עבור לתוכן

האם gtx970 "נגוע" בcoil whine?

Featured Replies

פורסם

כבר כמעט גמעה בליבי ההחלטה לקנות gainward gtx970 phantom, בעקבות הביקורת המעולה ב3dguru ועוד מספר אינדיקטורים, אך פתאום אני נתקל במשהו שלא הייתי ער לקיומו בכלל: coil whine.

ב3dguru צוין שהכרטיס הזה מאד שקט, אך זה מתייחס כמובן לפעילות של המאוורר, ואין שם שום ציון של התופעה הזאת. החלטתי לבדוק את זה לגבי דגמים אחרים של gtx970, ואני מגלה שיש אין ספור תלונות וסרטונים בנושא, למרות שהכרטיס הזה קיים רק מספר חודשים. נתון מעניין מאד: חיפוש בגוגל של gtx970 coil whine נותן 72 אלף תוצאות ,בעוד שחיפוש של gtx770 coil whine,ש כאמור קיים הרבה יותר זמן, נותן 22 אלף תוצאות בלבד. כל זאת למרות העובדה שהכרטיס החדש צורך פחות חשמל מקודמו.

כמובן שהתחלתי לחפור בגוגל על solution. חלק טוענים שהגבלת הפריימים עוזרת(לא ברור לי איך זה יעזור במשחק כבד כמו קרייסיס3 על רזולוציה גבוהה, שבו גם ככה הכרטיס יגיע ל100 אחוז מאמץ עוד כשהפריימים "נמוכים") וחלק אומרים שבשילוב עם ספקי כוח מסוימים הבעיה נעלמת(אך הם לא מציינים איזה ספקים...)

אני מאד רגיש לhigh pitch sounds ולא מתכוון לשפוך 2000 שקל על מוצר בעייתי. אני חשבתי על קנייה של סדרת gtx700 במקום זאת, אך gtx770 מפחיד אותי עכשיו גם. מה ידוע לכם, למשל, לגבי gtx760 בהקשר הזה? האם יש בכלל טעם לקנות אותו?

פורסם

הדברים האלה זה לוטו.

יש לי שני GTX 970 G1 של Gigavyte, וחוץ מבבדיקה של ווינדווס שגורמת לכל הכרטיסים לצווח אני לא שומע פיפס ממערכות החשמל שלהם.

נכון שסטטיסטית ל-GTX 970 יש סיכוי יחסית גבוה ל-Coil Whine, אבל הידיעה הזאת מראש, יחד עם הרגישות שגם לי יש לרעשים בתדרים גבוהים, לא מנעה ממני לקנות זוג של הכרטיסים האלה במכה.

אני באמת לא יכול להגיד לך האם לסכן את הכסף שלך או לא, אבל קח בחשבון שבעוד שיש סיכוי שתקבל כרטיס צווח, זה שאין כרטיס שעולה על ה-GTX 970 בתמורה לביצועים ובפיצ'רים בטווח המחירים שלו זו עובדה קיימת.

לגבי סדרת ה-700, אני מאמין שלקנות כרטיסים מדורות קודמים זה כמעט אף פעם לא רעין טוב.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה לעשות....מילא אם ניתן היה להחזיר את הכרטיס לחנות אחרי שכבר נעשה שימוש, אבל שאלתי גם באייבורי וגם בזיגזאג- והתשובה הייתה שלילית. עושה רושם שבארצות הברית הסיפור הזה קל יותר, אבל זה לא רלוונטי....איזה דגם של ג'יגהבייט בדיוק יש לך? ראיתי שיש להם גם revisions

פורסם

גם אני מתכוון לקנות בקרוב GTX 970 אך במקרה ויש בעיה כזו אחזיר אותו לחנות קשה לי להאמין שחברה כה גדולה תוציא כרטיס מסך פגום כבר היו מתלוננים על כך והדגם היה יורד מן המדפים

פורסם

יש לי Gigabyte GTX 970 G1 Gaming Rev 1.0 (לפני Rev 1.1).

מבדיקה שעשיתי לפני שקניתי את הכרטיסים, לכרטיסים של גיגהבייט אין סיכויים גבוהים יותר או פחות ל-coil whine, אז לא הייתי בונה על זה שללכת על גיגהבייט זה ללכת על בטוח. בחרתי אותם בגלל הביצועים ותו לא.

אם אתה עד כדי כך חושש מזה, אולי כדאי לך לקנות כרטיס יותר זול שיחזיק אותך לשנה הקרובה, ולקוות שלכרטיסים של הדור הבא לא תהיה את הבעיה הזאת בסבירות כ"כ גבוהה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

גם אני מתכוון לקנות בקרוב GTX 970 אך במקרה ויש בעיה כזו אחזיר אותו לחנות קשה לי להאמין שחברה כה גדולה תוציא כרטיס מסך פגום כבר היו מתלוננים על כך והדגם היה יורד מן המדפים

Coil Whine שאינו ברמות קיצוניות לא נחשב לפרופר פגם, אז לא יודע עד כמה הם יתחשבו בזה.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על משהו עכשיו....אמנם ברור ש970 זה הכרטיס הכי משתלם מבחינת מחיר מול ביצועים, אבל האם core i5 3470 יאפשר לנצל אותו? מי יודע, אני עלול למצוא את עצמי עם כרטיס צווח, וביצועים נחותים :facepalm:

עריכה: בפוסט אחד בtomshardware טוענים שאין שום צוואר בקבוק, ושזה מספיק אפילו לSLI. השאלה החדשה שלי לא רלוונטית אם כך :-)

פורסם
יש לי Gigabyte GTX 970 G1 Gaming Rev 1.0 (לפני Rev 1.1).

מבדיקה שעשיתי לפני שקניתי את הכרטיסים, לכרטיסים של גיגהבייט אין סיכויים גבוהים יותר או פחות ל-coil whine, אז לא הייתי בונה על זה שללכת על גיגהבייט זה ללכת על בטוח. בחרתי אותם בגלל הביצועים ותו לא.

אם אתה עד כדי כך חושש מזה, אולי כדאי לך לקנות כרטיס יותר זול שיחזיק אותך לשנה הקרובה, ולקוות שלכרטיסים של הדור הבא לא תהיה את הבעיה הזאתרות כ"כ גבוהה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

Coil Whine שאינו ברמות קיצוניות לא נחשב לפרופר פגם, אז לא יודע עד כמה הם יתחשבו בזה.

לדעתי אין צורך לחכות יש לשאול את החנות בנוגע לאחריות במקרה ויש

Coil Whine ובמידה ויאמר לך שיש אין צורך לדאוג אני באופן אישי ככול הנראה רוכש בפלונטר אשאל אותם

פורסם

הכרטיס הזה ידוע בבעיית הCoin Whine שלו, לי יש את הEVGA GTX 970 וגם לו יש הבעיה של הCoil Whine ואני יכול להגיד לך כמה דברים, לפחות עד כמה שידוע לי דגם הEVGA בסדרת הכרטיסים הזו הוא אולי אם אני לא טועה הדגם שהכי סובל מהבעיה הזאת.

עכשיו חשוב שתדע כמה דברים, הבעיה קורת לי לפחות ולכל מי שיצא לי לראות שיש לו את זה קורה אך ורק במהלך משחק, מה שאומר שכנראה לא תשים לב לזה בכלל כשתשחק ועל אחת וכמה כשכל המאווררים במחשב עובדים.

בנוסף שמתי לב שהבעיה הזאת קורה רק כאשר הכרטיס שלי עובר את ה 100 FPS בערך, ככה שאם הכרטיס שלך יוגבל לנניח 60 FPS ואני לא חושב שאתה צריך יותר מזה באף משחק אתה לא תשמע את הבעיה הזאת, ותחשוב שלכרטיסים כמו הG1 Gaming של GIGABYTE יש מאווררים גדולים ושלושה כאלה ככה שכהכרטיס יהיה במצב פעולה כמו במשחק הרעש של המאווררים יתעלה על הCoil Whine ככה שאני סבור שאם לא תנסה להקשיב לזה אתה אפילו לא תשים לב שזה קיים בכלל, ואני אומר לך מניסיון.

וחשוב שתדע לפחות בכרטיס שלי, כל עוד הכרטיס לא תחת מאמץ במשחק אין בכלל את הCoil Whine, ודרך אגב זה לא בדיוק נחשב לבעיה, כי אם תשים לב בעוד כרטיסים זה יכול לקרות וקרה הרבה פעמים, זה לא משהו קיצוני או פגם בייצור.

אתה יכול לקרוא על זה עוד באינטרנט ולבדוק את זה.

פורסם
  • מחבר

חיים, האם הבעיה הזאת קיימת גם במשחקים ממש כבדים כמו קרייסיס 3, שבהם הכרטיס מגיע ל100 אחוז מאמץ בפריימים יחסית נמוכים? הרי אם תריץ את המשחק הזה על הגדרות אולטרה ו8AA ברזולוצית 1080P, אין מצב שהפריימים שלך יעברו את ה40-50. האם הוא צווח במצב הזה?

אני יודע שזה לא נחשב ל"פגם בייצור", אבל החפירה בגוגל לא הותירה ספק שמדובר במאפיין בולט של GTX970, בניגוד לסדרת GTX700, שגם היא סובלת מזה, אבל לא בכזאת שכיחות. לכן אני שוקל לקנות כרטיס מדור קודם....הבעיה פה היא שיש לי ספק TR2500, ואני לא יודע אם הוא יספיק לכרטיס GTX770, שצורך יותר חשמל מGTX970...אם אני גם צריך לקנות ספק חדש- יש בעיה...

פורסם

אני מניח שכן, עדיין תהיה הבעיה לפי המאמץ שאתה תריץ בקריסיס, אבל אתה לא תשים לב לזה בכלל. ואת זה אני אומר לך בוודאות, בעוד שאם אתה מדבר על הכרטיס G1 GAMING מבית GIGABYTE הסיכוי הוא מאוד נמוך שתשים לב לזה.

וחד משמעית אני אומר לך, זה לא שווה לקנות כרטיס מהסדרה הקודמת על פני החדשה מהסיבה הזאת. הבעיה היא שכיחה אבל כמעט ולא נשמעת. אני הפעם היחידה שהצלחתי לשמוע את זה היה רק שהפעלתי את המשחק Far Cry 4 במסכי פתיחה איפה שהכרטיס עובר את ה1000 FPS הורדתי אוזניות והנמכתי את המאוורים על הכי נמוך שאפשר בכל המפרט רק אז הצלחתי לשמוע את הצליל של הCoil Whine בצורה חלשה, ברמה שאם לא הייתי מתייחס לא הייתי אפילו שם לב אליה.

פורסם
  • מחבר

מאד מוזר מה שאמרת על מסך הפתיחה וה1000 פריימים, כי במשחק עצמו, כאמור, הכרטיס מגיע ל100% מאמץ גם אם זה 25 פריימים, כך שעדיין לא ברור לי למה זה קרה לך רק במסך הפתיחה(או שיכול להיות שבזמן המשחק עצמו היית שקוע מדי, ולא שמעת?)

בכל אופן הבעיה היא שמסרטוני היוטיוב אי אפשר להבין עד כמה הרעש משמעותי, צריך לשמוע את זה במציאות. אתה אומר שזה לא מורגש, ואני מניח שהייתי מסכים איתך, אבל כמה אנשים כתבו שזה "בלתי נסבל".....אולי זה סתם פסיכולוגי

עוד משהו: איך הגעת למסקנה שהסדרה של גיגהבייט סבירה מהבחינה הזאת? ראית איזושהי סטטיסטיקה או משהו כזה?

פורסם
בכל אופן הבעיה היא שמסרטוני היוטיוב אי אפשר להבין עד כמה הרעש משמעותי, צריך לשמוע את זה במציאות. אתה אומר שזה לא מורגש, ואני מניח שהייתי מסכים איתך, אבל כמה אנשים כתבו שזה "בלתי נסבל".....אולי זה סתם פסיכולוגי

העניין הוא שבמקרה של רעשים בתדרים כאלה קיצוניים, אתה לא רק שומע אותם, אלא גם מרגיש אותם. כשהרצתי את בדיקת המחשב של ווינדווס, אני לא כ"כ שמעתי את הצווחה מהכרטיסים כמו שהרגשתי כאילו משהו מחשמל לי את הגולגולת. זה היה מאוד לא נעים.

אבל, כמו שאמרתי, הבדיקה הזאת גורמת לתופעות האלה בכמעט כל הכרטיסים, ומאז זה לא חזר על עצמו.

עוד משהו: איך הגעת למסקנה שהסדרה של גיגהבייט סבירה מהבחינה הזאת? ראית איזושהי סטטיסטיקה או משהו כזה?

אני חושב שהוא מתכוון לזה שהכרטיסים של גיגהבייט מגיעים לרמות הרעש המכאניות הכי גבוהות בעומסים בגלל כמות המאווררים עליהם, מה שאמור כביכול להסתיר את הרעש של ה-coil whine.

אני אישית יכול לאשר שכשהמאווררים של הכרטיסים שלי מגיעים למהירויות גבוהות, אני לא שומע מהמחשב כלום חוץ מהם.

פורסם
  • מחבר
אני לא כ"כ שמעתי את הצווחה מהכרטיסים כמו שהרגשתי כאילו משהו מחשמל לי את הגולגולת. זה היה מאוד לא נעים.

זה נשמע ממש לא טוב....מוריד לי את כל החשק לקנות את זה....אבל מצד שני אני רוצה לשחק פאר קריי על הגדרות מקסימליות! :-) נראה לי שאין ברירה אלא לקנות דגם ישן יותר, שפחות ידוע בתופעה הזאת. מה יש לכם לומר על AMD כתחליף בקטגוריה הזאת?

פורסם

אני חושב שהוא מתכוון לזה שהכרטיסים של גיגהבייט מגיעים לרמות הרעש המכאניות הכי גבוהות בעומסים בגלל כמות המאווררים עליהם, מה שאמור כביכול להסתיר את הרעש של ה-coil whine.

אני אישית יכול לאשר שכשהמאווררים של הכרטיסים שלי מגיעים למהירויות גבוהות, אני לא שומע מהמחשב כלום חוץ מהם.

זה בדיוק מה שהתכוונתי, תודה על שחדדת אותי.

אני אומר שוב ולא אמליץ לך לקנות כרטיס מסדרה ישנה יותר, בנוסף שכמו שראית שTrilandian רשם, וכמו שאמרתי כבר, הבעיה הזאת נמצא בכמעט כל כרטיס מסך.

אני ממליץ לך לבדוק באינטרנט עוד על הבעיה כדי לקבל אינדיקציה, ואפילו אם יש לך מישהו שאתה מכיר אולי שרכש כרטיס מהסדרה של GTX 9XX ולבדוק את זה בעצמך, תוכל גם לראות סירטונים ביוטיוב שמסבירים על זה.

אני הייתי בדיוק כמוך לפני שקניתי את הכרטיס, שמעתי על הבעיה הזאת ומאוד חששתי ממנה, פחדתי שהכרטיס יעשה רעשים מעצבנים ועוד מהסוג הזה שבאמת מפריעים בצליל שלהם אם שומעים אותם, אבל החלטתי לקחת את הסיכון בסופו של דבר ולהתנסות מהסיבה שידעתי שגם ככה לא הייתה לי אופציה טובה אחרת.

לגבי כרטיסי AMD אני לא חושב שכדאי לך לקנות כשיש את הGTX 9XX בעיקר מהסיבה שהכרטיסי AMD צורכים הרבה יותר חשמל מהGTX 9XX וברמת הביצועים לא תמיד יותר טובים אם לא פחות.

אני חושב שהCoil Whine בכרטיס הזה הוא לא בצורה קיצונית ושוב אני אומר, הסיכוי שתשמע אותו כלכך נמוך במהלך משחק שזה לא יפריע אפילו. בנוסף חשוב שתדע שכאשר הכרטיס לא בפעולה כלומר כשאתה לא משחק, אלא משתמש אך ורק בשולחן עבודה, העברת קבצים, אינטרנט וכו' אין בכלל רעשי Coil Whine.

ואני ארצה לדעת מתי בדיוק אתה חושש שהיה לך רעשי Coil Whine, בזמן משחק או בזמן מנוחה?

פורסם
זה נשמע ממש לא טוב....מוריד לי את כל החשק לקנות את זה....אבל מצד שני אני רוצה לשחק פאר קריי על הגדרות מקסימליות! :-) נראה לי שאין ברירה אלא לקנות דגם ישן יותר, שפחות ידוע בתופעה הזאת. מה יש לכם לומר על AMD כתחליף בקטגוריה הזאת?

תראה, אני אמרתי לך כבר את הדעה שלי על זה. אני ידעתי בדיוק את אותם הדברים שאתה יודע, ובכל זאת קניתי לא אחד אלא שני כרטיסים מהדגם הזה. חשבתי שהתועלת עולה על הסיכון, ואני עדיין חושב ככה.

לגבי כרטיסים מדורות קודמים, אמרתי שזה לא רעין טוב, והסיבה היא שהם פחות מותאמים לטכנולוגיית משחקים מודרנית, פחות יעילים מבחינת ארכיטקטורת עיבוד ו/או צריכת חשמל, והמחירים שלהם אף פעם לא יורדים מספיק כדי להפוך אותם לשווים.

עם כרטיסים של AMD הייתי כבר יותר מ-7 שנים (לא זוכר מה היה לי לפני זה), ואני לא רואה טעם ללכת לשם. קודם כל, גם להם יש coil whine (תעשה חיפוש ב-YouTube, ואחד מהסרטונים הראשונים שיצוץ הוא עם כרטיס של AMD). שנית, והכי חשוב, הכרטיסי שלהם בד"כ יותר "פרימיטיביים" מהכרטיסים של Nvidia, עם פחות פיצ'רים ותאימות למשחקים (לפחות ממה שאני ראיתי), והסיבה העיקרית ללכת דווקא עליהם הייתה תמיד שהתמורה למחיר שלהם הרבה יותר גבוהה, יתרון שנמחק כליל (ואף נהפך לחסרון) מאז יציאת סדרת ה-GTX 900.

אם יש לך מארז וספק איכותיים, אני לא יכול להמליץ לך לקנות משהו חוץ מה-GTX 970. פשוט אין שום דבר שמתקרב אליו בתמורה למחיר בכרטיסי high end.

בסופו של יום, תמיד יש את האפשרות של לקנות כרטיס אחד, לנסות אותו, ואם אתה רואה שיש בעיה, וזה ממש מפריע לך, או שתנסה להחזיר לחנות בטענת פגם, או שתמכור אותו משומש. אמנם לא אידאלי, אבל ככה לא תאכל הפסד של 2,000 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים