עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד פשוט, אפילו יד 2, שיש לו חיי סוללה ממש ארוכים בשביל לכתוב!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
Windows 8.1 יתן לך יותר זמן סוללה.

תיק, כנס לכל חנות ותרכוש תיק קטן וקומפקטי, מה שנראה לך יפה ונוח.

תתחדש :xyxthumbs:

אתה תותח שאתה ער בשעה הזאת!

וסתם שאלה

מצאתי את המחשב הזה באתר שלהם

ההבדלים בין המחשב שקניתי לזה הוא בסך הכל מעבד

והמחיר עולה 1000 פחות

https://www.groupon.co.il/deals/nati...ls-38/50433208

או שאני טועה?

ולגבי סוללה נוספת שאפשר יהיה להחליף במידה ואני בשטח?

• תגובות 31
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי מחר מבחן ועוד שני עבודות להגיש בימים הקרובים :rolleye0018:

בנוגע למחשב שראית שם, הוא עם מסך 15 אינצ', מה שיגמור לך את הסוללה מהר.

המחשב שChevy המליץ לך מעולה ויתאים לצרכיך

לגבי המחשב שהזמנת, אכן, הסוללה שלו נשלפת ותוכל להזמין מאיביי או מכל מקום סוללה.

סוד קטן: אתה יכול להזמין חבילה לבית חב"ד (איפה שתהיה) והיא תחכה לך שם.

בכל מקרה, תהנה, ואל תשכח לקחת הרבה מים כשאתה עושה את הטיול בסלאר דה עיוני :)

פורסם

סליחה שאני מתערב, אבל נקודה למחשבה בשבילך -

אתה באמת חושב שתוכל להסתדר עם לאפטופ בטראק?

ועוד לאפטופ ששוקל 2 קילו + המטען ועוד הבטריות הנטענות שמציעים לך לקחת.

בטראקים ארוכים של של 3 ימים ומעלה זה עוד יותר לא ראלי להסתובב עם מחשב נייד.

מנסיון שלי הדבר היחיד שהולך להיות לך בתיק זה 80% אוכל ו - 20% אביזרים ובגדים (עם דגש על בגדים), ואחרי הטראק הראשון שלך גם תבין שגם זה לא מעט משקל ורק תחפש מה להעיף בטראק הבא, לא יודע אם תחווה את זה אבל בטראק של 8 ימים הגעתי למצב שהיה לי 28 קילו על הגב והמסלול היה בערך 100 ק"מ אני חושב שאם היה לי לאפטופ הוא כנראה היה נשאר שם על אחד העצים.

האנשים היחידים שראיתי בטראקים עם מחשב זה כשהייתי במקומות ממש מסודרים שכללו גם אופציה של סוסים או רכבים לזקן העשיר סטייל מאצו' פיצ'ו או הטורסים ליום אחד, אבל ובמקרה כזה בטכלס עניין הבטרייה לא חשוב כי יש גם חשמל באזור.

בקיצור בטראקים קצרים של יום עד יומיים זה סבבה אבל מעבר .. כבר הייתי חושב פעמיים.

אני לא יודע בן כמה אתה ואיזה טיול אתה מתכנן מעבר לטראקים, אבל בכל מקרה מחשב נייד זה דבר מאוד בולט והייתי חושב פעמיים לפני שהייתי לוקח אחד לטיול כזה, כשרוב הזמן הציוד שלך חשוף לכל..

עניין הטאבלט + מקלדת נשמע לי יותר ראלי.

נערך על-ידי Tov_Tov

פורסם
  • מחבר
סליחה שאני מתערב, אבל נקודה למחשבה בשבילך -

אתה באמת חושב שתוכל להסתדר עם לאפטופ בטראק?

ועוד לאפטופ ששוקל 2 קילו + המטען ועוד הבטריות הנטענות שמציעים לך לקחת.

בטראקים ארוכים של של 3 ימים ומעלה זה עוד יותר לא ראלי להסתובב עם מחשב נייד.

מנסיון שלי הדבר היחיד שהולך להיות לך בתיק זה 80% אוכל ו - 20% אביזרים ובגדים (עם דגש על בגדים), ואחרי הטראק הראשון שלך גם תבין שגם זה לא מעט משקל ורק תחפש מה להעיף בטראק הבא, לא יודע אם תחווה את זה אבל בטראק של 8 ימים הגעתי למצב שהיה לי 28 קילו על הגב והמסלול היה בערך 100 ק"מ אני חושב שאם היה לי לאפטופ הוא כנראה היה נשאר שם על אחד העצים.

האנשים היחידים שראיתי בטראקים עם מחשב זה כשהייתי במקומות ממש מסודרים שכללו גם אופציה של סוסים או רכבים לזקן העשיר סטייל מאצו' פיצ'ו או הטורסים ליום אחד, אבל ובמקרה כזה בטכלס עניין הבטרייה לא חשוב כי יש גם חשמל באזור.

בקיצור בטראקים קצרים של יום עד יומיים זה סבבה אבל מעבר .. כבר הייתי חושב פעמיים.

אני לא יודע בן כמה אתה ואיזה טיול אתה מתכנן מעבר לטראקים, אבל בכל מקרה מחשב נייד זה דבר מאוד בולט והייתי חושב פעמיים לפני שהייתי לוקח אחד לטיול כזה, כשרוב הזמן הציוד שלך חשוף לכל..

עניין הטאבלט + מקלדת נשמע לי יותר ראלי.

ממש לגיטימי שתשאל, אל תרגיש לא בנוח שאתה מתערב, להפך העלת פה נקודות נכונות

לגבי הריאליות של המחשב.

אני מתחיל בארגנטינה (כמו כולם) יורד לאושוויה (כמו כולם) וחודש עושה טראקים עד לצפון ארגנטינה, מסכים איתך, בטרקים אני אחפש איפה להוריד, ואני אוריד.

יש כמובן את המוצילה שהולכת איתי לכל מקום (הרי אנחנו כמו חלזונות) ויהיה את התיק הקטן של הטראקים ליומים שלושה.

טראקים של 6 ימים זה הגבול שלי, אני מאוד רוצה לראות את העולם, אבל יש גבול לרמת ההתכלבות שאני מוכן לעבור (מזכיר לי צבא, עושה לי רע)

התקופה של החודש היא באמת אמורה להיות קשה... אבל קח בחשבון שבדרכ משם, ולא שאני איזה טראקר משוגע. בדרכ מברזיל הטראקים הופכים להיות יומים שלושה גג.

ככה שלא תהיה לי בעיה.

אני חולם לשבת במורו בחופים, בברזיל בקרנבל, בבוליביה בסלאר באמצע שום מקום

גוינט ביד, פותח את הלפטופ אחרי המון צחוקים כנראה עם כל החברים ואיזה חצי שעה במקום קסום כזה לשפוך את מה שעל הלב שלי.

יש אנשים שלוקחים גו פרו - הם יקר לא פחות, אבל כן הוא קל.

ואני... כן... אולי קצת אסבול את המשחשב נייד אבל נראה לי שזה שווה את זה.

מה גם על המוצילה שלי יש כיסוי נגד מכות בטיסות, גשם, ומנעול.

אם אני טועה תקן אותי (:

פורסם

אם אתה לוקח מחשב נייד, תדאג לגיבוי מתמיד של כל חומר. ואני מתכוון לגיבוי כפול, אפילו (נניח כרטיס שיושב קבוע בחריץ כרטיס הזיכרון במחשב+ דיסק און קיי).

אגב, מחשב נייד עם ssd יהיה עמיד בהרבה בזעזועים וככה גם שרידות המידע שעליו.

פורסם
  • מחבר
אם אתה לוקח מחשב נייד, תדאג לגיבוי מתמיד של כל חומר. ואני מתכוון לגיבוי כפול, אפילו (נניח כרטיס שיושב קבוע בחריץ כרטיס הזיכרון במחשב+ דיסק און קיי).

אגב, מחשב נייד עם ssd יהיה עמיד בהרבה בזעזועים וככה גם שרידות המידע שעליו.

חשבתי לקחת תכונן SSD הנייד שלי של 2TB

אבל זה כבר לא סתם לסמן את עצמי למטרת גנבה??

אני אקנה קייס קשיח בשביל המחשב נייד ואשמור עליו כמו על הפלאפון והאוזניות חחח

תקן אותי אם אני טועה (:

פורסם

אני מתכוון לדיסק און קיי, לא דיסק קשיח גדול חיצוני. אלא אם חוץ משמירת קבצי טקסט אתה צפוי לשים גם תמונות וכו', שאז צריך גם דיסק קשיח חיצוני עם נפח מספק.

כיסוי לא מספיק, הזעזועים יכולים להרוס לך את הדיסק הקשיח (בגלל שיטת העבודה שלו- מעין פטיפון שכותב וקורא מפלטות מגנטיות).

כונן פלאש, לעומתו, לא כןלל חלקים נעים ולכן עמיד בהרבה. החיסרון- מחיר.

אני הייתי קונה כונן פלאש למחשב שהזמנת, מתקין אותו במקום המקורי של המחשב, ואת הדיסק הקשיח של המחשב מסב אותו למטרת גיבוי שוטף במהלך הטיול.

מציע לך לגגל קצת את המושגים של כונן קשיח / כונן פלאש בכדי שתבין במה מדובר.

פורסם

1) סביר להניח שהמחשב יגנב לך עם כל התיק, אז תוודה שכל הגיבויים שלך לתמונות והכל יהיו רק בענן! תרכוש מקום בדרופבוקס (תחשיב את זה הוצאה של הטיול, עוד 100 דולר) ותעלה לשם הכל.

בדרום אמריקה הרבה גונבים (גם ישראלים ניסו לכייס אותי) ולכן תגבה רק בענן ואל תיקח איתך דברים יקרים.

2) נא לא להפריז בעדינות של הדיסקים היום, הם בנוים הרבה יותר טוב מבעבר.

3) כמו בסעיף 1, אם תביא כונן גיבוי, אם המחשב יגנב או ינזק במהלך טרק/כניסה לנחל/נהר/ראפטינג (בפרו) גם הכונן ינזק.

4) בבקשה בסוף הטיול או במהלכו תעדכן (סתם סקרנות :) ) את הדיון הזה כדי שיקפיץ אותו :)

5) תהנה

פורסם
  • מחבר
1) סביר להניח שהמחשב יגנב לך עם כל התיק, אז תוודה שכל הגיבויים שלך לתמונות והכל יהיו רק בענן! תרכוש מקום בדרופבוקס (תחשיב את זה הוצאה של הטיול, עוד 100 דולר) ותעלה לשם הכל.

בדרום אמריקה הרבה גונבים (גם ישראלים ניסו לכייס אותי) ולכן תגבה רק בענן ואל תיקח איתך דברים יקרים.

2) נא לא להפריז בעדינות של הדיסקים היום, הם בנוים הרבה יותר טוב מבעבר.

3) כמו בסעיף 1, אם תביא כונן גיבוי, אם המחשב יגנב או ינזק במהלך טרק/כניסה לנחל/נהר/ראפטינג (בפרו) גם הכונן ינזק.

4) בבקשה בסוף הטיול או במהלכו תעדכן (סתם סקרנות :) ) את הדיון הזה כדי שיקפיץ אותו :)

5) תהנה

א. אני קונה שקיות אטומות למים בשביל הציוד הרגיש במידה ואני אהיה חייב לקחת את המחשב איתי

אבל בפרו למשל ברפטינג, אפשר להשאיר את רוב הציוד בהוסטל (בלוקר או בחדר) וללכת רק עם תיק קטן לעשות את הראפטינג עצמו לא?

אם יגנבו לי, אז יגנבו לי כבר את כל התיק -> אתה צודק...

אצטרך לשמור עליו טוב.

ורעיון טוב לגבי ההקפצה.

השאלה כמה עולה להחליף למחשב נייד כונן לכונן SSD?

ואפשר בבקשה לינק מEBAY או חנות בישראל שמוכרת סוללה נשפלת שיהיה לי אחת אקטרה?

פורסם
ממש לגיטימי שתשאל, אל תרגיש לא בנוח שאתה מתערב, להפך העלת פה נקודות נכונות לגבי הריאליות של המחשב. אני מתחיל בארגנטינה (כמו כולם) יורד לאושוויה (כמו כולם) וחודש עושה טראקים עד לצפון ארגנטינה, מסכים איתך, בטרקים אני אחפש איפה להוריד, ואני אוריד. יש כמובן את המוצילה שהולכת איתי לכל מקום (הרי אנחנו כמו חלזונות) ויהיה את התיק הקטן של הטראקים ליומים שלושה. טראקים של 6 ימים זה הגבול שלי, אני מאוד רוצה לראות את העולם, אבל יש גבול לרמת ההתכלבות שאני מוכן לעבור (מזכיר לי צבא, עושה לי רע) התקופה של החודש היא באמת אמורה להיות קשה... אבל קח בחשבון שבדרכ משם, ולא שאני איזה טראקר משוגע. בדרכ מברזיל הטראקים הופכים להיות יומים שלושה גג. ככה שלא תהיה לי בעיה. אני חולם לשבת במורו בחופים, בברזיל בקרנבל, בבוליביה בסלאר באמצע שום מקום גוינט ביד, פותח את הלפטופ אחרי המון צחוקים כנראה עם כל החברים ואיזה חצי שעה במקום קסום כזה לשפוך את מה שעל הלב שלי. יש אנשים שלוקחים גו פרו - הם יקר לא פחות, אבל כן הוא קל. ואני... כן... אולי קצת אסבול את המשחשב נייד אבל נראה לי שזה שווה את זה. מה גם על המוצילה שלי יש כיסוי נגד מכות בטיסות, גשם, ומנעול. אם אני טועה תקן אותי (:

יש לי תחושה שהמחשב נייד שלך הולך להישאר הרבה בהוסטל במהלך טראקים, ודווקא בגלל זה הייתי מוותר עליו, אני אישית הייתי מפחד רצח להשאיר משהו כמו לאפטופ באיזה חדר אכסון של ההוסטל, זה לא כמו שזה נשמע, זה הרבה יותר גרוע (במקומות מסוימים).

GO PRO זה סיפור שונה מדובר על מצלמה קטנה מאוד וקלה שנכנסת לכל חור, אני אומנם הייתי שם לפני 5 שנים אבל אני בטוח שגם עכשיו הסיפור הוא אותו סיפור, בכל מקום שתהיה בו תהיה הבולט בחבורה גם לישראלים וגם למקומיים, מחשב נייד אי אפשר להסתיר.

ומנעול ? מנעול זה בדיחה, הם פשוט חותכים תתיק אז זה לא משנה.

לא יודע מה להגיד לך אני חושב שדף ועט זה הפתרון האידיאלי אבל שיהיה...

בכל מקרה תהנה, הייתי נותן הכל כדי לחזור עכשיו לברזיל.

פורסם

שקיות אטומות, שים לב שאם הסירה מתהפכת ייעלם לך התיק :)

כונן SSD של 120GB עולה כ280-300 ש"ח

כונן SSD של 250GB עולה 475-600 ש"ח

המחירים יכולים להשתנות כמה שקלים לפה ולשם.

סוללה: מכיוון שהמחשב שלך חדש בשוק, הסוללות בדרך כלל יקרות יותר.

אני אמצא לך לינק השאלה היא מתי אתה טס? לפי זה אבדוק.

פורסם
  • מחבר
יש לי תחושה שהמחשב נייד שלך הולך להישאר הרבה בהוסטל במהלך טראקים, ודווקא בגלל זה הייתי מוותר עליו, אני אישית הייתי מפחד רצח להשאיר משהו כמו לאפטופ באיזה חדר אכסון של ההוסטל, זה לא כמו שזה נשמע, זה הרבה יותר גרוע (במקומות מסוימים).

GO PRO זה סיפור שונה מדובר על מצלמה קטנה מאוד וקלה שנכנסת לכל חור, אני אומנם הייתי שם לפני 5 שנים אבל אני בטוח שגם עכשיו הסיפור הוא אותו סיפור, בכל מקום שתהיה בו תהיה הבולט בחבורה גם לישראלים וגם למקומיים, מחשב נייד אי אפשר להסתיר.

ומנעול ? מנעול זה בדיחה, הם פשוט חותכים תתיק אז זה לא משנה.

לא יודע מה להגיד לך אני חושב שדף ועט זה הפתרון האידיאלי אבל שיהיה...

בכל מקרה תהנה, הייתי נותן הכל כדי לחזור עכשיו לברזיל.

יש לי חבר שחוזר מהטיול אחרי שלושה חודשים

אני והוא ביחד כל הטיול

במידה וזה מתחיל להיות בעייתי, אני אגיד לו לחזור עם המחשב שלי (אם לא יגנבו לי אותו לפני חחח)

אני מאמין שאצליח לשמור עליו, כמובן שלא כולם צריכים לדעת שיש לי מחשב נייד

אנחנו מסתובבים בחבורות, ובהוסטלים זה חדרים של 4,

ברור לי מאוד שמחשב נייד יקרוץ לגנבים - ישראלים או לא, אבל אם אשמור עליו בשקט יחסי - זאת אומרת לא באמצע הקרנבל בסלבדור ענפנף בו כדי שכל עובר ואורח יראה.

המטרה שלי לשלוף את המחשב כשאני בפינה שלי, בשקט שלי, כדי שאני אכתוב

או בהוסטל כשארצה להתחבר לאינטרנט קצת, להעלות גיבוי של התמונות לGMAIL או לDROPBOX, או W/E

אני גם חסכתי המון, ולא מתכוון לחיות כמו כלב.

ברור לי שההוסטלים שם בלי מזגן ולא מתקרבים לרמה של מלונות בישראל (למרות שיש גם כאלה) אבל תנאים בסיסים לאדם יהיו

ויש גם לוקרים ממה שהבנתי בהרבה מקומות בהוסטלים, אין לי בעיה להשכיר לוקר אם אני רואה שלטארק הבא יש בעיה לקחת תמחשב

מה גם שאין לי בעיה להשאיר תמחשב למישהו שלא יוצא לטראק ואפשר לסמוך עליו (במידה כמובן כן? אני לא תמים...)

שקיות אטומות, שים לב שאם הסירה מתהפכת ייעלם לך התיק :)

כונן SSD של 120GB עולה כ280-300 ש"ח

כונן SSD של 250GB עולה 475-600 ש"ח

המחירים יכולים להשתנות כמה שקלים לפה ולשם.

סוללה: מכיוון שהמחשב שלך חדש בשוק, הסוללות בדרך כלל יקרות יותר.

אני אמצא לך לינק השאלה היא מתי אתה טס? לפי זה אבדוק.

אני חושב שאני אוותר לגבי הSSD, ואביא איתי USB של 10-20 גיגה יספיק, אם המחשב ינזק, הלך המחשב

התמונות שיגובו במחשב הם תמונות מהמצלמה הישנה והטובה של CANNON 10 מגה פיקסל

ותמונות של חבר מהGO PRO שלו.

חוץ מזה, ספר, משחק שתים לאוטובוסים, ואינטרנט.

מאמין שיספיק לי USB קטן.

פורסם

USB קטן של 10-20 ג'יגה?

אין מצב שזה יספיק.

סתם שתבין, כל שעה של וידאו HD ממצלמת GOPRO שוקל חתיכת זיכרון, כפי שתראה בעצמך ע"פ הטבלה שצירפתי.

במקרה הטוב, אתה תצטרך 64GB, אם לא 128GB.

הייתי מפצל את כל העסק ל2 יח' של דיסק און קיי ולא הכל באחד.

יש דגמים שעמידים במים, כך שתוכל לקחתם עליך כל הזמן ולא לשים בתיק. כמו שאומרים- להימנע מלשים את כל הביצים בסל אחד.

תוכל לספר מתי אתה טס? שנוכל לעזור לך בהמלצות על ציוד במגבלות הזמן.

פורסם
  • מחבר
USB קטן של 10-20 ג'יגה?

אין מצב שזה יספיק.

סתם שתבין, כל שעה של וידאו HD ממצלמת GOPRO שוקל חתיכת זיכרון, כפי שתראה בעצמך ע"פ הטבלה שצירפתי.

במקרה הטוב, אתה תצטרך 64GB, אם לא 128GB.

הייתי מפצל את כל העסק ל2 יח' של דיסק און קיי ולא הכל באחד.

יש דגמים שעמידים במים, כך שתוכל לקחתם עליך כל הזמן ולא לשים בתיק. כמו שאומרים- להימנע מלשים את כל הביצים בסל אחד.

תוכל לספר מתי אתה טס? שנוכל לעזור לך בהמלצות על ציוד במגבלות הזמן.

טס עוד 20 יום

ב-22 בערב.

פורסם

יש לך את זה מאמאזון, 128GB ב50 דולר כולל המשלוח שזה יוצא לך 200 ש"ח:

http://www.amazon.com/PNY-Turbo-128GB-Flash-Drive/dp/B00FE2N1WS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1417635380&sr=8-1&keywords=128gb

בארץ המחירים לנפח כזה מתחילים ב230 ש"ח לדיסק און קיי פשוט ונחות משמעותית.

משהו מקביל ברמת הביצועים והאיכות עולה בארץ כ380 ש"ח.

לקנות 64GB יחסוך לך 50 ש"ח בקושי, לכן לא הצעתי כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים