עבור לתוכן

eyefinity על מסכים שונים

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה

יש ברשותי שלושה מסכים שונים של עם רזולוציה טבעית שונה - u2711, 2407wfp, 2007fp.

עד כה השתמשתי בהם כמסכים עצמאיים לעבודה.

ניסיתי היום בפעם הראשונה להגדיר סטאפ של eyefinity (על כרטיס מסך hd5770 - אני יודע שהוא לא יסחוב יותר מדי 3 מסכים בגודל כזה, זה בשביל הניסיון) ולא הלך משהו. ציפיתי שתיכפה על המסכים רזולוציה אחידה לגובה (1200 - מה שאכן קרה), ובמקביל שתותאם הרזולוציה הרלוונטית לכל מסך לרוחב. כלומר 1600 ל-2007, ו-1920 לשני האחרים. בפועל נכפתה על כולם רזולוציה אחידה של 1200X1600, מה שכמובן גרם למריחה לא פרופורציונאלית של התמונה של שני המסכים הגדולים.

אתחיל מלנטרל שתי תגובות שאני חושש שיופיעו במהרה:

- החל ממאי השנה (גרסה 14.6 של קטליסט) ניתן להרים סטאפ של eyefinity על כל צירוף של מסכים, לאו דווקא כאלו בעלי אותה רזולוציה.

- מצאתי מספיק דוגמאות ברשת לצירופי מסכים עליהם לא נכפתה רזולוציה אחידה לרוחב. דוגמה: http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_eyefinity_3_panel_mixed_resolution_review,5.html

יש רעיונות?

פורסם

עבור איזה שימושים?

פורסם
  • מחבר

משחקים, לדברים אחרים אין לי הרבה צורךביכולת.

פורסם

אני לא בטוח שהכרטיס יתאים. הוא חלש יחסית

פורסם
  • מחבר

זה ברור לי, גם ציינתי את זה. בכל זאת - אני מנסה להתגבר על בעייה ספציפית.

פורסם

בקישור שהבאת יש הסבר די מפורט. עקבת אחר ההוראות שם ולא הצלחת? או שהאפשרויות בכלל לא קיימות בCatalyst שלך?

פורסם
  • מחבר

עקבתי אחר ההוראות, הכל הלך חלק לחלוטין, חוץ מנושא הרזולוציה.

הבעיה היא שאין יכולת להתייחס לרזולוציה של כל מסך אינדבידואלית, אלא רק כקולקטיב. אחרי שאני מגדיר את ה"קבוצה" (Eyefinity Group), יש לי אפשרות לבחור מבין מגוון רזולוציות, שהגבוהה מביניהן היא 4800X1200 (והנמוכות יותר שומרות על אותו יחס, נאמר 4320X1080), מה שנותן לכל מסך 1600X1200. במקרה שמשחקים עם העימוד של המסכים ביחס לשוליים של המסך, זה יכול להשתנות מעט, אבל הרעיון ברור.

בדוגמה שבלינק שנתתי, לכל המסכים רזולוציית גובה זהה של 1080, וייתכן שמסיבה זו הדרייבר לא נוגע כלל ברזולוצית הרוחב של המסכים. במקרה שלי, שני מסכים עומדים על 1200 ואחד על 1440, וייתכן שברגע שצריך להעשות שינוי כלשהו מהרזולוציה הטבעית, קובעים רזולוציה אחידה לכלל המסכים וזהו. אין לי מושג, זו רק השערה.

פורסם

ההשערה שלך מתקבלת על הדעת. זה אכן נשמע כמו באג או פשוט משהו שלא חשבו עליו בדרייבר. אני חושב ששווה לפנות לתמיכה של AMD בעניין.

האלגוריתם צריך להיות פשוט:

* מצא רזולוציה אנכית משותפת מקסימלית של המסכים (במקרה שלך - 1200)

* בהינתן הרזולוציה האנכית שנבחרה - מצא רזולוציה אופקית מקסימלית לכל מסך בנפרד וקבע אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים