עבור לתוכן

החלפת לוח אם וזיכרונות

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רוצה לשדרג את הזיכרונות ולקנות עוד שמונה giga RAM. הבעיה היא שהלוח אם שלי ישן ותומך רק עד 8 ורק DDR2.

לכן חשבתי באותה ההזדמנות לקנות לוח אם חדש וכרטיס אחד של 8 כדי שבעתיד אקנה 8 נוספים.

כרגע המפרט שלי הוא:

מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box

לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3L

זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 Special Ops Ed

שאלות:

1. איזה לוח אם כדאי לקנות? האם כל לוח אם חדש יתמוך גם במעבד הישן?

2. האם השיפור בביצועים של ה DUAL CHANNEL יהיו מורגשים ועדיף לקנות 2 כרטיסים של 4 ובעתיד לקנות 2 של 8 וכו'?

3. איזה זיכרונות כדאי לקנות?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

לא שווה.

שום לוח אם חדש לא יתמוך במעבד הישן.

למה אתה חושב שאתה צריך יותר מ8GB RAM על המערכת הזו?

אם אתה כבר משדרג לוח - תקנה לוח מודרני ותחליף גם את המעבד, ואז תהיה לך מערכת חדשה.

פורסם

1. רוב הלוחות לתושבת 775 תומכים בעד 8GB של זיכרון מסוג DDR2, כך שגם אם תמצא לוח מתאים כנראה לא תוכל להתקין יותר מ 8GB.

2. בלוח P35-S3L (קישור) יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון, וכרגע מותקנים אצלך 2 מודולי זיכרון בנפח של 1GB כל אחד. אם אתה רוצה להוסיף עוד זיכרון למחשב שלך, תקנה 2 מודולים של 2GB מסוג DDR2, וכך יהיה לך 6GB זיכרון (זה המצב אצלי). העניין הוא שזיכרון כזה היום פשוט לא משתלם.

3. קיימים לוחות לתושבת 775 שתומכים בזיכרון DDR3, אבל אני לא חושב שהם תומכים ב 8GB, לפחות לא במודול זיכרון אחד. העניין הוא, כמו ש QttP כתב, שפשוט לא משתלם להשקיע במחשב כזה - מחיר הלוח יהיה יקר ולא משתלם (אם בכלל תצליח למצוא אחד כזה חדש).

4. אם אתה בכל זאת רוצה להשקיע במחשב בזה, האפשרות הסבירה ביותר היא לקנות זיכרון DDR2 משומש.

אגב, מה התקציב שלך לעניין הזה? אולי ישתלם לך לקנות כבר שילוש חדש מודרני.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה!

הסיבה שמלכתחילה לא רציתי להחליף מעבד היא שאני גם ככה היום לא מתקרב לנצל את כל יכולות העיבוד שלו.

כל מה שרציתי זה עוד קצת RAM ועכשיו נראה שאני צריך להחליף את כל ה3...

אז אם כבר, היום יש לי קירור למעבד של SUNBEAM TUNIQ. הוא עוד יכול לעבוד עם המעבדים החדשים?

וגם - איזה שילוש מומלץ? הצרכים שלי הם בעיקר תכנות וסרטים באיכות גבוהה.

פורסם

אני לא מבין אותך.

אתה אומר שאתה לא מתקרב לניצול המעבד, ושאתה צריך עוד "קצת RAM". ומזה החלטת שאתה צריך להחליף את כל השילוש?

כרגע יש לך 2GB ואפשרות לשדרג ל8GB. זה הבדל של שמים וארץ. מה גורם לך לחשוב ש8GB RAM עם המערכת הקיימת לא יספקו אותך?

ההמלצה לקנות DDR2 משומש היא המלצה טובה - תוכל בגרושים (יחסית) למצוא 4X2GB ושלום על ישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים