עבור לתוכן

14 vs 15.6 לתכנות ולימודי מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כרגע יש לי מחשב נייד עם 15.6 והוא מאוד נוח למשימות תכנות .

אני שוקל לקנות מחשב חדש ומתלבט בין מסך 15.6 - 14 אינץ'. ההתללבטות היא נוחות מול ניידות . רציתי לשאול עד כמה נוח לתכנת עם מחשב 14 (בהנחה שלא מחברים אותו למסך ומקלדת נפרדים) ? מבחינת מקלדת וחלון עבודה קטן יותר?

פורסם

גם אני מצטרף לשאלה.

פורסם

אני חושב שהבעיה העיקרית היא דווקא הרזולוציה.

אני מתכנת על מחשב 13.3, אבל ברזולוציה של 1366X768 (720P) כמעט שטח עבודה, וזה מחרפן. מצד שני, במחשבי 13.3 או 14" עם רזולוציית FHD, יש שטח עבודה בשפע - במחיר של פונטים קטנים.

מסך 15.6 ברזולציית 720P גם לא יהיו מדהימים מבחינת שטח עבודה, אבל כיוון שהמסך פיזית יותר זה לא ירגיש קטן כל כך.

מבחינת ניידות - אין בכלל ספק, מחשב עם מסך 14" יהיה (ברוב המוחלט של המקרים) קטן וקל יותר ממחשב עם מסך 15.6".

פורסם

הנוחות קשורה בעיקר לרזולוציה, כאמור. כמובן שאם הרזולוציה גבוהה עד כדי כך שזה מתבטא בפונטים קטנים מדי - אז לא.

בכל מקרה, אין לי מושג איך בן אדם יכול להגדיר מסך 15.6" כ"מאוד נוח" למשימות תכנות. כשאני עובד על לפטופ בעבודה בלי המסך החיצוני בא לי לשבור את המחשב.

ובקיצור:

לא אמור להיות הבדל גדול. הדברים יהיו פשוט קטנים יותר. מן הסתם זה יהיה פחות נוח. עד כמה? לא ניתן לכמת.

נ"ב

לרוב במקלדות של 15.6 יש numpad ומקלדות של 14 אין. זה גם שיקול לדעתי.

נ"ב 2

הגישה שלי היא שנייד אמור להיות נייד. אם מבצעים עליו פעולות "כבדות" - יש לחבר למסך חיצוני ולעבוד כמו בן אדם.

נערך על-ידי Ido.G

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים