עבור לתוכן

עזרה אחרונה לפני קניית asus vs248h

Featured Replies

פורסם

שלום חברה

חיפשתי בפורומים שונים ולא הצלחתי להבין משהו שחשוב לי לפני קניה, אז אם מישהו יכול לעזור לי אודה לו מאוד

השאלה שלי היא האם למסך asus vs248h באמת יש זמן תגובה של 2ms

יש כל מיני הסברים בפורומים שונים, שכבר לא הבנתי מה רוצים ממני

זה מסך לא זול והעניין של הזמן תגובה הוא הכי חשוב לי בשביל משחקים במחשב

תודה מראש

פורסם

ברוך הבא לפורום. :)

מה שאתה צריך להבין הוא שבמסכים מודרניים זמן התגובה הוא הפרמטר הכי לא חשוב, ולא משנה בכלל השימוש. הוא כל-כך לא חשוב שצריך להתעלם ממנו באופן מוחלט.

לצורך העניין, הVS248H לא מסך מומלץ, כי במחיר שלו יש טובים יותר.

פורסם
  • מחבר

שלום גם לך qttp

דווקא זמן התגובה אולי לא חשוב עבור אני מעריך 97% מהאנשים אבל אתה צריך להבין שיש לי בעצמי בתור בן אדם זמן תגובה מהיר בצורה קיצונית. למשל אני מאוד מהירת אם אתה מכיר את המבחן של צבע או אור שמתחלף ואז צריך ללחוץ כמה שיותר על כפתור העכבר. זאת אומרת שכשאני מזיז למשל עכבר במשחק יריות אז אני מסוגל לראות את הדיליי בתגובה על המסך ובעצם אני לא מסוגל לנצל את היכולת שלי ובטח לא להנות מהמשחק בכלל. לכן אני אומר שזמן התגובה הוא הכי חשוב בשבילי.

אז אם מישהו יכול לעזור לי להבין אם למסך הזה יש באמת זמן תגובה נקי של 2ms אני מאוד מאוד אודה לו, אחרי הכל המסך הזה יהיה היחיד שלי במשך כמה שנים...

פורסם

אז ארחיב קצת את התשובה שלי.

כתבתי בעבר הודעה ארוכה על מסכי 2MS לעומת 8MS. כדי לא לחזור שוב על הכל, הנה קישור:

http://hwzone.co.il/community/threads/472558-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%98%D7%95%D7%95%D7%97-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9A/page2?p=4278010&viewfull=1#post4278010

והודעה נוספת שמסבירה למה מי שרואה מריחות במסך 2MS/8MS יראה אותן גם במסך LCD שהוא תאורטית 0MS:

http://hwzone.co.il/community/threads/436992-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-120hz-%D7%9E%D7%95%D7%9C-h-ips-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%93-2800?p=3957213&viewfull=1#post3957213

השורה התחתונה לא משתנה. למרות שאתה חושב אחרת, זמן התגובה עדיין לא ישנה לך ולא לאף אחד אחר. בעצם, מה שמגביל אותך כאן זה קצב הרענון, ובמסך ASUS הנ"ל זה קצב רענון סטנדרטי של 60HZ, שזה שקול ל16.6MS. אם אתה אומר שאתה רואה את המריחות והשהיית המסך ברמה שזה מפריע לך לשחק, אולי מסך 120HZ יעזור לך. מסך 2MS - לא.

דיון ארוך על מסכי 120HZ וכל מיני טכנולוגיות עזר שמשפרות את תופעת ה"מריחות" אפשר למצוא כאן:

http://hwzone.co.il/community/threads/532748-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-120-%D7%94%D7%A8%D7%A5

בהצלחה בחיפושים. :)

פורסם
  • מחבר

את האמת אני כן מסוגל להבדיל בעין בקלות בין מסך עם זמן תגובה מהיר למסך "רגיל" וזה מאוד חשוב לי ולא התכוונתי למריחות אלא לכמה זמן לוקח לinput מסוים (עכבר ג'ויסטיק...) להופיע על המסך.

אז בוא נעזוב את העניין הזה כי חבל, לא באתי לפה להתווכח. אני מאלה שכן מהירים מספיק לקלוט ולנצל את המהירות של המסכים הכי מהירים.

אם אתה רוצה הקבלה שתעזור לך להבין למה זה יהיה בזבוז בשבילי לקנות מסך עם זמן תגובה איטי: תאר לך מרוץ מכוניות שבגלל שכל הנהגים בו בו איטיים בתגובות לך אסור לעבור מהירות מסוימת או לבלום בעוצמה מסוימת ואז בעצם אתה לא נהנה מהנהיגה... מקווה שזה יותר מובן.

אז, בבקשה אם מישהו יכול רק לענות לי על השאלה שלי בקשר למסך הנ"ל באמת שאודה לו וזה יעזור לי מאוד. תודה

פורסם

אתה משחק מחשקים עם VSYNC ? איזה פינג אתה מקבל במשחקים ? אתה בבזב"ל עם חבילת גיימר ? ראית פעם בחיים מסך 120HZ ?

פורסם
  • מחבר

את המסך כמובן אני קודם בודק אופליין כשהמשחק נקי מלאגים למיניהם...

- - - תגובה אוחדה: - - -

בלי vsync ועל הגדרות נמוכות אבל זה פחות רלוונטי כי אני שואל על מסך שלא בדקתי כי אין לי אותו

פורסם

שאלה טובה, אם זה חשוב לך ויש לך את הכסף, בפי 2 אפשר ללכת על VG248QE גם 1 מילי וגם 144 הרץ.

פורסם

התייחסת בכלל למה שQttP כתב?

כנס לקישורים ותתחיל לקרוא

פורסם
את האמת אני כן מסוגל להבדיל בעין בקלות בין מסך עם זמן תגובה מהיר למסך "רגיל" וזה מאוד חשוב לי ולא התכוונתי למריחות אלא לכמה זמן לוקח לinput מסוים (עכבר ג'ויסטיק...) להופיע על המסך.

אז בוא נעזוב את העניין הזה כי חבל, לא באתי לפה להתווכח.

באמת חבל. כי לפי ההסבר שלך, אתה מערבב בלי להבין מושגים לא קשורים. הבעיה שאתה מציג נקראת השהיית תמונה / input lag, ולא קשורה בכלל ל"מהירות" של המסך שמוצהרת עליו.

אז אפילו אם נניח שאני מאמין ביכולות העל-אנושיות שלך, עצם השאלה שלך לא רלוונטית. אבל אם אתה כל-כך מתעקש לקבל תשובה עליה, אז התשובה היא:

השאלה שלי היא האם למסך asus vs248h באמת יש זמן תגובה של 2ms
לא, לא באמת.
פורסם
  • מחבר

אוקיי סליחה חברה' באמת באתי ברוח טובה ואל תחשבו שהתרגזתי, פשוט אולי לא ניסחתי כל כך ברור את אופי התגובות שלי..

אז באמת לפי מה שהבנתי ממכם מה שחשוב לי הוא input lag מאוד נמוך

האם למסך שציינתי יש input lag נמוך מספיק בשבילי?

אם לא יש לכם אולי המלצה למסך שכזה בסביבות 1000-1200 ש"ח בגודל 24 אינצ'?

ובזה אסיים את הבקשה שלי פה מהאנשים

באמת תודה ואל תבינו אותי כאילו הגבתי בתוקפנות

פורסם

אני לא יודע מה זה input lag נמוך מספיק בשבילך (ספק אם אתה יודע את זה), אז אני לא יכול לענות על השאלה הזו.

מה שאתה כן יכול לעשות הוא לקרוא ביקורות באתרים שמודדים lag כמו TFTCentral ולהשוות.

או פשוט ללכת על מסך שמדדו לו lag אפסי, כמו הU2414H:

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה מכולם ומQttP!:kopfpatsch:

פורסם

מה בסוף קנית?

פורסם
  • מחבר

עדיין לא קניתי,בקרוב...

- - - תגובה אוחדה: - - -

יש לך הצעות בשבילי בסביבות 1000-1300 ש"ח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים