עבור לתוכן

דרך מומלצת לגיבוי

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש כלי טוב לגיבוי שוטף (כל יום-יומיים) ממחשב נייד. עד עכשיו הייתי משתמש בדיסק און קי עם תוכנת קרוזר של sandisk. עכשיו הוא נהיה קטן בשבילי (אם אני רוצה להשתמש בדיסק און קי גם להעברת נתונים גדולים או גיבוי מזדמן של מדיה). אמרו לי בעבר שסן דיסק כבר לא שמים את התוכנה על הדיסק און קי שלהם אבל פתאום ראיתי בחנות כאלה שכתוב עליהם cruzer. האם חזרו לזה?

אולי יש דרך יותר טובה לגיבוי? אולי ענן? האם בענן הוא מגבה רק את מה שהשתנה ולא מעתיק הכל?

בנוסף, אני מגבה מפעם לפעם את המחשב הביתי להארד דיסק חיצוני (500G). יש דרך לגבות כך שיעתיק רק את הקבצים שהשתנו?

תודה

פורסם

מה נפח הגיבוי הדרוש?

אם אתה רוצה לגבות למחשב אחר ברשת (כלומר, לפחות פעם ביום/יומיים שני המחשבים דלוקים לפרק זמן משמעותי באותה רשת) אני ממליץ לך על EVACOPY שגם המומלצת ביותר ביכולת השחזור הפשוטה ושמירת גרסאות של קבצים למקרה שקובץ הושחת או נמחק בגיבוי. מגבה רק מה שמשתנה והגיבוי תמיד מוכן - לא צריך שום תוכנה לשחזור.

רק COPY PASTE מהגיבוי.

ניתן להגדיר כמה סטים של גיבוי שרוצים + גיבוי בזמן אמת, ידני או בכל תדירות שתבחר.

אם יש לך נפחי מידע גדולים (מעל 15GB) יש את CRASH PLAN בחינם או את BitTorrent Sync גם בחינם לגיבוי בכל מחשב מרוחק ללא ענן. הם לא דורשים שהמחשבים יהיו באותה רשת כלל, אבל שניהם חייבים להיות ON LINE באותו זמן כדי לגבות.

גיבוי ענן הוא הקל והפשוט ביותר לתחזוקה אבל לא חינמי בנפחי מידע גדולים.

משהו בסביבות ה-5-7$ לחודש יסדר לך 1T גיבוי בענן אוטומטי (dropbox/google drive/OneDrive) ואם תבחר ב-OneDrive גם תקבל Ofiice365 חוקי ל-5 מחשבים + עידכונים.

חינמי עד 15GB.

היתרון בגיבוי לענן שלא חייבים שני מחשבים ONLINE באותו זמן ויש גיבוי מרוחק שזמין תמיד מכל דפדפן. קל מאוד לשתף חומרים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

אני לא צריך נפחים גדולים. מה שמתעדכן שוטף זה בעיקר קבצי טקסט שהם הרבה פחות מ 15G. יש לי גם מדיות כבדות שמתעדכנות בפרקי זמן ארוכים יותר ובהן פחות קריטית ההשוואה כי בדרך כלל זו תיקייה שלמה של תמונות חדשות או קבצים חדשים שאני יודע מהם. לכן לא שווה לי להשקיע כסף בשביל זה. את אלה בינתיים אני שם בהארדיסק החיצוני. אם היתה דרך להתקין עליו משהו שמשווה אוטומטית זה היה נחמד, אבל לא חייב.

ידוע לך משהו על הקרוזר של סאן דיסק - אם קיים על החומרה החדשה שלהם? איך הוא - שווה?

פורסם

EVACOPY היא פורטאבילית (ללא התקנה) ואתה יכול לשים אותה על הדיסק הקשיח.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת ללא התקנה? איך שמים אותה?

פורסם

זה אומר שאתה מוריד ומפעיל את התוכנה. לא צריך להתקין.

http://evacopy.sourceforge.net/

פורסם
מה זאת אומרת ללא התקנה? איך שמים אותה?

copy-paste

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים