עבור לתוכן

יש הבדל גדול ב-FHD?

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי מסך 20" ברזולוציה של 1600X900 ואני די מרוצה..

חשבתי לקנות מסך FHD כדוגמת P2314H שנחשב לאיכותי לפי מה שאני יודע..

עכשיו, האם יש הבדל גדול בין 1600X900 ל-FHD?

אני יהנה יותר במשחקים? איכות תהיה טובה יותר?

האם 23 גדול משמעותית מ-20?

פורסם

מאיפה מישהו יכול לדעת עד כמה אתה תהנה ממשהו?

מה שבטוח הוא שמסך ה"20 כנראה לא איכותי במיוחד (פאנל TN). כמה זה משנה ספציפית במשחקים? לא יודע. זה סובייקטיבי.

תבקר בחנויות, אצל חברים, תנסה להתרשם ממסך דומה למה שאתה שוקל לקנות, ולפי זה תחליט.

פורסם
  • מחבר

אני עובד עם P2314H בעבודה ובגדול אני מרוצה.. אבל לא יודע איך זה יתבטא במשחקים...

הבנתי שמסך 20" כנראה יהיה חד יותר ממסך 23.

זה נכון?

פורסם

באותה רזולוציה - כן. אבל אתה מדבר על רזולוציה גבוהה יותר ל"23, אז לא.

פורסם
  • מחבר

אוקיי..

אני מתלבט אם כדאי.. לא שאני גיימר מטורף או משהו

פורסם

למה אתה מחכה? מישהו עם כושר שכנוע??

פורסם

קנה כבר 24. ההפרש במחירים לא מהותי.

מבחינת איכות אז שטח המסך גדול יותר מהותית.

קח חוט או סרגל בגודל 60 ס"מ ותעביר על גבי המסך הקיים שלך מהפינה השמאלית למטה לפינה הימנית למעלה.

בכמה הוא עובר את המסך הנוכחי שלך? זה מה שאתה "מרויח". תבדוק ותחליט אם אתה מעוניין.

פורסם
  • מחבר

לא חושב שיש לי צורך ב-24..

מה גם שאין לי יותר מדי מקום פה

פורסם

בוא נעשה חשבון ביחד.

23 גדול יותר מ20 ב15%.

1920X1080 צפוף יותר מ1600X900 ב20% בערך.

אם אתה יושב באותו מרחק מהמסך ללא קשר לגודלו, אז 23 ימלא לך את שדה הראיה נגיד בערך באותם האחוזים.

אז ללא קשר לסוג הפאנל ואיכותו, ההנאה שלך תגדל ב15-20%.

האם 15-20% היא סיבה מספיק טובה כדי לרוץ לשדרג?

אני מודע לכך שזה קצת פשטני, אבל צריך לשים דברים בפרופורציות.

אז אחרי הכל נשאר רק סוג הפאנל ואיכותו.

כאן ההבדל יכול להיות גדול יותר.

אם סוג הפאנל שיש לך כרגע הוא גרוע מאוד, ואתה מודד זאת מול סוג פאנל איכותי, בהתאם לשימושים שלך(תוכנות/סרטים/משחקים),

אז יתכן שיש הבדל גדול שיכול לתת משקל רב לקניית מסך חדש.

אך אי אפשר לומר בוודאות.

כי למרות שהאפשרות בהחלט קיימת וסבירה מבחינה סטטיסטית, סטטיסטיקה אינה מדע מדוייק לקביעת כל מקרה לגופו.

פורסם
  • מחבר

לא יודע בדיוק איזה פאנל יש לי, מאמין שזה TN

אבל הוא באמת חד וטוב ואני די מרוצה.. השאלה אם מסך חדש כן עלול יהיה לשפר את החוויה במשחקים

פורסם

כן, עשוי בהחלט.

מעבר לכך, אני לא רואה איזה עוד מידע אפשר לתת לך ולאיזו תשובה אתה מצפה. אני חושש שחוץ מחפירות, אין לדיון הזה לאן להתקדם. :undecided:

פורסם
  • מחבר

רצוי כבר לקנות 24 אם אני עושה את המהלך הזה?

פורסם
לא יודע בדיוק איזה פאנל יש לי, מאמין שזה TN

אבל הוא באמת חד וטוב ואני די מרוצה.. השאלה אם מסך חדש כן עלול יהיה לשפר את החוויה במשחקים

בוא נחקור קצת.

איך אחידות הצבעים במסך ביחס לזווית הצפיה?

תרחישים לבחירה:

א)

כשאני בדיוק ממול זה די אחיד, אבל רואים הבדלים בין המרכז לדפנות. וזה לא מציק לי.

כשאני זז טיפה הצידה או לוקח את הכיסא אחורה, או כשיושבים בכיסא ליד, הצבעים משתנים קצת, אבל זה לא מציק לי.

ב)

כשאני בדיוק ממול זה די אחיד, אבל רואים הבדלים בין המרכז לדפנות, וזה לא מציק לי.

כשאני זז טיפה הצידה או לוקח את הכיסא אחורה, או כשיושבים בכיסא ליד, הצבעים משתנים קצת, וזה קצת מציק לי.

ג)

כשאני בדיוק ממול זה די אחיד, אבל רואים הבדלים בין המרכז לדפנות, וזה קצת מציק לי.

כשאני זז טיפה הצידה או לוקח את הכיסא אחורה, או כשיושבים בכיסא ליד, הצבעים משתנים קצת, וזה מאוד מציק לי.

ד)

כשאני בדיוק ממול זה די אחיד, אבל רואים הבדלים בין המרכז לדפנות, וזה מאוד מציק לי.

כשאני זז טיפה הצידה או לוקח את הכיסא אחורה, או כשיושבים בכיסא ליד, הצבעים ממש לא אחידים, וזה מאוד מציק לי.

פורסם

למה אתה מתעקש לגרום לו למצוא חסרונות? לא כולם חנונים שדורשים את הטכנולוגיה הטובה ביותר שיש לאנושות להציע בכל רגע נתון. מסכים עם פאנלי TN מסתובבים בשוק בכמויות עצומות ולאף אחד זה לא באמת מפריע, אלה אחלה מסכים.

מה גם שלמשחקים הם אמורים להיות דווקא מתאימים יותר, עניין של ms וכל מיני כאלה.

פורסם
מסכים עם פאנלי TN מסתובבים בשוק בכמויות עצומות ולאף אחד זה לא באמת מפריע, אלה אחלה מסכים.
לא הייתי קורא להם "אחלה מסכים", אבל כן - הרבה אנשים משתמשים בהם בלי שזה יפריע להם.
מה גם שלמשחקים הם אמורים להיות דווקא מתאימים יותר, עניין של ms וכל מיני כאלה.
כן, בערך ב2005 עוד הייתה משמעות לעניין המילישניות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים