עבור לתוכן

המלצה למסך גיימינג 27" QHD 2560x1440

Featured Replies

פורסם

הי,

אני מחפש המלצות לגבי מסך 27" QHD 2560x1440 לגיימינג כבד (כל סוגי הגיימינג) בשתי קטגוריות:

הראשונה עם G-Sync

והשנייה ללא G-Sync

גילוי נאות - אני מהפסיכים שרואים ומרגישים הכל מכל במה שנוגע לאבזור מחשב וחופרים לפני כל החלטה.

התקציב כמה שצריך וכרטיסי המסך הם GTX 770 SLI.

אשמח לקבל המלצות בתיאוריה וגם בפועל ממי שיש לו מסך שכזה ומעוניין להמליץ או לחוות את דעתו.

תודה על העזרה!

פורסם

אתה בטח מודע לכך שהאופציה הראשונה מגבילה למסך אחד בעצם:

https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=2159

http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PG278Q

לגבי האופציה השנייה, ישנם מסכים מ-3000ש"ח ומעלה (מוגבלים ל-60hz כמובן), לא השוואתי בכדי להמליץ על אחד ספציפי.

אם אתה מוותר על G-Sync אך עדיין מעוניין בקצב רענון גבוה (+ פאנל IPS), זה משאיר לך להזמין מסך קוריאני מחו"ל (אם תזכה למלאי) ולעשות לו OC. כמו זה לדוגמא.

פורסם
  • מחבר

תודה.

על ה- Asus ROG אכן קראתי מספר ביקורות (רובן מאוד משבחות למרות פאנל ה- TN).

ה- Tempest X270OC, נראה גם הוא מעניין.

תוכל לומר האם OC לרמה מעל 60Hz לאורך זמן יכול לפגוע במסך? ועד כמה הבדל ניתן לצפות בין פאנל TN ל IPS עבור שימוש של גיימינג?

פורסם

יש כיום בחו"ל כבר 4 מסכי 27" תומכי G-SYNC.

פורסם

^ ה-3 הנוספים הם רז' 1920x1080. הוא ביקש ספציפית 2560x1440. יש גם 28" עם 4K UHD 60hz, אבל זה לא מה שהוא מחפש.

Falcon, עם OC תמיד קיים ניצוץ של חשש לקיצור חיי רכיב ואף אחד לא יכול להבטיח אחרת. ספציפית המסך המדובר ממותג\מיועד ל-OC וכל יחידה נבדקת על ידם,

ככה שלא הייתי חושש באופן אישי, למרות שמצד שני הם מספקים אחריות לשנה אחת בלבד.

אני עדיין חושב ש-G-Sync יתן תמורה גבוהה יותר לגיימינג מאשר IPS, גם אם הוא באוברקלוק (מבלי להתחשב במחיר)

אני חווה את השיפור של G-Sync על פני "סתם" 120hz ו-144hz (אומנם TN) שהיו לי קודם לכן, וקשה לי להאמין שצבע, קונטרסט או זוויות צפייה (גם אם באותו קצב רענון לצורך העניין) היו

משפרים לי את החוויה באותה המידה. אולם אני באופן אישי לא סובל קריעות תמונה (tearing) או לחילופין כפילות תמונות (stutter, עם או בלי Triple Buffer), אבל אני לא לבד בעניין הזה.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה,

מאוד שמח לראות שניתן לפתח דיון טכני מקצועי ונקי בפורום.

SyndromE - אני נוטה בדיוק לגישה שלך, אך יש לי 2 שאלות:

1. תוכל לציין מול אילו מסכים חווית את השיפור בבקשה ?

2. האם GSync ישפר את החוייה גם ב- 60Hz עם מעל ל- 60fps ?

זו נראית שאלה טריביאלית, אבל זה תלוי איך GSync עובד ואשמח להבין טכנית את התהליך.

פורסם
שוב תודה,

מאוד שמח לראות שניתן לפתח דיון טכני מקצועי ונקי בפורום.

SyndromE - אני נוטה בדיוק לגישה שלך, אך יש לי 2 שאלות:

1. תוכל לציין מול אילו מסכים חווית את השיפור בבקשה ?

2. האם GSync ישפר את החוייה גם ב- 60Hz עם מעל ל- 60fps ?

זו נראית שאלה טריביאלית, אבל זה תלוי איך GSync עובד ואשמח להבין טכנית את התהליך.

אני יענה לשאלתך השנייה , אם ש לך מסך תומך ב g-sync אז זה לא משנה אם יש לך 60 fps או 300 fps ,זה בדיוק מה ש g-sync עושה ,מתאם בין קצב הרענון של המסך לכרטיס מסך תיראה כאן ותבין טוב יותר

פורסם

זה לא ממש משנה מול אילו מסכים חוויתי את השיפור של G-Sync כי כל המסכים סובלים מאותה הבעיה ש-G-Sync בא לפתור.

אם זה רלוונטי אז היה לי LG W2363D-PF, ולאחר מכן ASUS VG248QE הנוכחי ללא G-Sync, שלאחר מכן שדרגתי עם ה G-Sync DIY Kit (שיועד עבורו ספציפית).

עם G-Sync במסך 60hz ה-fps לא יעלה על 60 והאפקטיביות של G-Sync תבוא לידי ביטוי כשה-fps יורד מתחת ל-60.

אם אתה מעוניין להבין לעומק מה בדיוק G-Sync עושה, ישנם מלא סיקורים או סרטונים שמנסים להדגים את ההבדל (שאי אפשר באמת להדגים בסרטון יוטיוב) אבל אני יכול להמליץ לך על שעה ורבע של הסבר טכני מפורט:

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שחיפשתי.

הסרטון הראשון ממחיש והשני מסביר באופן ברור ומדוייק.

תודה לשניכם.

פורסם
  • מחבר

אני רואה המון בעיות בפורומים מחו"ל בנוגע ל- GSync + SLI המדברים על Stutter ובעיות בהרצת חלק מהמשחקים כש Gsync מופעל יחד עם SLI (ואלו גם נפתרות כאשר Gsync מנוטרל).

הזוי להוציא לא מעט כסף ולחוות שוב Stutter...

SyndromE - יצא לך להשתמש ב Gsync יחד עם SLI ? כדאי לחכות שהטכנולוגיה תתייצב יותר?

פורסם
אני רואה המון בעיות בפורומים מחו"ל בנוגע ל- GSync + SLI המדברים על Stutter ובעיות בהרצת חלק מהמשחקים כש Gsync מופעל יחד עם SLI (ואלו גם נפתרות כאשר Gsync מנוטרל).

הזוי להוציא לא מעט כסף ולחוות שוב Stutter...

SyndromE - יצא לך להשתמש ב Gsync יחד עם SLI ? כדאי לחכות שהטכנולוגיה תתייצב יותר?

פעם ראשונה ואחרונה שהשתמשתי ב-SLI היה עם 7800GT מלפני כ-10 שנים.

G-Sync עלול לחשוף\להעצים את בעיות ה-micro-stutter (או frame pacing) במשחקים שסובלים מזה, ומצד שני לעבוד חלק במשחקים אחרים.

אפשר אולי לדמות את זה למקרה בו אתה אומר מילה לא נכונה באמצע משפט ומיד מתקן את עצמך, במקום להתעלם ולהמשיך את המשפט כרגיל.

בכל אופן רוב התלונות על G-Sync + SLI שקראתי לא הכי עדכניות, מאז יצאו דריברים ששיפרו את המצב ככל הנראה.

G-Sync עושה את מה שהוא יודע לעשות, הבעיות נובעות בעיקר ממערך ה-SLI עצמו. תרשה לי להמליץ לך באופן כללי להמנע מריבוי ליבות,

במיוחד אם אתה משחק במשחקים חדשים ישר מהתנור \ אין לך סבלנות להמתין לפאצ'ים ועדכוני דריבר \ פרופילים שמשפרים ומתקנים בעיות במקרה הצורך.

אני לא בטוח שהם צריכים לשפר Gsync יחד עם SLI כמו שהם צריכים לשפר את SLI עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים