עבור לתוכן

לוח אם במחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום..

אני קונה מחשב חדש עם המעבד i7 - 4790

השאלה שלי היא לגבי הלוח אם..

אני לא מתכנן OC, אני צריך 4-6 יציאות USB 3

לכן אני מתלבט בין:

ASRock H97-Pro4

GIGABYTE GA-H97-HD3

מה ההמלצות שלכם?

והאם יש לי באמת צורך בצ'יפסט הזה?

דיברתי עם נציג מחנות מחשבים , שבהתחלה רציתי לקחת H85 הוא אמר לי שזה לוח אם מהדור הישן לעומת המעבד או משהו כזה.. ושעדיף לי לשדרג...

אשמח לעזרה..

תודה!

פורסם

נתחיל מזה שאין ערכת שבבים H85 - יש H81, יש B85, יש H87 ויש H97 (יש עוד ערכות שבבים, אבל הן פחות רלוונטיות לצורך הדיון). ערכת השבבים H97 אכן חדשה יותר מערכת השבבים H87, כאשר במקרה זה ההבדל העיקרי הוא שערכת השבבים H97 אמורה לתמוך במעבדי ה Broadwell (הדור החמישי של מעבדי ה Core i).

בגדול אין ממש הבדל בין שני הלוחות האלו. הכנתי לך טבלה המשווה בין שני הלוחות הנ"ל לפי התכונות שלהם:

545e973617742.png

שים לב שבשני הלוחות יש 4 יציאות USB 3.0 בפאנל האחורי וניתן לחבר עוד 2 למארז. בלוח של Gigabyte יש עוד חריץ הרחבה מסוג PCI Express X16, אבל הוא עובד ב X4, דבר שדיי שהופך בנייה של מערך CrossFire של 2 כרטיסי מסך של AMD לחסר טעם (מערך SLI לא נתמך בלוח כזה).

אגב, לא ציינת מחיר לכל לוח ולא ציינת חנות (בכדי שנדע איזה לוחות נוספים היא מציעה), כך שלא ניתן לדעת באמת איזה לוח משתלם יותר והאם יש לוח שעדיף על שניהם.

פורסם
  • מחבר
נתחיל מזה שאין ערכת שבבים H85 - יש H81, יש B85, יש H87 ויש H97 (יש עוד ערכות שבבים, אבל הן פחות רלוונטיות לצורך הדיון). ערכת השבבים H97 אכן חדשה יותר מערכת השבבים H87, כאשר במקרה זה ההבדל העיקרי הוא שערכת השבבים H97 אמורה לתמוך במעבדי ה Broadwell (הדור החמישי של מעבדי ה Core i).

בגדול אין ממש הבדל בין שני הלוחות האלו. הכנתי לך טבלה המשווה בין שני הלוחות הנ"ל לפי התכונות שלהם:

545e973617742.png

שים לב שבשני הלוחות יש 4 יציאות USB 3.0 בפאנל האחורי וניתן לחבר עוד 2 למארז. בלוח של Gigabyte יש עוד חריץ הרחבה מסוג PCI Express X16, אבל הוא עובד ב X4, דבר שדיי שהופך בנייה של מערך CrossFire של 2 כרטיסי מסך של AMD לחסר טעם (מערך SLI לא נתמך בלוח כזה).

אגב, לא ציינת מחיר לכל לוח ולא ציינת חנות (בכדי שנדע איזה לוחות נוספים היא מציעה), כך שלא ניתן לדעת באמת איזה לוח משתלם יותר והאם יש לוח שעדיף על שניהם.

תודה רבה על התגובה.

אני מתלבט בין פלונטר לסטארט פי סי בקנייה..

בסטארט אין את הלוחות של ASROCK..

אשמח לעזרה :)

זה האשכול ד"א של המפרט...

אשמח אם תציץ בו

http://hwzone.co.il/community/threads/554470-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-4-500-%D7%A9-%D7%97-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%94#.VF6qDjSsVLc

פורסם

545e973617742.png

שאלה קלה מאיפה הקובץ אקסל הזה

אשמח לקבל לינק

פורסם

1) אין צורך לצטט תגובה מעליך

2) זה קובץ שלהערכתי שי עבד עליו לבד (אני זוכר שהיה דיון על כך) אם לא, נשמח לדעת

פורסם

@Plast

הגבתי בדיון בפורום המפרטים. מכיוון שהייתה לך התעקשות על מעבד Core i7 בתקציב של 4500 ש"ח אז התקציב ללוח ירד. לכן בחרתי לוח "פשוט" יותר - ה H81M-HD3 של Gigabyte, אך הוא עומד בכל הדרישות שלך (4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי, יציאה אופטית, 6 חיבורי אודיו, תמיכה ב 5.1 ערוצים). רק שיהיה ברור - למרות שמדובר בלוח בעל ערכת שבבים H81 לא תהיה פה פגיעה בביצועים, כי מה שקובע היום את הביצועים הוא המעבד ולא הלוח (גם הלוח הכי זול וגם הלוח הכי יקר יתנו ביצועים דומים) - ההבדל בין הלוחות הוא בתכונות (פיצ'רים) שלהם בלבד. פירטתי בדיון גם את חסרונות הלוח (רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון ורק 4 חיבורי SATA).

@THE-BIG ו דובי770

זה כבר חורג מגבולות הדיון הזה, אבל אכן מדובר בקובץ שאני בונה בעצמי - לקח לי זמן בהתחלה לבנות את רשימת התכונות להשוואה, אבל מאז כל פעם שאני בודק לוח, אני נכנס לאתר היצרן וממלא עבורו עמודה בקובץ שלי. בעיקרון הקובץ לא נועד להפצה והוא נועד לשימוש שלי בלבד, אבל אם תרצו אין לי בעיה להפיץ אותו, רק אל תצפו לקובץ "יפה" (זה קובץ שכל הזמן נמצא בשלבי בנייה), ואני גם לא יכול להבטיח שאין בו טעויות בכלל.

פורסם

אשמח לקבל את הקובץ אשמח גם לסייע לשפץ אותו

פורסם

טוב, למרות שזה לא קשור ישירות לדיון, הנה קישור לקובץ (חיפשתי אתר שיתוף קבצים חינמי ובחרתי אחד אקראי):

http://www.filedropper.com/motherboardssocket115009112014_1

שוב - אני לא מבטיח שכל הנתונים שם מדוייקים לחלוטין, וכמו כן זהו אינו מדגם מייצג כלל של כל הלוחות הקיימים בשוק, אלא פשוט רשימה של לוחות אם שיצא לי לחקור את תכונותיהם.

@Plast

אם במקרה הסתכלת על הקובץ הנ"ל בטח הבנת שברוב הלוחות יש 2 עד 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי ועוד אפשרות לחבר 2 נוספים למארז. רק בלוחות היקרים יותר (בעלי ערכות השבבים Z87 או Z97) יש 6 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי, כך שמבחינת התקציב כנראה לא תוכל לקנות לוח כזה ותצטרך להסתפק בלוח בעל 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי.

פורסם
  • מחבר
טוב, למרות שזה לא קשור ישירות לדיון, הנה קישור לקובץ (חיפשתי אתר שיתוף קבצים חינמי ובחרתי אחד אקראי):

http://www.filedropper.com/motherboardssocket115009112014_1

שוב - אני לא מבטיח שכל הנתונים שם מדוייקים לחלוטין, וכמו כן זהו אינו מדגם מייצג כלל של כל הלוחות הקיימים בשוק, אלא פשוט רשימה של לוחות אם שיצא לי לחקור את תכונותיהם.

@Plast

אם במקרה הסתכלת על הקובץ הנ"ל בטח הבנת שברוב הלוחות יש 2 עד 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי ועוד אפשרות לחבר 2 נוספים למארז. רק בלוחות היקרים יותר (בעלי ערכות השבבים Z87 או Z97) יש 6 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי, כך שמבחינת התקציב כנראה לא תוכל לקנות לוח כזה ותצטרך להסתפק בלוח בעל 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי.

תודה רבה

רק אשמח לקבל הסבר לגבי מה שהנציג של סטארט אמר לי, לגבי זה שהמעבד דור 4.5 והלוח דור 4 ולכן זה יגביל אותו או משהו כזה..

פורסם

4790\4790K אינו דור 4.5 אלא דור 4 שעבר שידרוג המשחה והמגעים בפנים(מ4770\4770K בהתאמה) ובכך קירור המעבד חזק יותר ומאפשר תוצאות ומהירות טובות הרבה יותר.

דור 5 ייוצר מחדש בתצורה אחרת.

פורסם

הנה כמה עובדות שיעזרו לך להבין מה בדיוק קורה פה:

א. הדור הרביעי של מעבדי ה Core i שוחרר לפני כמעט שנה וחצי (ב 6/2013 אם אני לא טועה). אלו הם מעבדי ה Haswell, הם מיוצרים בתהליך של 22nm והם יועדו לתושבת 1150. יחד איתם שוחררו ערכות השבבים מסדרה 8 - ה H81, ה B85, ה H87 וה Z87.

ב. כשנה מאוחר יותר שוחררה גירסת ריענון (בערך ב 6/2014). אלו הם מעבדי ה Haswell Refresh, והם באו להחליף את מעבדי ה Haswell - כמעט לכל מעבד מסדרת ה Haswell יש מעבד מקביל בסדרת ה Haswell Refresh שמתומחר באופן זהה ובעל תדר קצת יותר גבוה. אפשר להתייחס למעבדי אלו כאל "דור 4.5", וגם הם נועדו לתושבת 1150. במקביל למעבדים האלו שוחררו גם ערכות השבבים מסדרה 9 - ה H97 וה Z97.

ג. מעבדי Haswell יעבדו על כל לוח בעל ערכת שבבים מסדרה 8 או מסדרה 9.

ד. מעבדי Haswell Refrsh גם כן יעבדו כל לוח בעל ערכת שבבים מסדרה 8 או מסדרה 9, אך בלוחות בעלי ערכת השבבים מסדרה 8 כנראה יידרש עדכון ביוס.

ה. השיפור בערכות השבבים מסדרה 9 לעומת סדרה 8 הוא ב-2 דברים עיקריים:

• תמיכה בממשק SATA Express או/ו M.2.
  • תמיכה (תיאורטית) בדור החמישי של מעבדי ה Core i.

ו. מעבדי ה Broadwell הם שיפור בתהליך הייצור של מעבדי ה Haswell - אותה הארכיטקטורה פשוט ב 14nm, מה שאומר שהמעבדים יהיו בעלי פליטת חום קטנה יותר או בעלי פליטת חום זהה אך עם תדרים גבוהים יותר. זהו הדור החמישי של מעבדי ה Core i. גם מעבדים אלו אמורים לעבוד בתושבת 1150, אך רק לוחות בעלי ערכות שבבים מסדרה 9 אמורים לתמוך בהם. מכיוון שמעבדים אלו למחשבים הנייחים עדיין לא שוחררו (אני בספק אם תוכל לקנות אחד לפני 2015) אי אפשר לדעת בדיוק אילו לוחות באמת יתמכו בהם.

ז. הדור השישי של מעבדי ה Core i יקרא Skylake והוא כבר ידרוש לוחות אחרים לגמרי (תושבת שונה, ערכת שבבים מסדרה 100, זיכרון DDR4). מעבדים אלו אמורים להיות משוחררים באמצע או סוף 2015.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים