עבור לתוכן

BallBench - Physics Based Benchmark

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

פיתחתי (להנאתי) בנצ'מרק לבדיקת ביצועי הפיזיקה של המחשב.

VLK326K.jpg?1

מדובר באפליקציה פשוטה שמייצרת כדורים שכל אחד מהם בודק בזמן אמת התנגשויות, גביטציה, ותאוצה.

כמות הכדורים גדלה עד שקצב הפריימים יורד מתחת ל-10.

כמות הכדורים מוכפלת בכמות הפריימים ומקבלים נקודות.

המבחן מחולק לשני חלקים:

1 - Physics Test - כולל מקור אור אחד בלבד, שיידרים פשוטים וקלים, טקסטורות קטנות וללא פרטיקלים או אפקטים. רק פיזיקה.

TgbuJZH.jpg

2 - Combined Test - כולל כמה מקורות אור דינאמיים, שיידרים מתקדמים וכבדים יותר, טקסטורות גדולות, פרטיקלים ואפקט מים בנוסף לחישובי הפיזיקה.

9g7pkeq.jpg

יהיה מעניין אם תשתפו תוצאות ומפרטים כדי להשוות ביצועים.

תהנו.

קישור להורדה:

https://drive.google.com/file/d/0B-iGj1OnRxA4X01jc2dLWm1UUlk/view?usp=sharing

פורסם

רשום שם אני רואה "PhysX" (סימן רשום בבעלות NVIDIA). יש קשר או סתם סלאנג?

פורסם
  • מחבר

משתמש ב-PhysX 3.3 עם FALLBACK לעבודה על המעבד אם אין.

לא ישבתי וכתבתי ספריית פיזיקה בשביל זה.

יש ירושה.

פורסם

אוקי, מגניב.

לגבי באנצ' עצמו - הניקוד יהיה מדוייק רק במידה ותלקח מהמשתמש היכולת לשלוט במצלמה.

אשמח לראות בגרסה הבאה רוטציה קבועה, פשוט כי ה-framerate משתנה בתלוי בזווית הצפיה.

שמתי לב שזה אוטומאטית אצלי מתרנדר ב-1440P (רזולוציה טבעית). יש מצב לכלול גם presets ברזולוציות שונות וקבועות?

פורסם
  • מחבר

לגבי תנועת המצלמה: פשוט אל תיגע בעכבר בזמן הבדיקה. זה נועד כדי "להתרשם". אבל אחשוב על זה.

לגבי הרזולוציה: כרגע בדיפולט זה עובד על הרזולוציה הטבעית.

עשיתי פריסט בהתחלה לרזולוציות שונות אבל זה משנה את כל מערכת שמירת ה-HIGH SCORES לכל רזולוציה. אחשוב גם על זה.

S8sAy3Y.jpg

שתף תוצאות.

פורסם

יפה שאתה יודע לעשות כאלו דברים

שמתי לב שהרצתי את זה שהמהירות ליבה בכרטיס יורדת האם זה צריך להיות ככה

בהתאמה ככל שהבדיקה מתקדמת אני רואה את המהירות ליבה יורדת עד שהיא מגיעה אפילו למתחת ל 600 במקום 1200 +

הטמפרטורה קרירה כל הזמן אז זה לא שהכרטיס מגן על עצמו או משהו כזה

הייתי משער שזה פוגע בתוצאה לא ברור לי למה זה קורה

או שהבדיקה והפיזיקה לא קשורים ?

אצלי זה רץ על 1920X1200

תוצאות

גיגבייט 760 2 גיגה

נערך על-ידי 3emi

פורסם

מדווח שגם אצלי יש ירידה הדרגתית בתדר השעון של הליבה הגרפית. התחיל מ-1150 וסיים ב-850 מגה-הרץ.

יש לך איזשהו PerfCap שצריך לבדוק שם. אולי over-TDP, אולי משהו אחר. הליבה הגרפית לא התאמצה בצורה מלאה ולא הגיעה לטמפרטורות אפילו דומות לאלו שהיא בדרך כלל מגיעה אליהם בעת משחק.

כך נראה המעבד שלי בסוף הבדיקה:

http://i.imgur.com/1Nud8pe.png

נערך על-ידי djelectric

פורסם
  • מחבר

התופעה שאתם מציינים היא בגלל שזה מבחן מבוסס פיזיקה.

המשמעות שמבחינתו הכרטיס מסך מנסה לרנדר כמה שיותר פריימים לשניה אבל נאלץ לחכות לחישובי הפיזיקה מהמעבד וככל שמתקדמים לקראת סוף הבדיקה העומס הגראפי יורד כי גראפית זה לא כבד כלל. ולדעתי יש פה גם עניין של DRAW CALLS בשל ריבוי הכדורים.

זו עדיין גרסה מאד מוקדמת ואני מודה לכם על ה-QA והצעות השיפור.

DJ פרסם תוצאה אני זקוק לכמה תוצאת כדי לנתח את הנתונים.

3emi זה המקצוע שלי בארבע שנים האחרונות. הפכתי את התחביב (כבד) שלי למקצוע.

נערך על-ידי se7en

פורסם

אני מבין שמדובר בבאנץ' ל-CPU. אתה מתכוון לאפשר האצת GPU לפיזיקס ? (בכל זאת, פורום כרטיסי מסך :) )

סתם מתוך עניין, ישנה סיבה מיוחדת שבחרת דווקא במנוע Unity ? והאם ה-PhysX מומש בגרסתו האחרונה ?

בלי קשר לבאנץ' עצמו קצת הציק לי שהכדורים לא הכי יציבים באיזור תחתית הארגז כשהוא מתמלא, או שה-particles לא מגיבים לסביבה\כדורים.

סך הכל תוכנה מגניבה. כל הכבוד.

(הרצתי בטעות עם gsync אז התוצאה שלי לא רלוונטית. אם אתה צריך עוד תוצאות אני אריץ שוב)

נערך על-ידי SyndromE

פורסם
  • מחבר

קודם כל כן. אני מתכוון לעשות כן ואנחנו חצי דרך לשם. זה יקח זמן. כרגע גרסה 3.3 על המעבד.

זה וודאי רלבנטי לפורום כרטיסי מסך כי זה קשור לביצועי הגיימינג + יש את המבחן המשולב שמרנדר האפקטים השונים.

אני משתמש ביוניטי מאז שהקמתי את העסק. למה דווקא יוניטי? לפני 4-5 שנים לא ממש הייתה אופציה אחרת, זה היה המנוע גראפי המהוקצע היחידי הזמין למפתחי אינדי באותו זמן.

מאז זרמו הרבה פיקסלים על המסך והוא הגיע לרמה מאד גבוהה וכל הזמן משתפר. ואפילו שנוספו שחקנים חדשים למשחק (UDK ו-CRYE) הוא נותר הבחירה המושלמת עבורי הן ברמת הסכם השימוש והן ברמת הורסטיליות שלו.

לגבי חוסר היציבות של הכדורים. אין לי מושג על מה אתה מדבר. נראה תקין.

לגבי הפרטיקלים: אחשוב על זה בגרסה הבאה.

וכן, אשמח אם תפרסם צילום מסך של התוצאות זה יעזור לי מאד.

ותודה לכולם על ההערות והצעות השיפור.

פורסם

אגב הייתי ממליץ על שינוי השם.

אולי משהו כמו BallMark

פורסם
  • מחבר

מה רע בשם עכשיו?

זה יצא כזה ראשי תיבות BB.

פורסם

למילה Bench משמעויות שונות, ובהקשר ל-Benchmark היא נפוצה פחות. באנצ' היא מילה שהיא מאוד נפוצה היום בעולם הכושר, ומהווה קיצור ל-Bench Press בעיקר.

שימוש במילה Mark נח למבחני ביצועים לא רק כי הוא נפוץ יחסית, אלא אפשר לשחק איתו.

What score did you got?

2500 Ballmarks

כמו כן, כדי להפוך את זה לכלי מדידה שיהיה בעתיד נח לשימוש אוניברסאלי, צריך מספרים בגזרת אלפים עד עשרות אלפים בלבד. בדומה למה שיש ב-3DMark ו-PCMark למיניהם. פחות מסורבל ומתאים לגרפים והשוואות קלות.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה.

אולי BBM = BallBenchMark.

נראה כבר.

אגב כרגע בפיתוח החלק השלישי שיקרא Towers Graphics Test.

מגדלים בונים עצמם ללא כל שימוש בפיזיקה עד שמגיעים ל-30 FPS ומקבלים ניקוד, ואז שואלים מה זה קשור לכדורים?

ואז מגיע הטוויסט.

אפשר לחרב אותם ע"י ירי כדורים.

נערך על-ידי se7en

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים