עבור לתוכן

מחפש מעבד חדש ל ASRock H61m-u3s3 בשביל Stream

Featured Replies

פורסם

שלום, אני שוקל לשדרג מעבד למטרות stream באתר Twitch.tv.

לוח אם ASRock H61m-u3s3 עם סוקט 1155, באתר כתוב שזה תומך ב i7 מהדור השלישי, אבל הקופסא של הלוח אם כתוב תומך בדור שני... Which one is true ?

החנויות שאני בדרך-כלל קונה זה Ivory, KSP ואצליהם יש רק מעבדים 4xxx,5xxx ..

למען האמת אני לא יודע אם אני צריך i5 או i7 אך אם ההבדלים במחיר מינוריים אז עדיף לא להתפשר :)

המלצות ?

* אעשה סטרים בעיקר ב 720p/30fps במשחקים כמו WorldOfTanks, Dota2

בנוסף שתי שאלות:

האם עדיף לתת למעבדת מחשבים להתקין מעבד חדש ?

האם שווה יותר להזמין מעבד מחו"ל ?

נערך על-ידי optimizeR

פורסם

1. באתר של ASRock לא קיים דגם בשם H61M-U3S, אבל מופיע לוח בשם H61M/U3S3 (קישור) ואליו אני מניח שהתכוונת.

2. באתר הלוח אפשר למצוא את רשימת המעבדים הנתמכים ע"י לוח זה (קישור). הלוח אכן תומך במעבדי הדור השלישי של אינטל (Ivy Bridge, תושבת 1155, מבנה השם - Core ix-3yyy), אך ייתכן ותצטרך לעדכן את הביוס בכדי שהלוח יוכל לעבוד עם מעבד כזה.

3. על הקופסא של לוח כתוב שהוא תומך בדור השני של מעבדי אינטל פשוט כי כשהלוח שוחרר כנראה מעבדי הדור השלישי לא היו קיימים...

4. בחנויות המחשבים נמכרים בעיקר מעבדי הדור הרביעי של אינטל (Haswell, תושבת 1150, מבנה השם - Core ix-4yyy) כי הם המעבדים החדשים יותר (בקרוב אמור לצאת הדור החמישי). מעבדי הדור השני והשלישי מתאימים לתושבת 1155 ולכן כמעט ואינם נמכרים (אין טעם למכור מחשבים המבוססים על טכנולוגיה ישנה יותר). למרות שכנראה אפשר למצוא מעבדים כאלו בחלק מהחנויות, אולי ישתלם לך לקנות מעבד כזה משומש.

5. החלפת מעבד היא לא פעולה מסובכת (פירוק גוף הקירור, הוצאת המעבד הישן, התקנת המעבד החדש, מריחת משחה תרמית והתקנת גוף הקירור), אבל אם אתה לא יודע מה לעשות או לא בטוח - אתה יכול להשתמש בשירותים של מי שכן יודע לעשות זאת (חנות/מעבדה/טכנאי).

6. אני לא מכיר את נושא הstreaming היטב, אבל אני מניח שמכיוון שבמחשב יופעלו 2 יישומים יחסית כבדים (גם המשחק וגם תוכנת ה stream, שאולי מבצעת עיבוד על כל פריים לפני שהיא שולחת אותו לאינטרנט), אתה כנראה תרוויח גם מיותר ליבות עיבוד, כלומר מעבד Core i7 יהיה עדיף לעומת Core i5, וגם מיותר זיכרון.

נערך על-ידי smalul

פורסם

אין בעיה בארץ בעיקר בנושא ה upload בשביל סטרים באיכות סבירה ? (בטח כשמשחקים משחק אונליין שרגיש לפינג)

פורסם

יש לך בsratpc מעבד i5 3470 בקצת פחות מ800 ש''ח

אני הייתי מציע לך לחפש בלוחות יד שניה מעבדי i5 2XXX או 3XXX בסביבות ה500 ש''ח

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה, לא חשבתי לפנות ללוחות יד2.

אין בעיה בארץ בעיקר בנושא ה upload בשביל סטרים באיכות סבירה ? (בטח כשמשחקים משחק אונליין שרגיש לפינג)

בדקתי את ה Upload שלי בחיבור עם שרתים מגרמניה\אנגליה וזה עומד בערך על 2.5mbps שזה מספיק טוב כדי להזרים 720p.

הבעיה שלי היא יותר בחומרה, עם ה i3 המסכן שלי אני לא מצליח להריץ Dota2 על ההגדרות שאני רגיל שלא לדבר על WorldOfTanks שזה משחק שעובד על ליבה אחת וגם מאוד מעמיס על המעבד.

פורסם
  • מחבר

קראתי טיפה וככל הנראה, הנאמר ונכתב, המעבד i5 3470 צריך להיות מספיק בשביל לעשות stream למשחקים כמו Dota2, CsGO וכתוב ב StartPc שהוא נמכר במכיר הנאמר (קצת פחות מ800 ש"ח)

הם מוכרים גם מעבד של i7 3770 - עד כמה ההבדל משמעותי ? אני לא מתכוון לשחק במשחקים מטורפים כמו Crisis 3 וכדומה.

ה 2700k וה 3770k יד ראשונה מהחנויות - יקרים לי מדי, עדיף לחסוך את הכסף הזה ולקנות כ.מסך כמעט ב1,000 ש"ח. הכ.מסך הנוכחי שלי הואSapphire 6870 HD 1gb GDDR5 הוא קצת ישן אבל עומד במשחקים שלי בהגדרות סבבה.

פורסם

במידה ויש לך ספק כח סביר

כנס לטרייד זון פה או לוח יד 2 (חומרה - מעבד)

תשיג מעבד i5 2XXX או 3XXX בסביבות ה500 ש''ח

תקנה HD7950\7970\R9 280\R9 280X בסביבות ה500-700

ותהנה

פורסם
  • מחבר

הלוחות קצת דלים, בחור אחד שמכר i7 2700k ב600 ש"ח כבר מכר.

מישהו מוכר i5 3570k אם כבר לא נמכר.

מישהו שמוכר i7 2600 ב800 ש"ח.

זהו זה כל מה שמצאתי, מחכה לתשובה מ StartPC לגבי המעבדים הזולים.

תודה על העזרה חברים :)

פורסם

אאלט ראיתי מישהו שמוכר i5 2310 ב500 (צריך להוריד קצת את המחיר אבל אחלה מעבד)

פורסם
  • מחבר

i5 2310 זה לא חלש מדי ?

ואיפה ראית, בטרייד זון של hwzone ?

פורסם

ביד 2 והוא חלש במעט מאוד מה 3470

פורסם
  • מחבר

INTEL I7 2600 ב-800 ש"ח שווה, כדאי ?

פורסם

ממש לא. לא הייתי משלם יותר מ650 על המעבד הזה (גם 650 יקר אך עוד סביל)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ראיתי מישהו מוכר 3770k ב900 ש"ח, נראה לי שאקנה ממנו או שאקנה חדש מהחנות של startpc: i5 3470/ i7 3770 ב 800/1,200 ש"ח

הכ.מסך R9 280x הגיע כבר, נשאר לשדרג מעבד וזהו, יאייי :)

תוהה אם להסתפק ב i5 או אם כבר שדרוג אז שדרוגגגג לi7 וזהו :)

תודה על העזרה

פורסם

מעבד Core i7-3770K (קישור) לא הייתי קונה ב-900 ש"ח ממספר סיבות:

א. מעבדים בעלי סיומת K הם מעבדי בעלי מכפלה פתוחה ולכן מיועדים להמהרה. אתה צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שהמעבד הזה עבר המהרה כבדה ותוחלת החיים שלו דיי התקצרה.

ב. קח בחשבון שהלוח שלך H61M/U3S3 של ASRock (קישור) מיועד לשוק הבינוני-נמוך, כך שלא בטוח שזה הלוח האידאלי למעבד כזה (לא מבחינת הביצועים, אלא מבחינת איכות הרכיבים והבנייה וההתמודדות עם עומס העבודה שמעבד Core i7 יכול לייצר). מצד שני, בלוח הזה יש 4 או 5 שלבי ייצוב מתח למעבד, כך שסביר להניח שהלוח יוכל להתמודד עם מעבד Core i7.

ג. המחיר נראה לי קצת גבוה בשביל מעבד משומש שכנראה עבר המהרה וכנראה גם אין עליו אחריות למרות שמדובר במעבד Core i7. מצד שני, מעבד כזה חדש עולה כמעט פי 2 - מעבד Core i7-3770K עולה כ-1800 ש"ח ואילו מעבד Core i7-3770 עולה כ-1500 ש"ח (לפי המחירים של פלונטר). אתה צריך להחליט האם שווה לך להשקיע סכום כזה במחשב המבוסס על מעבד מלפני 2-3 דורות (הלוח תוכנן במקור למעבדי הדור השני מסדרת Core i, המעבד הנ"ל הוא מהדור השלישי ובקרוב אמורים לצאת מעבדי הדור החמישי).

אני מציע שתבדוק שוב את נושא מעבד Core i5 משומש לתושבת 1155 ותראה אם תוכל להשיג אחד בזול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים