עבור לתוכן

האם Dell Inspiron 15-5547 מהווה פתרון טוב ?

Featured Replies

פורסם

שלום רב

אשתי היקרה החליטה לבחור בעצמה במחשב הנ"ל לאחר התייעצות טלפונית עם איש מכירות של אתר וואלה !!!

לינק למחשב:

אני עוד יכול להתחרט על הבחירה שלה אבל נראה שתמורת 2,650 ש"ח היא הצליחה לבחור מחשב לא רע בכלל.

המדובר במחשב מוחדש אך עם אחריות יצרן של שנה ואפשרות להרחבת אחריות לשלוש שנים תמורת 300 ש"ח נוספים.

השאלה היא האם ברמת מחיר זאת ניתן להשיג מחשב יותר מוצלח ?

מכיוון שניתן לבטל רכישה תוך 24 או 48 שעות ממועד הרכישה, אשמח לקבל תשובה מהירה.

להלן הגדרת הדרישות שלי:

* מטרות המחשב? אינטרנט (השימוש העיקרי), אופיס, משחקים קלים, האזנה למוזיקה.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מיועד לשימוש ביתי בלבד באזור בו יש שליטה מלאה על תנאי התאורה - מה יתאים לי ?

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - אנא המליצו לי.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - לא

* משקל רצוי? - לא חשוב לי - נשאר בבית.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לא

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI

* Bluetooth? כן

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - מאמין ש-250 GB יספק אותי אך לא אתנגד ליותר. אשמח אם ניתן לכלול SSD למערכת הפעלה בעיקר. במידה ולא מתאפשר ו/או גורם לפגיעה חזקה באיכות רכיבים אחרים, נדרשת אפשרות להתקנת SSD בעתיד.

* כונן אופטי? כן

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) -

עמידות - ילדים קטנים בבית שהצליחו להרוס לי את המחשב הקודם.

יכולת שדרוג עתידית - הגדלת זיכרון, הוספת SSD (במידה ולא נכלל במחשב המוצע) ו/או כל פריט אחר במטרה לאפשר שדרוג עתידי של המחשב במקום החלפה

אשמח לקבל עזרה

אלון

פורסם

מה זה משחקים קלים?

המחשב מאד בסיסי, לא הייתי משלם עליו את הסכום הזה.

מחשב כזה לצורך העניין עם ביצועים טובים יותר במשחקים:

http://fre.co.il/items/267467

יש עוד אפשרויות כמובן. אם מעבד חשוב לך אז יש מעבדים חזקים יותר בתקציב כמו כן מבחינת עמידות מחשב, ניתן לבחור מחשב מסדרה עסקית שיתן לך עמידות יחסית גבוהה יותר.

סתם לדוגמא אותו "דגם" שבחרתם רק עם כ.מסך חיצוני חזק יותר יקר יותר בכ-265 ש"ח בלבד מהדגם המחודש והמוגבל שנמכר כולל הרחבת אחריות:

http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-dell-inspiron-5547-in-rd33-7800-%D7%93%D7%9C?aff=Zap

כמו כן האחריות היא בבית הלקוח וכנראה לא "במעבדה" כפי שמאפשרים במכירה בוואלה למחשב מחודש.

אני לא אומר שהמחשב טוב, רק פורש את הנתונים לפניך.

פורסם
  • מחבר

תודה על הגובה

כשאני מדבר על משחקים קלים אני בעיקר מדבר על משחקי פלאש/ג'אווה כך שאין לי צורך בכרטיס מסך יותר חזק מזה של אינטל.

השאלה היא האם יש מחשב מסדרה משרדית שנכנס לתקציב הזה או שכדאי לקנות על לנובו/טושיבה/אייסר שנותנים במחיר הזה מפרט יותר טוב ?

אשמח לקבל המלצה על דגם שבתקציב זה (עד 3,000 ש"ח) נותן את התרומה המקסימלית.

בברכה,

אלון

פורסם
  • מחבר

הי

אני מנסה לבצע החלפה בוואלה של מחשב תמורת מחשב.

האם Acer V5-573P מהווה תחליף טוב לדל 5547 ?

יש לו 12GB לעומת 6GB של הדל ובכלל נראה שיש עליו ביקורות די טובות.

האם שווה לבצע את ההחלפה ?

פורסם

הוא מתחמם ואין לו ממש "שיפור" משמעותי בביצועים.

זיכרון תמיד אפשר להוסיף בגרושים יחסית וזה לא משהו שאני מגדיר כ-deal breaker.

המעבד גם פה חסכוני ובסיסי. אפשר לקנות מעבדים חזקים יותר במחיר הזה.

ושוב - המחשב מחודש :P האחריות כנראה היא לא תהיה רשמית אלא במעבדה כלשהי.

שים לב שהמחשב ללא צורב - רשמת שצריך (!).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים