל אותה איכות. אם הייתי רוצה לוח זול על חשבון איכות, הייתי קונה asus.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים