עבור לתוכן

ניתוב לחו"ל, MPLS וחבילת גיימר

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם,

שאלה פשוטה. כחודש לאחר הצטרפותי ל014 (שבה הכל היה מצויין) יש לי חשד שנפלתי קורבן לתעדוף ע"י הספקית על גבי פורטים של חלק מהאפליקציות שאני משתמש דרכן לחו"ל.

אני כרגע על 30 מגה עם הוט ללא חייגן. ביקשתי להצטרף לחבילת גיימר כדי לראות אם זה פותר את הבעיה שלי נקודתית, כמו שאני רואה אני יכול לחייג לשרת L2TP דרך הנתב הפרטי שלי מטווח הכתובות של הענן של 014 MPLS ולקבל כתובת "ללא חייגן) שזה 84.110 משהו משהו. הבעיה שלי, שזה לא עזר במאומה.

לכן השאלה שלי היא, אם אני נמצא בחיבור ללא חייגן ומתחבר דרך VPN לשרת L2TP של 014 האם היוזר שלי עדיין "מתועדף" ? האם אני חייב לעבור לחיבור עם חייגן ולא לעבור דרך פול הכתובות של 84.109 ?

התשובות שקיבלתי מנציגי התמיכה של בזק בינלאומי לצערי היו מחולקות.

תודה רבה!

פורסם

לא בטוח שהבנתי את השאלה.

אם אתה מתכוון לחבר את הראוטר בחיבור ללא חייגן ואז במחשב להתחבר עם החייגן, אז באותו מחשב תקבל את התיעדוף של הגיימר.

פורסם
אם אני נמצא בחיבור ללא חייגן ומתחבר דרך VPN לשרת L2TP של 014 האם היוזר שלי עדיין "מתועדף" ?

תלוי מאוד אם הוטנט מבצעים תעדוף גם לחיבור תוך ארציים, אם כן אז גם החיבור שלך דרך 014 (שמבוסס על החיבור שלך דרך הוטנט) יהיה עדיין מתועדף.

פורסם

היי ,

אומנם לא התעסקתי אם הנושאים האלה המון זמן אבל אנסה לענות,

GAMER אומר שבספק (בב"ל) נותנים לך IP מקווים מסויימים - פחות עמוסים בסה"כ, ההגדרה היא על היוזר לפי מיטב זכרוני לכן

אם אתה לא מחייג אז לא תקבל את ההגדרות הרלונטיות מכיוון הספק תשתית מקבל POOL כתבות רגיל אשר הוא לא מתועדף , לכן את חייב להשתמש בחייגן לפי מיטב ידעתי על מנת לקבל

"ניתוב של GAMER" (אלא אם כן זה התשנה ב10 שנים האחרונות ובב"ל נותנת להוט גם POOL כתובות שהוא מתועדף והוט יודעים שזה מגיע לך אז אולי לא צריך אבל אני בספק.

נ.ב.

לידיעה כללית

המונח חיבור בMPLS מוטעה , מכיוון שגם אם את מוגדר עם חייגן את בMPLS פשוט כתובות לא חוקיות (שלא מנותבות לאינטרנט) וגם בחיבור אוטמטי פשוט שם יש נותנים לך כתובות חוקית - בכל מקרה זה MPLS של הוט

פורסם

בולשיט!

חבילת "גיימר" היא סתם מכבסת מילים בשביל לקחת ממך עוד כסף, אני מבטיח לך שאתה לא משחק 10% ממה שאני משחק במשחקי רשת.

אני מחובר עם הוטנט ומקבל את הפינגים הכי טובים שהיו לי עד כה (לא יותר מ75 לשרתים באירופה).

ואני מדבר בתור לקוח לשעבר של 014.

פורסם

בתקופה הארוכה שאני עבדתי במקום שקשור לזה חבילת גיימר נותבה על קוי נלן טובים יותר ופחות עמוסים .

ההבדל היה גדול בשעות העומס והיה הבדל גם לא בשעות השיא בגלל סוג הקוים.

Radioheadz - אם אתה טוב בלשחק תמשיך לשחק,אל תיעץ במה שאתה לא מבין .באותה מידה שלא תרצה שיענו לך כשאתה שואל כאלה שלא מבינים בנושא.

פורסם
בתקופה הארוכה שאני עבדתי במקום שקשור לזה חבילת גיימר נותבה על קוי נלן טובים יותר ופחות עמוסים .

ההבדל היה גדול בשעות העומס והיה הבדל גם לא בשעות השיא בגלל סוג הקוים.

Radioheadz - אם אתה טוב בלשחק תמשיך לשחק,אל תיעץ במה שאתה לא מבין .באותה מידה שלא תרצה שיענו לך כשאתה שואל כאלה שלא מבינים בנושא.

טוב גבר, אתה במקה מדבר עם מישהו שעבד גם בחברת תשתית אינטרנט וגם בספקית איטרנט, אני במקרה יכול ללמוד אותך על איך זה באמת עובד ולא החראטות שמוכרים להדיוטים כמוך.

פורסם

סיימתם לבדוק למי יש יותר גדול?

גיימר נותן תיעדוף ביציאה מהספק. לאחר מכן אין לו יותר שליטה על זה. זה QoS פשוט. בזמן שיש בקו של הספק עומס, הנתב יעדיף את הפאקטות של הגיימר על פאקטות אחרות. לכן, תיאורטית פינג של לקוח עם גיימר יהיה נמוך יותר בזמני עומס. אבל זה לא בהכרח שיהיה הבדל בפינגים ואף אחד לא מבטיח את זה (חוץ מנציגי מכירות אולי שזה מה שאמרו להם).

לחלק משרתי משחקים ספציפיים מאוד חלק מהספקים ישלמו לספק צד ג' שיש לו ניתוב טוב יותר לאותו שרת והם ינתבו לשם רק לקוחות שמשלמים על גיימר.

מכבסת מילים זה ממש לא, אבל אם אתה מצפה להרגיש שאתה באירופה כשאתה מתחבר לשרת אירופאי אז אתה טועה. ההבדל לא תמיד יהיה משמעותי ולא תמיד עולה על ציפיות המשתמש. אבל כן קורים דברים ברקע.

פורסם

חיבור ללא חייגן + בזב"ל היה ידוע במשך שנים, ואז עוד שנים אחרי, ואז עוד שנים אחרי, כחרא!!! של אינטרנט מכל בחינה אפשרית.

אם המצב כיום דומה למה שהיה אז(במשך שנים על גבי שנים על גבי שנים) אתה בזבל של הזבל של הזבל של האינטרנט שאפשר לקבל, כשאתה הוט ללא חייגן + בז"בל.

אם אתה מרגיש שיש משהו לא בסדר, אז כנראה שזה עדיין כך.

נסה לעבור לחיבור עם חייגן.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
טוב גבר, אתה במקה מדבר עם מישהו שעבד גם בחברת תשתית אינטרנט וגם בספקית איטרנט, אני במקרה יכול ללמוד אותך על איך זה באמת עובד ולא החראטות שמוכרים להדיוטים כמוך.

לשטוף כלים לא נחשב :)

ולא אתה לא יכול ללמד כלום אף אחד אפילו אם עבדת בחברה ששיקרה בחבילה הזאת.

פורסם
  • מחבר

אהלן,

עדכון לכל מי שתהה

בשאלתי התכוונתי להבדל בין חיוג לשרת L2TP של 014 מהנתב הביתי (כשאני מתחיל מכתובת מפול הכתובות של 014 ללא חייגן)

להבדל בין יצירת VPN רגיל בווינדוס שמחייג לשרת L2TP של 014. (כשאני מתחיל מפול הכתובות של 014 ללא חייגן).

בכל אופן, מקרה ב באמת משנה כנראה ומראה את התעדוף שאתם מדברים עליו.

לבחור הסקפטי למעלה, אני לא גיימר או משהו דומה ואני משתמש בתוכנות מסחר שבעצם עובדות על אותו העקרון, אבל זה בר השוואה בקלות. מבדיקה שלי ברור מאליו שיש תעדוף על פורטים מסויימים (גם על פורט 80 ב https) עם חבילת גיימר. הניתוב החוצה מ014 לא משתנה אז כנראה שפאקטות מתועדפות בצורה שונה בהתחשב בכתובת IP שקיבלת. או יותר נכון ואפילו אפשרי להגיד, שללא חבילת גיימר צפה פגיעה על פאקטות מפורטים לא סטנדרטיים.

לעניות דעתי, כיום לפחות ב014 ללא חייגן, אין קשר לשעות עומס. לדעתי ה threshold נמוך במכוון

תודה לכל המגיבים,

פורסם

בזק לא עובדים עם חיבור ללא חייגן.

השרתים של בזק בינלאומי מעדיפים לעבוד על תשתית בזק מטבע הדברים, והשרתים שלהם מותאמים לעבוד עם חיבורי חייגן.

השרתים של החיבורים ללא חייגן שמעתי אפילו לא נמצא אצל בזב"ל עצמם, אלה במקום אחר כשרת להשכרה או משהו.

לא יודע מה המצב היום, אבל בעבר במשך שנים על גבי שנים על גבי שנים ++++, כל חיבורי הללא חייגן אליהם, בעצם הופנו לשרת אחד קטן מיועד רק לחיבורים ללא חייגן.

סוג של שרת שאף אחד לא מעוניין להשקיע או להוציא עליו כספים.

עם עומסים ואיטיות וכל מיני פעולות אחרות של חברות אחרות שמשכירות ועובדות מאותם שרתים על אותו רוחב פס.

משהו איכסה מאוד.

אסור להתחבר לבזב"ל עם הוט ללא חייגן.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

מה המצב בללא חייגן בספקיות האחרות? אני נמצא כעת ב 013 עם הוט ב 200 מגה - ניסיתי גם 014,012 הוטנט וכיום אני ב 013 - לאחר חודש שימוש ככל הנראה לפחות עפ"י תחושתי 013 הם כיום הטובים ביותר

החיבור 200 מגה עם 014 היה בלתי נסבל - אפילו להוריד תוכנת סקייפ התבצע בקצב של מהירות חייגן טלפון (הנושא הזה מוכר להם בתמיכה הטכנית מזה כשנתיים...)

פורסם

נטוויז'ן ואינטרנט זהב הם הגנבים הכי גדולים בשוק האינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים