עבור לתוכן

BSOD מדרייבר של NVIDIA, מיואש כבר...

Featured Replies

פורסם

יש לי תקלה מאוד מעצבנת שחוזרת לסירוגין בשנתיים האחרונות ובחודשים האחרונים עוד יותר - הדרייבר nvlddmkm.sys של NVIDIA עושה לי BSOD (מסך כחול) בעליית המחשב (WINDOWS 7). לפעמים ה-WINDOWS פשוט עולה ברזולוציה נמוכה ומודיע שלא נמצא דרייבר לכרטיס המסך.

כרטיס המסך שלי - TwinTech GeForce GT430 1GB GDDR3 128Bit

כמובן שניסיתי את כל האופציות ה"רגילות" - עדכון הדרייברים לחדש ביותר, ושנמוך הדרייבר אחורה ואחורה ואחורה (הגעתי כבר עד דרייברים של 3 שנים אחורה) - כלום לא עוזר. מיד אחרי ההתקנה המחשב עולה כמו שצריך. לפעמים זה מחזיק - זה יכול להחזיר כמה שבועות אפילו - אבל בסוף אני חוטף את ה-BSOD או שהוא עולה ברזולוציה נמוכה. בשבוע האחרון זה קורה בכל הפעלה שניה (עליה ראשונה בסדר מיד אחרי התקנה, יום למחרת קורס).

ניסיתי פתרונות גוגל של שימוש בדרייבר מגובה ו-expand, לא עזר.

חיפשתי דרייברים חלופיים שלא שייכים ל-NVIDIA ומצאתי משהו שנקרא Omega Drivers שמיועדים יותר לגיימרים, אבל בכל מקרה כנראה לא יצאו בכלל ל-windows 7 אלא רק ל-VISTA.

למישהו יש פתרון...? אני נואש כבר... שוקל לקנות כרטיס מסך חדש וזה ממש מעצבן. אני לא גיימר ומשתמש במחשב רק לגלישה.

אני מצרף ניתוח של קובץ ה-DUMP האחרון של ה-BSOD ומפרט המחשב נמצא בצד ימין.

אודה לכל עזרה בנושא!

פורסם

ניסית לעדכן ביוס בלוח אם?

אולי יש עדכון ביוס לכרטיס

פורסם

בהנחה שהכרטיס בסדר יש לנו שתי אפשרויות, הדרייבר או הווינדווס.

בנוגע לווינדווס, האם התקנת מחדש מתישהו בשנה-שנתיים האחרונות? אם כן, האם הבעיה הופיעה בשתי ההתקנות?

בנוגע לדרייברים, הרבה פעמים הם לא יורדים כמו שצריך באחת הההסרות ומחרבשים לך את כל ההתקנות שבאות אחר כך. יש תוכנה בשם DDU שמסירה את הדרייבר ואת כל השאריות שלו לגמרי. שווה לנסות הסרה מלאה והתקנה מחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

לא ניסיתי לעדכן ביוס לוח אם. לא חשבתי על הכיוון הזה בכלל... אני אבדוק עכשיו אם יש עדכון.

לא התקנתי את WINDOWS מחדש בשנים האחרונות. באופן כללי מעדיף להימנע מזה. אין לי כוח להקדיש לזה וויקנד

אני אנסה את הפתרון של

DDU.

פורסם

נסה לפי המאמץ הנדרש...

1. עדכון ביוס

2. הסרה של הדרייבר

3. יכול להיות שלא תוכל להמנע מהתקנה חדשה...

פורסם

היי,

האם יש לך כרטיס מסך onboard ?

אם כן, תוציא את הכרטיס מסך החיצוני ותחבר את הכבל לכרטיס מסך הפנימי ותראה האם התקלה חוזרת על עצמה

כמו כן, תצלם את הכרטיס מסך שלך מהחלק העליון שלו ותעלה לכאן.

פורסם
  • מחבר

נכון לעכשיו עדכנתי את הביוס של לוח האם (ויצרתי על הדרך קרייסס BOOT שלא הייתי יוצא ממנו אם לא הייתי מוצא במקרה דיסק Recovery של Windows)

עשיתי הסרה מלאה של הדרייברים עם DDU והתקנה מחדש של הדרייברים החדשים ביותר מ-NVIDIA.

בינתיים המחשב פועל רצוף מאתמול, נראה מה יהיה בימים הקרובים.

לנתק את המחשב מכבלים ולפתוח אותו זה קצת מסורבל עבורי, מעדיף לנסות למצות קודם פתרונות תוכנתיים.

תודה על העזרה, אעדכן

פורסם
  • מחבר

טוב, זה לא עזר...

הדלקתי עכשיו את המחשב ושוב עלה מסך כחול בטעינת WINDOWS. התקנתי מחדש דרייבר ישן בן 3.

לפני שאגיע להתקנת WINDOWS מחדש אשאל שוב - האם יש דרייברים חלופיים ל-NVIDIA שאפשר להתקין ולהשתמש בהם?

פורסם

תצלם לנו את המסך הכחול שמתקבל באיתחול.

פורסם

אולי פשוט... הכרטיס שלך תקול ?

פורסם
  • מחבר

צירפתי תמונה של המסך הכחול שמתקבל. זה עכשיו כבר קבוע - ב-restart שמיד אחרי ההתקנה הוא עולה תקין, אבל אחרי כיבוי המחשב והדלקתו מחדש אני מקבל מסך כחול (אם זה הדרייבר החדש) או שהווינדוס עולה ברזולוציה נמוכה ורשום התקן זה נתקל בבעיה ולכן ווינדוס הפסיק את פעולתו (אם זה הדרייבר הישן). מה שונה בין שני האתחולים? ריסטרט והעלאה לאחר כיבוי? למה האחד מצליח והשני לא?

כמובן שגם יכול להיות שהכרטיס תקול, אבל איכשהו זה לא נראה כך. כשהוא עולה תקין אין איתו שום בעיה, והתופעה הופיעה לי לראשונה לפני למעלה משנה ורק החריפה בימים האחרונים... זו לא נראית התנהגות של כרטיס תקול.

פורסם

הכרטיס דפוק ?

נקה המגעים על הרטיס ובחריץ שלו עם אלכוהול.

נסה עם כרטיס אחר.

פורסם

יש לך כרטיס מסך פנימי ?

פורסם
  • מחבר

יש כרטיס מסך פנימי אבל הוא לא מגיע לרזולוציה שאני צריך.

פורסם

נסה לינוקס LIVECD עם דריברים של NVIDIA.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים