עבור לתוכן

תיקון מסך ViewSonic VP930

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

ברשותי מסך ViewSonic VP930 (דגם VS10725) שרכשתי בשנת 2007. מדובר במסך בגודל "19 ביחס של 4:3 (המסך הזה הומלץ בחום באותה התקופה בגלל הפאנל בו נעשה שימוש). לפני מספר שנים הוא התקלקל ומאז לא נעשה בו דבר. לפני כשבוע החלטתי לבדוק האם ניתן לתקן אותו (בכל זאת, המסך עלה לי 2000 ש"ח וחשבתי ששווה להשקיע 100-200 ש"ח בכדי להחזירו לשימוש) ומסרתי אותו למעבדה שמתקנת טלויזיות ומסכים. היום הגעתי למעבדה והטכנאי אמר שהבעיה היא שיש שבב שאמור לתת לו פקודה לפעול אך הוא התקלקל, וכתוצאה מכך לאחר כמה שניות המסך עובר למצב המתנה. הבעיה היא שהוא לא מצליח להשיג חלק מתאים ולכן הוא לא יכול לתקן את המסך (ולא, הוא לא ביקש תשלום). הוא הציע 2 אפשרויות:

א. קניית לוח בקרה שלם משומש, דבר שאמור לעלות כ-200 ש"ח ותשלום של 100 ש"ח עבור העבודה. השגת לוח בקרה אחר מתגלה כבעייתית, ובכל מקרה הסכום הכולל יותר גבוה ממה שתכננתי להוציא, ולכן אפשרות זו נפסלת.

ב. לבדוק בחנויות אלקטרוניקה אחרות - אולי יש להם את הרכיב במלאי. בדקתי - אף חנות לא יכולה לתקן את המסך הזה כי אין להם את החלק הדרוש.

אין בעיה למצוא את חוברת השירות של המסך הזה באינטרנט (קישור), שבה מפורטים כל הרכיבים, התרשימים, המעגלים האלקטרוניים וכד', אבל הבעיה היא הרכיבים עצמם - בחנות החלפים של ViewSonic (קישור) החלקים שחיפשתי (בעיקר לוח ראשי) פשוט כבר לא במלאי ולא ניתן להזמין אותם. ב ebay הצלחתי למצוא לוח ראשי אחד, אבל המחיר עבורו הוא מעל 200 ש"ח, וזה עוד לא כולל משלוח, כך שזו לא אפשרות מעשית. לכן אני פונה אליכם - לפני שאני אחליט שאין טעם להתעסק יותר עם המסך הזה, רציתי לבדוק אולי למישהו מכם יש רעיון מה כן אפשר לעשות (אני יודע שבכ 700-800 ש"ח כבר אפשר לקנות מסך חדש, גדול יותר בעל פאנל IPS, ולכן הוצאה כספית גדולה על המסך הנ"ל היא לא אפשרות משתלמת).

תודה על התגובות.

פורסם

הייתי בכל מקרה בודק מחדש את הדברים הטריויאליים - ספק, קבלים בספק וכו'. אם המתחים מהספק יציבים והוא עדיין לא עובד אז לחפש משהוא אחר

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אני יודע שהקבלים במסך נראים תקינים, אבל יותר מזה אני לא יכול לעשות (אני יכול למדוד מתחים, אבל אין לי מושג מהם הערכים התקינים בזמן העבודה) - פשוט אין לי מספיק ידע וניסיון באלקטרוניקה (אמנם למדתי אלקטרוניקה בתיכון, אבל זה היה לפני 15 שנה ולא ממש התעסקתי בתחום הזה). לפי הבעיה של המסך (נדלק, מופיע מסך ה No Signal לכמה רגעים כאשר במקביל יש ציפצוף בתדר גבוה, ואז המסך עובר למצב חיסכון באנרגיה) בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיה במנורת הפלורסנט שלו, אבל כאמור המסך נבדק ע"י טכנאי במעבדה והוא אמר שהבעיה היא רק בשבב הזה (הוא מעביר אות קבוע שמורה למסך תמיד לעבור למצב המתנה), ולא בפלורוסנט או במערכת החשמל שלו.

המטרה שלי בפתיחת הדיון הזה היא לנסות למצוא פתרון לבעיה במחיר סביר - אולי מישהו יודע היכן כן ניתן להשיג את השבב הזה, האם יש דרך לצרוב אחד חדש, אולי מישהו מכיר חנות שכן מחזיקה מלאי מתאים או משהו בסגנון. פשוט חבל לי לזרוק מסך שעלה בזמנו 2000 ש"ח ועבד בצורה מעולה (ואין בו פיקסל אחד שרוף).

פורסם

לא נראה כמו ציפ כזה

צפצוף בתדר גבוה = צליל של ספק כוח או ממיר תאורה מקוצר

תבדוק אם יש על הספק סימני התחממות לייד המיישרים של המסילות DC, המוספטים בממיר של התאורה וכו

בדוק אם כל המיישרים מעבירים זרם בכיוון יחיד

תגלגל צינור נייר ותקשיב מאיפה בדיוק מגיע הצליל

תלחים החוצה ג'אמפר או פיוז כלשהוא שמעביר 12V לממיר ותבדוק אם עדיין יש את הצליל כשהתאורה לא עובדת

פורסם

התופעה שאתה מתאר - כמו שנכתב מעלי - ב90% תקלה במערכת התאורה. בחלק גדול מהמקרים מדובר בנורה אחת מתוך 4 נורות CCFL שאינה תקינה.

לא יודע לאיזה טכנאי המסך הזה הגיע, אבל בעבר החברה שבה אני עובד עסקה בתחזוקה של מסכי LCD לחברה גדולה מאוד בארץ. תחת ידי עברו למעלה מאלף מסכים כאלה, כש95% מהם תוקנו. כמובן שגם כעת אני לא אומר שאני מכיר את כל התקלות האפשריות, אבל אני יכול לאבחן תקלה במסך כזה תוך שניות. (הזמן לתיקון מסך היה רבע שעה. כל מסך שלא תוקן בפרק הזמן הזה פורק, והחלקים התקינים שבו עברו לשמש מסכים אחרים. עד היום אני מחזיק בכישרון הלא מבוטל לפתוח מסך סמסונג/ACER, להחליף את כל הקבלים בספק, ולסגור. כל זה תוך פחות מחמש דקות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים