עבור לתוכן

ייעוץ לגבי חיבור זכרונות DDR 2

Featured Replies

פורסם

כיום יש לי e8400 עם לוח p35 ds3l

יש לי 4 סטיקים בתצורה הבאה

2 * 1gb 1066

1* 1gb 800

1* 2gb 800

ברגע שאני מחבר את כולם המהירות יורדת ל667 או משהו כזה

השאלה היא מה התצורה האופטימלית לחיבור

ועוד שאלה מדוע המהירות יורדת ל667 ולא למהירות של הזיכרון הפחות מהיר קרי 800

פורסם

יכול להיות שהתזמונים של הזכרונות ב800MHZ שונים ולכן הם לא מצליחים להגיע למכנה המשותף.

תוכל לבדוק בCPUZ מה התזמונים שכל סטיק תומך בהם בכל מהירות.

אם תגדיר בBIOS את המהירות ל800MHZ ואת התזמונים לאלה של הסטיק שהתזמונים שלו הגבוהים ביותר (גבוהים = פחות הדוקים = יותר איטי) יש מצב שזה יעבוד.

לא שזה כזה הבדל בין 666MHZ ל800MHZ בפלטפורמה הזו. לא הייתי שובר על זה יותר מידי את הראש.

פורסם
  • מחבר

אז פשוט לחבר את כולם ולנסות לקנפג את הביוס כמו שהדרכת?

פורסם

תנסה את מה ש QttP הציע, אבל תהיה מודע לכך שייתכן והמחשב לא יסכים לאתחל ואז תצטרך לבצע איפוס ביוס.

אגב, יהיה מעניין לראות תמונות מ CPU-Z עבור כל מודול זיכרון בכדי לראות אם הבעיה היא אכן בגלל התיזמונים.

פורסם
  • מחבר

בבקשה

[ATTACH]7404[/ATTACH][ATTACH]7405[/ATTACH][ATTACH]7406[/ATTACH][ATTACH]7407[/ATTACH]

פורסם

הKingston זה איזה זכרון לא סטנדרטי, עם תדר מקסימלי מוזר ותזמונים מוזרים. כמו שאתה רואה, הוא מסוגל לעבוד ב800 (400) רק ב6-6-6-18, בעוד שהסטנדרט (ומה שהסטיקים האחרים יכולים) זה 5-5-5-18.

תנסה, כאמור, לקבוע ידנית בBIOS את התדר ל400MHZ (שזה DDR2-800) ואת התזמונים ל6-6-6-18 ותראה אם זה עובד.

פורסם
  • מחבר

איפה בדיוק ההגדרות בביוס לקביעת תדר ותזמונים[ATTACH]7423[/ATTACH][ATTACH]7424[/ATTACH]

מצאתי דרך לשנות את התדר ושיניתי את performance enhance ל סטנדרט בעקבות המלצת הלוח.

זה מה שאני מקבל בcpuz 16c425a158f5afa2d212a422bacbd80d.jpg

יש לציים שהתדר לא יציב במעט מידי פעם יורד ל399.9 האם זה נורמלי?

ואיך אני בודק שהמערכת יציבה ?

ואיך אני בודק שהתצורה הזאת עדיפה לי?

נערך על-ידי THE-BIG

פורסם

1. אם היית משנה את (System Memory Multiplier (SPD לידני, היית יכול לשנות את התדר והתיזמונים של הזיכרון בעצמך.

2. לפי CPU-Z, הזיכרון שלך עובד כרגע בתדר של 800MHz ובתזמונים של 5-6-6-18. מפריע לי שב SPD של הזיכרונות של Kingston כתוב שהוא מסוגל לעבוד בתיזמונים של 6-6-6-18 בתדר של 800MHz. אני מציע לבדוק יציבות לזיכרון בעזרת +memtest86, ואם מתגלות שגיאות - לשנות את התיזמונים ידנית ל 6-6-6-18. אפשרות אחרת, שאולי תעבוד לך, היא להחליף בין מודולי הזיכרון של Kingston ו Transcend - אולי מיקומם גורם לבחירת התיזמונים האלו.

פורסם
  • מחבר

זה החלון של SPD [ATTACH]7426[/ATTACH]

מה שעשיתי היה לשנות את המספר ל2.40 כי זה מביא ל800

אבל לא רואה כאן שום אופציה לכוון תיזמונים

פורסם

נסה לחזור למסך הראשי של הביוס, תלחץ על CTRL+F1 ותנסה לקבוע שוב את התדר באופן ידני. במצב כזה אמורות להיפתח אפשרויות לקבוע גם את התיזמונים באופן ידני.

פורסם
  • מחבר

בהתחלה חשבתי שאתה צוחק עליי עם קונרטרול אפ 1

וואלה חידשת לי

יש עוד כפתורי סתר?

מה שמוזר שבביוס הוא מראה תיזמונים אחרים מCPUZ[ATTACH]7427[/ATTACH]

האם ייגרם נזק אם אקבע ל 5-5-5-15 על 800 ?

נערך על-ידי THE-BIG

פורסם

נזק לא ייגרם. מקסימום זה לא יעבוד או יהיה לא יציב.

פורסם
  • מחבר

להפתעתי זה עובד והמחשב מרגיש רץ מהר יותר

האם ניתן להשאיר את זה קבוע ככה?

פורסם

אני מציע שתריץ בדיקת יציבות לזיכרון בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות במצב הזה. אם הכל תקין - תשאיר את ההגדרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים