עבור לתוכן

מהירות אלחוטית במכשירי אפל מול נתב חדש של בזק

Featured Replies

פורסם

שלום ,

תודה מראש לעונים.

לקחתי לפני יומיים נתב dlink חדש של בזק ( שמספקים בבזק סטור עם 2 הרשתות) . שודרגתי למהירות 40 אצל בזק ואצל הספק בזק בינלאומי.

אני מקבל תמיד בחיבור חוטי למחשב נייד x201 של ibm את המהירות 40 מגה. במחשב זה בעשרות בדיקות שעשיתי גם אלחוטית ( כבל מנותק ואני מחובר ל 5 מגה הרץ) אני מקבל בין 38 ל 40. זאת כאשר המחשב במרחק של חצי מטר מהראוטר.

אני מבצע את הבדיקות גם באתר speedtest וגם באתר של בזק ומגיע לתוצאות טובות וכמעט זהות.

כעת מה שאני לא מבין בשום צורה זה איך עם שני מכשירי אייפון 5s שלי ושל אישתי ועם אייפד ( דור 4) כאשר אני ממש על הראוטר אני לא מתקרב לתוצאות האלו . בדרך כלל מקבל בין 15 ל 20. . יש מצבים שבדיקה ב testspeed מראה לי 35 אבל זה היותר חריג . רוב הבדיקות לא עוברות את ה 20 . נציגים של בזק אמרו לי שבאייםונים אי אפשר לעבור את ה 20 או שאולי זה עניין של תאימות .

אם בנייד לא הייתי עובר את העשרים הייתי אומר שזה מה שמקבלים אלחוטית אבל אני בנייד אלחוטית מקבל 40 ובאייפון חצי מזה.

2. שאלה נוספת: האם הקליטה של הרשת 5 מבחינת מרחק חלשה יותר מאשר 2.4? אני הייתי רגיל לקבל קליטה מסויימת בנתב הקודם של dlink ובחדש העוצמה נמוכה משמעותית . האם יש בעיות עם נתב זה מבחינת עוצמה? האם כדאי להחליף אותו בבזק סטור לנטגייר ?

תודה רבה

פורסם

כשאתה בודק מהiPhone 5S ומהiPad 4th Gen מהאפליקציה של SpeedTest תנסה לשנות לשרת קרוב יותר בSettings ואז Change Server .

פורסם

ככל שהתדר יותר גבוה כך המהירות עולה אבל כושר החדירות (טווח) יורד.

אמנם יש עוד המון משתנים אבל סכמטית זה העיקרון.

פורסם
  • מחבר

שלום,

אני בודק ב speedtest בנייד כאשר הוא על הראוטר ומקבל 38 מגה, מיד אח"כ בודק באייפד

על אותו שרת בדיוק ומקבל בקושי 18

?

פורסם

במחשב נייד יש שתי אנטנות ואילו במכשירים ניידים יש אנטנה אחת בלבד - זה מה שגורם להבדל שאתה רואה במהירות. לגבי תדר 5Ghz הטווח ויכולת חדירת המכשולים שלו קטנה מזו של תדר 2.4Ghz. הסבר על הנושא יש במדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/5GHZ/5GHZ.htm

אם מעניין אותך לקרוא על משמעות האנטנות - יש במדריך הזה פרק שדן בנושא - http://www.netcheif.com/Articles/Wireless/wireless.htm

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

אני מבין מדבריך שהרשת צלילכן עובדת בצורה תקינה

ואין כאן הגדרות או משהו כזה בראוטר שיש לבצע..

לידע שלי האם יש יחס כלשהו שעלי לצפות לו בהתאם למהירות הגלישה כדי לדעת למה לצפות באייפון?

למשל אם יש 100 מגה ובמחשב אלחוטי אני אקבל 80 אז באייפון אקבל חצי?

- - - תגובה אוחדה: - - -

אם אפשר ויש לך באיזה מקום לינק להפיכת

הראוטר הישן שלי

מדגם dlink 2760u

למגבר (AP)

אוד לך מאוד

(אני לא מצליח למצוא לינק מתאים שמסביר בצורה ברורה לאנשים כמוני)

תודה רבה

פורסם

אני על חבילה של 200/5Mb ועם הThL W8s שלי קיבלתי 45.99/5.21Mb עם TP-Link WR941ND .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים