עבור לתוכן

לכבוד החנוכה רוצה להתפנק על לפטופ חדש ללימודים..חייב ייעוץ מהמומחים :)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! :)

אני סטודנט למדעי המחשב, גולש פה הרבה בפורום בתקופה האחרונה ומנסה להשכיל ולמצוא מחשב נייד שיתאים לצרכים שלי.

לפני שאני יגיד מה הדרישות וכו' אני מאוד מתלבט לגבי התקציב..מבחינה כספית הגג שהצבתי לעצמי זה 4,500 שח אבל אני עדיין לא סגור אם כדאי לי להשקיע בלפטופ יוקרתי וחזק, שיש סיכוי

שגם מחשב ב2500 סטדנרטי + יוכל למלא את הדרישות. אז בבקשה תתנו הצעות בין 2500-4500 ואני יבחר את המחשב עם היחס עלות-תועלת המשתלם ביותר.

*יש לי אפשרות לקנות את הלפטופ באילת ולחסוך תמע"מ. אז ככה:

* מטרות המחשב? לצורכי לימודים אינטרנט ומסמכים בעיקר, תכנות כמובן, צפייה בסרטים ומשחקים בזמן הפנוי במעונות.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע להחליט..התלבטות רצינית..לא פחות מ 13.3 ולא יותר מ 15.6. מה שחשוב לי תכלס זה המשקל והנוחות..

נראלי 14 אינץ יהווה את דרך האמצע. ונראלי שעדיף מאט אבל לא סגור על זה גם. כי הבנתי שהתצוגה בהם פחות מרשימה מהמבריקים. לא יושב הרבה בחוץ תכלס.

* רזולוציית המסך? האמת לא קריטי אבל העדפה כמובן לFHD

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אני ממש רוצה מקלדת רגילה..לא דחוסה או עם שינויי מקשים..לא חשוב לי הnumpad אבל שהחצים והאותיות יהיו בצורה הרגילה כמו בנייחים.

* משקל רצוי? אני צפוי להסתובב איתו די הרבה..מהמעונות לקמפוס וחזור.. בהפסקות..רצוי כמה שפחות! מפנטז כמובן על 1.8 ככה אבל לא בטוח שיש בתקציב ובביצועים שאני רוצה.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? האמת ש4 שעות ומעלה יספיק..יש שקעים בכל חור..אבל עדיין זה לפטופ ולא נייח ככה שעדיף כמה שיותר כדי להמנע מלסחוב תמטען.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? מה שחשוב לי זה היציאה(שכחתי את השם) של הSSD..שאם ארצה להוסיף\להחליף בעתיד וכו'. HDMI USB3 כמובן, ויציאת רשת.

* Bluetooth? לא חובה בכלל

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? האמת אני מזמין HD חיצוני עם קיבולת 2 טרה בשביל סרטים משחקים וכו'..אז לא קריטי..רצוי כמה שיותר למרות שייתכן ויוחלף בעתיד עם הSSD 256 שאני יזמין מחול

* כונן אופטי? ממש לא חחח..

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ממש לא! רצוי שלא..כדי לחסוך עוד כמה שקלים..

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני שקעתי המון שבחים על לנובו..יחס עלות-תועלת הכי משתלם..

* לגבי ביצועים אני יודע שחשוב זכרון ראם גבוה בגלל התכנות, אז לפחות 8 גיגה ראם והכי חשוב- גם אם יש 4 זה סבבה כל עוד יש אופציה להרחיב ל12 :) עדיף אופציה לכמה שיותר..עדיפות ל16

מעבד I5 ומעלה..אם תוכלו לתת הסבר קטן לגבי ההבדל בין מספר הליבות\מספר מעבדים בין I5 והI7 ..הבנתי שהגרסא U החסכונית ממש לא מומלצת וחלשה..אז או MQ או H נראלי חובה.

*** כרטיס רשת!! אולי הדבר הכי חשוב לי..אני כל הזמן חייב אינטרנט ורצוי כמה שיותר מהיר..ככה שכרטיס דואל בנד איכותי יהיה יתרון משמעותי!

** כרטיס מסך- בגלל שאני רוצה להתחיל לשחק בזמן הפנוי וגם מעדיף מחשב עם ביצועים כמה שיותר גבוהים..נראלי יש עניין לכרטיס חיצוני לא? אני ממש לא רוצה מחשב שמתחמם..אבל הבנתי שבמידה ואנלא מפעיל דברים כבדים הכרטיס המובנה בפעולה והחיצוני כבוי ככה שזה לא בעיה שיהיה איזה GTX 850 לזמנים שאני ישחק.

התלבטתי בין כמה דגמים כמו הלנובו Y50 שממש הייתי חם עליו, הFLEX 2 הקליל והעוצמתי..האסוס NJ56K שכולם מדברים עליו פה בפורום..הבעיה שהם לא בדיוק עונים לדרישות שלי ואנלא יודע מה הביקורות עליהם ואם הם באמת מתאימים לי או שסתם הסתנוורתי מהמפרט המטורף(הY50 פשט סוס עבודה..אבל דורש התפשרות במשקל :\ ) ככה שאשמח לעזרה מכל המומחים פה :)

תודה רבה רבה וחנוכה שמח אנשים!

פורסם

תקנה PC ואת הלימודים תעשה עם מחברת, עט ועם המחשבים במעבדות.

תחסוך לך את הזמן שאתה הולך לזרוק בפייסבוק במהלך ההרצאות ותעביר ללימודים.

ואל תאמר "אבל לכולם יש".

ועוד עצה בחינם - לך למרצים הטובים ולא למקצועות הקלים.

בהצלחה

פורסם

^:jafafa:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצות הכלליות ללימודים..אבל תאמין לי שחשבתי על הדברים האלה מראש! :)

אם פרסמתי פה הודעה זאת אומרת שאני החלטתי כן לקנות לפטופ השאלה על איזה ללכת שיתאים לצרכים שלי לכן אשמח לתגובות עם עצות לגבי המחשב עצמו..

אני ירדתי מלהנובו Y50 בגלל המשקל והפידבק השלילי פה בפורום עליו..לפי מה שקראתי ויותר נסגרתי על עצמי זה שאני רוצה מחשב באמת נייד נוח ומעוצב..

ככה שמעל 2.2 קילו לא רלוונטי לדעתי..ו15.6 יורד מהפרק אלא אם הוא קל יחסית ושווה תמשקל הנוסף..

שמתי לב שיש לפטופים עם עיצוב פלסטיקי זול שמרגישים זולים ויש כאלה עם אלומיניום או עיצוב "מוברש" כמו למשל של הלנובו Y50 שנותנים מראה יוקרתי ועמידים יותר-זה יהיה יתרון משמעותי עבורי.

כרגע הלפטופים שהכי מתאימים לפי מה שקראתי זה הלנובו FLEX 2 עם מעבד I7 (אחח אם היה פלקס עם מעבד I7 לא חסכוני הייתי עכשיו רץ לקנות! משביז :, )

או היוגה 2 ששמעתי עליו דברים טובים..לא קריטי לי מסך מגע האמת..ככה שגם הלנובו Z50 או הU430 עם המעבד הI7 והוספת סטיק זכרון של 8 גיגה וSSD יהיו אחלה אופציות..אשמח להכוונה פה מהמומחים!

אני מתחיל להיאבד בתוך כל הרשימות והדגמים האינסופיים חחח..תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

הקפצה !! צ'אבי אייכה? :)

על הדרך גם נוספו לי שאלות שונות- מה אפשר לעשות כדי "לשפר" ביצועים של מעבד מוחלש? יש אפשרות לאוברקלוקינג? ראיתי למשל שבפלקס2 רשום מהירות מעבד 2 גיגה הרת עד 3.1 גיגה הרץ.

האם יש אפשרות "לבטל" את החסכון באנרגיה ולנצל את היכולות של המעבד? חוצמזה-ראיתי שהמעבד שלו צורך 15 וואט לעומת מעבדי M או H שצורכים מעל 100 למשל..השאלה כמה זה כבר משנה אם יש מחשב 14 אינץ עם מעבד חסכוני או אותו מחשב עם מעבד M או H מבחינת זמן סוללה? זה מצדיק את ההפחתה בביצועים?

דבר נוסף, אם אני יוסיף לפלקס 2 עוד סטיק של 8 גיגה-כמה הפינוק הזה אמור לעלות לי אם אני יזמין מאיביי? השאלות כנל לגבי SSD..וגם האם אני יהיה חייב להחליף את הSSD עם הHD או שיש מקום לדחוף אותו בנוסף? אשמח אם תענו לי אפילו על חלק מהשאלות..או שתייעצו לי על דגמים מתאימים..תודה רבה רבה! שבוע מצויין לכולם :)

פורסם

1. מעבד "מוחלש" הוא מעבד מסורס, לא מעבד שניתן "לפתוח" אותו ללא מוחלש. לגבי הפרשי המהירויות - למעבדי i5, i7 (מוחלשים ולא מוחלשים) יש תדר מינימום שבו הם עובדים כאשר אין דרישה לביצועים גבוהים, ותדר מקסימום - כאשר ישנה דרישה לכך. המחשב עושה את זה בעצמו. ככלל - לא מומלץ לבצע OC למחשבים ניידים.

2. מעבדי M ו-H אכן צורכים הרבה יותר חשמל, וזה בא בצורה ישירה וברורה על חשבון חיי סוללה (בצורה משמעותית). סה"כ הפרשי הביצועים משמעותיים, אבל אני משתמש לצרכים סטודנטיאליים וקצת יותר מזה ב-i5 4200U, ומריץ VS2013 ו-מאטלאב ללא שום קושי. בעבודה אני עובד על i7-3770k עם סימולציות מאטלאב וסימולינק כבדות והמחשב קצת נחנק (בשני המקרים עם 8 ג'יגה ראם). עניין של צרכים.

3. אין צורך להזמין זיכרון מחו"ל, המחיר בארץ דומה ולפעמים זול יותר. כנ"ל לגבי SSD (מהסדרות הזולות כמובן. אני מניח שלא תרכוש כוננים יקרים במיוחד). בחלק מהמחשבים תוכל לשים SSD רק במקום הכונן הקיים (ואז תצטרך לרכוש כונן 2.5" סטנדרטי), ובחלק מהמחשבים יש כניסת m.2 או mSata שיאפשרו לך לשים SSD בנוסף לכונן הקיים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה יואב! אשמח לעוד דעות בקשר לדגם של הלפטופ שיתאים עבורי..

פורסם

http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23938

3,636 ש"ח

+240 ש"ח אחריות ל-3 שנים

SSD באילת 500~ ש"ח - אם אתה רוצה כונן SSD, אז אתה מחליף את הקיים החלפה 1:1, המחשב בעייתי עם הדגם MX100 כך שמומלץ לא לקחת אותו (באג כלשהו מוזר, מניסיון ברשת ושל משתמש בפורום)

סטיק 8GB זיכרון פנימי RAM - (אילת = 330 ש"ח), יש מקום ל-2 סטיקים של זיכרון כך שיהיה לך כשתקנה עוד 8GB סה"כ 16GB לכל שימוש שיעלה לך.

3636+240+500+330=4,706 ש"ח סה"כ

עיקר המחשבה היה על גם שרשמת שאתה רוצה לשחק משחקים מדי פעם, ה-840M ממוצע ויתאים למרבית הדברים.

ביצועים - http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-840M.105681.0.html

רשמת באחת ההודעות את ה-U430 אז יש לו רק מקום ל-8GB ולא יותר. וגם הכרטיס מסך פחות טוב וגם המסך עצמו TN פשוט.

פורסם

בכל התואר שלך לא תצטרך מעבד חזק בכלל. עם מעבד I5 חסכוני (יש לי yoga 2 pro) הדבר הכי כבד שהיה לי בתואר זה כל מיני חישובים בעיבוד תמונה. לקח שנייה וחצי יותר מאשר מעבד I5 2500 שולחני.

לשאר הדברים גם מעבד בן 8 יאכל בלי מלח. 8GB זיכרון זה אכן די מומלץ.

פורסם
  • מחבר

אחח אין על התגובות שורה תחתונה של צ'אבי :)

כן אני מבין שהFLEX 2 מושלם בשביל הדרישות שלי..קצת מבאס שאני לא יכול להוסיף לו SSD וחייב להחליף את הHD הקיים..רציתי לשאול-מה אפשר לעשות עם הארד דיסק הפנימי אחרי שמוציאים אותו?

וגם מה המשקל של המחשב? רשום 1.9 kg (4.18 lbs) without ODD לא הבנתי מה זה ODD..

האם האיכות בנייה שלו טובה? אלומיניום? מרגיש איכותי?

אם יש לי אופציה להביא אותו עם חבר מארה"ב-האם ההבדלים במחיר משמעותיים? גם לגבי SSD..אבל אז לא יהיה לי אחריות נכון?

ושרשמת אחי על הכרטיס מסך שיתאים למרבית הדברים-הוא יוכל להריץ COD משחקי מירוצים כמו NFS באטלפילד וכאלה? שותף שלי בחדר עם אסוס N550JK עם כרטיס GTX 850 עם 2 גיגה ראם והמחשב שלו אוכל משחקים בלי מלח..ה840 עם 4 ראם גם יתפקד דומה?

וגיל, אני יודע שלמשימות תיכנות ושאר ירקות שיהיו בתואר גם I3 היה מספיק..אבל אם כבר קונים-אז שיהיה איכותי..האמת שאני יחכה קצת עם הSSD והזכרון כי זה יצא 4700 וקצת כבד עליי..אני יקח תלפטופ+אחריות(חובה אה?) ב4000 וזהו :)

תודה רבה רבה על העזרה אנשים יקרים..

פורסם

קונים מארז חיצוני USB 3.0 ב-30-40 ש"ח ושמים אותו שם.

משקל 1.94 ק"ג.

ODD = Optical Disk Drive, מוזר שזה רשום כי הכוונה ל"צורב" שממילא לא מגיע במחשב.

איכות בניה ממוצעת, רגילה, לא משהו מיוחד. הכל פלסטיק.

ארה"ב זה משהו אחר, גם מבחינת אחריות על המחשב צריך לעשות בדיקות. ל-SSD לא תהיה אחריות בארץ.

נתתי לך קישור מדוייק לביצועים של הכרטיס מסך במגוון משחקים, חפש שם את המשחקים שאתה משחק בהם ותבחן בהתאם לאיכות/רזולוציית המשחק.

פורסם
  • מחבר

הבנתי..מעולה! יחסוך לי את ה300 שקל להזמין HDD חיצוני. קצת מבאס שהכל פלסטיק..תמיד פינטזתי על אלומיניום מוברש כמו הY50..

צ'אבי איזה מחשבים עומדים באותה קטגוריה עם הפלקס2 לדעתך? אני תמיד אוהב לבחור 1 מתוך 2-3 אופציות שיתאימו..

ולגבי ארה"ב- מה המחיר הממוצע שלו שם? זול משמעותי? אני חושב שאפשר לעשות לו אחריות בתשלום פה בארץ.

האם המחשב נחשב לאחד שמתחמם יחסית? כדאי לקנות משטח קירור שיהיה בחדר לזמנים שאני משחק או יושב הרבה על המחשב?

והאם הוא קיים רק בצבע שחור? אין חנות אחרת באילת שמוכרת אותו בצבע אחר ואולי ללא מערכת הפעלה(להוזיל עלויות)? :)

פורסם

אם אתה מחליט על הזמנה מארה"ב זה משהו אחר וצריך לבדוק.

צבע - יש בצבע לבן ב-KSP, אותו מחיר.

משטח קירור זה דבר מיותר לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

אממ תראה אבא של חבר עובד שם-כל חודש הוא חוזר..ככה שאני יכול לבקש טובה ולהזמין למשרד שלו את המחשב ושהוא יביא לי אותו לארץ בלי מכס מעמ וכל זה..

השאלה אם ההפרש מחירים משמעותי בשביל לשגע אותו..לפי מה שראיתי באיביי יש אותו ב2800 שקל אבל בגרסא בלי הכרטיס מסך החיצוני.

בדקתי בלינק שהבאת לי והכרטיס מסך שלו לא מריץ משחקים משו בכלל..מסתבר שרק הGTX מיועדים למשחקים..ה840M עובד עם הcryess 2 או cod באטלפילד וכו' רק על "נמוך" עם 40-50 fps שזה בסדר..

בבינוני הוא עובר ל30fps שזה בעייתי כבר..יש לך אולי עוד איזה דגם ככה ששווה לי לבדוק? אולי משו זול יותר? תודה רבה רבה עזרת לי מאוד!!

פורסם

אתה יכול לשקול את הLenovo y40 במחיר של 720$ + מס עפ"י המדינה שבא תקנה.

הוא מגיע עם כ.מסך R9 275m אשר מגביל ל760m שזה לא רע בכלל.

החיסרון היחיד שלו, זה מסך ברמה סבירה מינוס עם פאנל TN שאפשר להחליף לבד בתוספת של 80$.

לינק למחשב :

http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y40/

לינק לסקירה :

http://www.notebookreview.com/notebookreview/lenovo-ideapad-y40-review/

עריכה:

קח בחשבון שאם אתה מחליף את הקשיח אתה מעבד את האפשרות להתמש בone key recovery של לנובו.

נערך על-ידי Mr.positive

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים