עבור לתוכן

עזרה בבניית מפרט מחשב למשחקים ב 5.5K

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

רוצה להתחדש במחשב חדש והשמח לעזרתכם, יש לי שני מפרטים משלי שהייתי רוצה את חוות דעתכם מה מתאים מהם או האם צריך לשנות משהו.

1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר סרטי HD

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי MMORPG אסטרטגיה ומשחקים כמו GTA V ASSASIN CREED WATCH DOGS וכו..

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2209WA DELL 22 1680X1050 וכנראה בעתיד 24" עם FHD

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? SSD, HDD יש לי במחשב עכשיו 3TB WD CAVIER BLACK והזמנתי SAMSUNG PRO 850 256GB שצריך להגיע.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-8 מחשב בחדר שינה שלא יעשה רעש אם דלוק בזמן שישנים.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה/אופיס, השמח להרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור באר שבע יש טעם להזמין מחנות כמו TMS ואיך יהיה ניתן לממש אחריות במידת הצורך דרכם?

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב או תחילת חודש הבא.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: שיהיה מחשב שיספיק לכמה שנים טובות.

לגבי דיסק קשיח 3 TB שיש לי הוא כבר 3 שנים אתם מעריכים שיחזיק מעמד ואפשר להשתמש בו ובעתיד להחליף?

מפרט שחבר המליץ לי:

intel core i7 4770 haswell 3.4ghz 8mb l3 cacge s1150

arctic alpine 11 plus

Asus H87-PLUS LGA1150

Kingston ValueRam 8gb DDR3 1600GHZ

Asus GTX970 4GB STRIX OC Directcu II GDDR5 2xDVI

Asus DRW-243ST DVDRW

Zalman Z3

Corsair GS 600

מפרט שאני חשבתי עליו לפי כמה המלצות פה:

Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray

Scythe Katana 4 SCKTN-4000 CPU Cooler

Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI

G.Skill Aegis 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 CL11-11-11-28

MSI GTX970 Gaming 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E

Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata

SeaSonic 650W Active PFC 80+ Gold S12G-650 PSU

Antec P100 Mid Tower Black Case No PSU

תודה מראש על העזרה!

פורסם

שים לב לבד בהבדלים בין המפרט שאני הצעתי לבין מה שאתה הצעת.

תשלול את המפרט הראשון כי הוא לא משתלם בעליל.

הלוח אם שהצעתי לך מפוצ'ר מאוד ומתקדם מאוד עם ערכת השבבים הכי מתקדמת שהיא לא ל- OC. קירור אחר אבל גם סקייידה קאטנה בהחלט בא בחשבון

באנדל מאוד משתלם האמת של חברה גרמנית שכבר בא עם שלושה מאווררים. תוסיף למעלה אחד של מינימום 120 ובכלל הסירקולציה של האוורור תהיה מושלמת

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1573

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪150

לוח אם:

Gigabyte GA-H97-HD3

כמות: 1 - מחיר: ₪487

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד Nanoxia Deep silence 2 + FSP 750W Raider

כמות: 1 - מחיר: ₪790

זיכרון:

בקניית מחשב חדש בלבד - SAMSUNG DDR3 8GB 1600

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX970 G1 4GB Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪2026

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪100

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5475

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5366 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/entb2k65

נערך על-ידי mMmSaK

פורסם
  • מחבר

תודה, הבנתי מהמלצות של מישהו אחר בפורום שה G1 יותר מרעיש מה MSI ולא נותן הרבה תוספת לביצועים כמה אחוזים בודדים אני מעדיף שיהיה כמה שיותר שקט.

פעם ראשונה שראיתי שיש זכרונות ראם של סמסונג נראה לי מוזר חח.

מה לגבי האחריות ואיסוף מTMS האם ניתן שיגיע עד הבית והאם מה שכתוב באדום כולל גם את באר שבע במקרה של תקלה?

פורסם

זה לכל הארץ המשלוחים. גם במקרה של תקלה איסוף מבית הלקוח-בדיקה ואם במקרה הם באמת מצאו משהו תקול הם מודיעים ומחליפים-מחזירים לבית הלקוח.

ואם לא מקסימום תחכה לעוד מבצבע בעזה ותעלה אותם על טיל (:

אני הרבה יותר מעדיף האמת את הכרטיסי מסך של MSI. שקטים ברמה שלא תאמן אבל במאמץ הם גם יודעים לעשות רעש שצריך אבל זה לא רעש שצורם לאוזניים. לבן דוד שלי יש את ה- G1 והוא גרנדיוזי. אני אומר לך הוא פשוט ענק. בהחלט לדעתי אפשר ועדיף לקחת את זה של ה MSI כי הוא גם יותר יפה וגם צורת בניה יותר חזקה וחומר יותר חזק ואמיד

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה על העזרה.

השמח לעוד תגובות אם יש למישהו משהו להוסיף.

פורסם

אשמח* זה קודם כל (:

שנית כל במה אתה עוד מתלבט?

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין Gigabyte GA-H97M-HD3 ל Gigabyte GA-H97-HD3 לבין Gigabyte GA-H97M-D3H?

אני רואה ש בראשון יש 4 סלוטים של זיכרון ראם אתה חושב שלא נצטרך יותר משני סלוטים לזיכרון ראם? מקסימום יהיה 16GB או אפשרי לשנות אבל לא מניח שיהיה נחוץ יותר בזמן הקרוב...?

לא ראיתי שהסקידה קאטנה נמצא בTMS כרגע והאם יש הבדל בין מה שבחרת אליו? איזה מאוורר אתה ממליץ להוסיף למעלה? ומה עדיף 120 או 140 מבחינת סירקולציה וגם רעש מינימלי?

זה הספק כוח שכולל בבנדל שהמלצת לי עליו? http://www.tms.co.il/product/12470

זה המפרט שבניתי עכשיו ללא מאוורר נוסף שהמלצת בינתיים:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1613

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪154

לוח אם:

Gigabyte GA-H97-HD3

כמות: 1 - מחיר: ₪499

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד Nanoxia Deep silence 2 + FSP 750W Raider

כמות: 1 - מחיר: ₪790

זיכרון:

בקניית מחשב חדש בלבד - SAMSUNG DDR3 8GB 1600

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

MSI GTX970 Gaming 4GB DDR5

כמות: 1 - מחיר: ₪1979

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪109

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5493

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5384 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/vyk5jq3l

נערך על-ידי Natural

פורסם

כל המערכת הזאת והמפרט לא רלוונטיים עם מסך כמו שלך (ושלי אגב, יש לנו אותו אחד) הכרטיס מסך ששמת במפרט יכול להריץ BF4 על רזולוציה 4K ב 60FPS. אתה מבין? אז או שתשקיע גם במסך או לפחות בזמן הקרוב שאל תשקיע תקציב כזה. זה בזבוז כסף לגמרי כי בכללי כי זה לא שווה את זה. שים לב שמסך איכותי ישדרג לך את חווית הגיימינג בצורה דרסטית

פורסם
  • מחבר

אני מתכנן לקנות בעתיד, אולי יקרה עכשיו גם אבל מה זה קשור אם אני יקנה מסך 24 או ישאר עם זה הרזולוציה שונה אתה אומר שזה ימנע ממני דברים שאני יכול לקבל ברזולוציה יותר גבוהה?

אני לא יקנה מסך 4K אם אני יקנה זה אחד מה DELL "24 עם מסך IPS וגם זה יהיה FHD אני לא מבין מה זה כל כך ישנה גם ככה זה לא יהיה יותר מ 60 FPS כמו מסכים מיוחדים לגיימינג.

גם חלק מהמפרטים שנתנו פה בפורום לאנשים עם מסכים דומים וזה לא שינה את ההמלצות של אנשים בגלל מסך...

נערך על-ידי Natural

פורסם

ב KSP יוצא קצת יותר זול כשיש גם עדיפות מסוימת מבחינת הלוח אם שמפוצ'ר יותר מבחינת חיבורים מהירים וכו'.

קירור מעבד שיהיה שקט יותר במנוחה וסביר שגם במאמץ.

כ. מסך של MSI שגם שקט יותר בזכות קירור חכם וספק כח חזק של סיסוניק בתקן גולד.

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Katana 4 SCKTN-4000 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 CL11-11-11-28 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX970 Gaming 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E 1

צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 650W 80+ Gold S12G-650 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec P100 Mid Tower Black 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 5485 שקל

פורסם

אותו דבר בסך הכל במפרטים אין שום הבדל משמעותי. לא משהו דרסטי

לפי מה אנשים פה אומרים שהקירור ששמת יותר שקט ואיכותי ממה שאני שמתי? מה הם בדקו בעצמם? נו באמת זה אותו דבר ולאותו פלח שוק ולאותם תפקידים במערכת.

הבאנדל שאני שמתי הרבה יותר משתלם ואני חושב ש syszone יסכים איתי (ולא כל פעם שאני אומר משהו הוא יגיד הפוך כאילו זה תחרות).

הכרטיס מסך אותו כרטיס מסך. קיצר אותה גברת בשינוי אדרת

אגב פותח הדיון TMS נותנים משלוח חינם ובמקרה של תקלה/בעיה/טענה הם מביאים גם חינם מישהו שיאסוף את המחשב ויחזיר בכל תקופת האחריות שהינה 36 חודשים. שזה יפה.

פורסם

קירור המעבד של סקיצ' שקט יותר מכיוון שבמנוחה הוא יורד ל 300 סל''ד בניגוד ל 500 סל''ד של i11, לכן אין שום סיבה לשלם 20 - 30 שקלים נוספים.

ננוקסיה 2 פחות מומלץ מכיוון שהוא עמוק מאוד וכלוב הקשיחים בו לא מתפרק מה שפוגע בזרימת האוויר.

ספק כח של סיסוניק עדיף מבחינת איכות הבניה, בעל תקן גולד בניגוד לסילבר של FSP שגם יהיה שקט יותר.

פורסם
  • מחבר

זה מה שקראתי באתר של החברה:

מחשב חדש אשר הגיע לבית הלקוח ונמצא תקלה ואו בעיה שלא אובחנה במעבדות החברה לפני מועד אספקת המחשב בטווח של שבוע מקבלת המחשב, זכאי הלקוח להתקשר לחברה ולבקש איסוף של שליח מביתו למעבדה, טיפול בתקלה והחזרת המחשב לביתו ללא כל עלות מצידו.

מחשבים לאחר שבוע, שנמצאים בתקופת האחריות, זכאים גם הם לשירות זהה תמורת תשלום של 45 ש"ח, זאת לאחר שנעשה נסיון טלפוני לסייע לתקלה ולא נמצא פיתרון ובמידה והתקלה ככל הנראה נובעת ברכיב חומרה אשר תחת אחריות. במידה ויש תקלה בחומרה החזרת המוצר ללקוח על חשבון החברה. במידה ולא תתגלה תקלה קשורה לחומרה הלקוח ישלם עלות החזרת המוצר בעלות של 45 ש"ח.

בכל מקרה ההתעסקות וזמן ההגעה של מישהו לאסוף את המחשב מהחנות לבאר שבע ולהחזיר לאחר מכן יהיה הרבה יותר לדעתי מהבאת המחשב למעבדה בעיר.

תודה רבה לשניכם על העזרה,

כנראה אני ילך על המפרט של Syszone אני מחכה שיגיע ה SSD שהזמנתי :P

פורסם

לא יודע אם שווה לחכות כי גם המחירים עולים בתקופה האחרונה ביגלל העליות במט''ח וגם עד שהמחשב יהיה מוכן ה SSD כבר יגיע :)

פורסם
  • מחבר

טוב תודה על העצה אני ידבר עם KSP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים