עבור לתוכן

מחשב ביתי משרדי פלוס גיימינג קליל לילדים

Featured Replies

פורסם

רכיבי ממיר המתח על הלוח מתחממים כשהם עובדים אם מעבד "גבוה" (84W). קירור הסטוק של אינטל מזרים אוויר לכיוון הלוח, כך שהוא עובר גם על רכיבי ממיר המתח. ה Alpine מקרר טוב יותר את המעבד אבל האוויר לא ממשיך ממנו ללוח - אם רכיב של ממיר המתח עומד לייד הצד האטום של ה Alpine הוא לא יקבל אוויר, ויכולה להיווצר שם "פינה חמה" שיכולה לקצר את אורך חיי הלוח

• תגובות 60
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^ חוץ מהקירור סטוק, יש קירורי מעבד אפטר מרקט שמקררים גם את הVRM?

אתה מציג כאן עניין שרלוונטי לכל מפרט עם מעבד i5 ומעלה שלא מוצמד לו קירור סטוק של אינטל. אבל רוב המארזים היום מגיעים עם מאוורר 120 ממ', אחד לפחות ובלוחות בד"כ יש היטסינק לVRM.

פורסם

קירורי אפטרמרקט שאני ראיתי הם :

ה Alpine - שהוא ייחודי

"מגדלים" - מאפשרים זרימת אוויר חופשית על הרכיבים הקרובים לסוקט - גם אם לא מהמאוורר של עצמם, הם עומדים מספיק גבוה מעל הסוקט (אזור הרכיבים מספיק "פתוח") בשביל לא לחסום אוויר של מאווררי מארז קרובים. כמובן שצריך לוודא שאכן יש מאווררי מארז שמזיזים אוויר קרוב לשטח פני הלוח

דמויי הסטוק - כשחלק משמעותי מהם פחות טובים מהסטוק

ה Alpine הוא אחד מהקירורים הטובים אבל אני הייתי ממליץ עליו למעבדים כמו Pentium ו i3. אוליי i5 אם ה VRM באותו לוח ספציפי ממוקם/בנוי כך שניתן לסדר שה Alpine יוציא את האוויר עליו, ולא יהיו מוספטים/קבלים ב "שטח מת" מבחינת קירור - אבל בחלק גדול מהלוחות ה VRM נמצא לאורך 2 צדדים של הסוקט ואז זה לא אפשרי

אם יש רכיבים שיהיו ב "שטח מת" (ולא ניתן למנוע את זה בין אם ממקמים את ה Alpine ישר או ב 90 מעלות) הייתי שוקל לעבור לקירור "מגדל" כמו Freezer

פורסם

דווקא קיבלתי רושם שקירורי הtower לא מקררים את הVRM ורק מעבירים את האוויר הצידה בגובה שהוא גבוה יותר מרכיביו. אבל כמו שאתה אומר, לפחות הם לא "חונקים" את האזור ומשאירים אותו פתוח בגלל שהם שומרים על גבוה מסויים מעל ללוח. אצלי הלוח די פשוט (intel DH67CL) ואין היטסינק לVRM. הקירור הוא מסוג tower עם שני מאווררים (noctua U12) ועדיין הVRM נראה לי יחסית חם (הכי חם במחשב) עם טמפ' של 65-68 מעלות בidle, כששאר המחשב קריר ומאוורר היטב והמעבד 2600K (ללא OC) בטמפ' של 33-35 מעלות.

פורסם

ה tower עצמו לא בנוי בדרך כלל לקרר את ה VRM (יש כאלה שכן - שמכוונים חלק מזרימת האוויר לכיוון הלוח, וראיתי אפילו אחד - לא זוכר חברה - שהכיל מאוורר קטן שני באזור התחתון במיוחד בשביל ה VRM). אבל tower נותן לך אפשרות לכוון לשם אוויר ממאווררים אחרים, אז אתה יכול לנסות אפשרויות של מאווררי מארז וכו' ולראות מה אתה מקבל

פורסם

יש לי במארז 3 מאווררים (2 קדמיים, 1 אחורי) אבל לא מופנים ספציפית לאזור הVRM. הדרך היחידה היא לשים מאוורר עליון (בפתח איוורור שסגרתי) שקרוב לVRM ושיפנה משם את החום, אבל זה גם יוריד את רמת השקט של המחשב. או לשים מאוורר בתוך המארז אך זה כרוך במודינג. נראה לי שכרגע אשאיר את זה כמו שזה, לא ממש אכפת לי מהלוח הזה :)

בכל מקרה, פותח הדיון יכול לקחת מעבד BOX עם קירור אינטל כי אין כאן דרישה למחשב מאוד שקט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, במחשב אחר מושבת, יש לי אלפין 11 GT Rev 2.0

חסכנו 50 שקל? :D

אגב, בנגזרת ה-SSD, איך הסאנדיסק לעומת הקינגסטון (V300 או פיורי) ולעומת הקרושיאל MX-100?

פורסם

הGT חלש ולא מתאים למעבד i5. עדיף כבר ללכת על קירור סטוק של אינטל (מעבד BOX).

הסנדיסק Ultra Plus וה-MX100 פחות או יותר ברמה דומה ושניהם טובים. אם יש הבדל משמעותי במחיר ביניהם, קח מה שעולה פחות.

הקינגסטון נחות משמעותית לעומתם ולא מומלץ.

פורסם

לשימושים שלך ההבדל בין דגמי ה-SSD אפסי ולא מורגש.

זורו9 - מה זה קשור למעבד I5 בכלל?

אם ההפרש לא גדול הייתי הולך על דגם פופולארי וטוב כמו ה-MX100 אבל זה ממש ממש לא קריטי לשימושים שציינת.

פורסם

מבחינת גיימינג - אפשר למצוא כרטיסי מסך משומשים חזקים מאוד (יחסית למובנה) במחירים נמוכים מאוד.

זה סוג הרכיבים שערכו יורד המון ואם אתה לא משחק במשחקים הכי עדכניים על הגדרות גבוהות - גם כרטיס יד2 ב~200-300 ש"ח יהיה חזק מאוד.

פורסם
  • מחבר

ברור שלא משנה, אבל עדיף כבר הכי טוב שאפשר במסגרת המחיר.

אני דווקא מעדיף סאנדיסק, השירות שלהם בארץ מעולה ויש לי נסיון טוב איתו. אם הביצועים דומים לקרושיאל, למה לא.

אגב, ל-GTX 750 מספיק ספק 400 וואט מפירמה מוכרת?

פורסם

ד"א - לשימושים שציינת גם I3 יספיק מעל ומעבר אבל אם אתה רוצה משהו לטווח ארוך גם הייתי מותח מעט את התקציב ל-I5

מעבד אי אפשר לשדרג (כמו גם לוח אם, מארז/ספק למשל) - רק להחליף.

זיכרון, נפח איחסון, כרטיס מסך תמיד תוכל להוסיף.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק.

ובכן, תודה על העזרה, אני אתייעץ עם הגורמים המעורבים ואציג להם את ההצעות שלכם.

אם אני קונה מארז מ-KSP, איך ה-302 של אנטק? פשוט הוא נראה לי יותר איכותי, וגם הרבה יותר סולידי למחשב שאמור לשרת לא רק ילדים.

פורסם

לשימושים שלו אולי לא יהיה הבדל מאוד משמעותי, אך למה מראש לקחת SSD עם ביצועים שהם בגדר "חתול בשק" שבמקרה הטוב הם נחותים יותר ובמקרה הרע הרבה יותר נחותים:

http://www.extremetech.com/extreme/184253-ssd-shadiness-kingston-and-pny-caught-bait-and-switching-cheaper-components-after-good-reviews

השירות של סנדיסק אכן מעולה בארץ.

מעבד i5 מהדור הנוכחי: 84W

GT 11 תומך עד 75W

11 REV2 עד: 95W

אבל אם ההחלטה בסוף ללכת על i3 אז ה11 GT אמור להספיק.

גם ספק כוח של 350W יספיק ל-GTX750.

ואם אתה מחליט לרכוש כרטיס מסך כבר עכשיו, ב-600 ש"ח אפשר לרכוש בפלונטר כרטיס מסך משומש עם שנתיים אחריות ויותר חזק, קח שזו אופציה יותר משתלמת:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SR928X3GD5DXOu-PC

מבחינת i3/i5 הסברתי לך קודם על היתרונות והחסרונות. שיקול שלך.

אם המחשב נועד גם למשחקים לטווח הארוך, עדיף מעבד i5 כי יש משחקים (הכבדים יותר) שלא ירוצו על i3. ובטווח הרחוק יותר i5 יאפשר יותר אופציות למשחקים.

פורסם
  • מחבר

R9 280X ייאלץ אותי לעבור לספק 550W מפירמה טובה, ויעלה את פליטת החום במארז ואת צריכת החשמל משמעותית.

מה גם שאיני חובב AMD גדול, לפחות לא בגזרת ההיי-אנד.

ירדתי מהקינגסטון ידידי, אם הסנדיסק והקרושיאל דומים, אלך על הסנדיסק (שזול יותר ב-50 ש"ח כמדומני)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים