עבור לתוכן

מעלות גבוהות למעבד

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד core i5 2400 המערכתאצלי בסביבות ה 3 שנים אפילו טיפה יותר ובדקתי לו היום טמפרטורות עם התוכנה real temp

התוכנה האתהל שבמנוחה יש לו בערך 52 מעות ובמאמץ זה נע בין 95-99

יש סיבה לדאוג?

אני רוצה לדעת אם אני צריך לחליף כבר משחה טרמית ואם כן אז לאיזה סוג ?

בבלאק פריידי רי מתכנן להחליף אתהקירור סטוק לקירור קצת יות טוב יש לכם אולי הצעות?

פורסם

הטמפ' המקסימלית של המעבד 98 tjmax, בפועל מומלץ להיות 15-20% פחות ז"א בסביבות 80, בהחלט טמפ' גבוהות מדי, תפתח את הדלת צד עד שתסדר את הבעיה.

פורסם

התוכנה RealTemp מקבלת מהחיישן של כל ליבה במעבד את ההפרש בין הטמפרטורה של הליבה לערך Tjmax, ואז מבצעת את החישוב ההפוך (שהוא Tjmax פחות הערך שהתקבל) בכדי לקבל את טמפרטורת הליבה. העניין הוא שאני לא בטוח שכל ערכי ה Tjmax לכל המעבדים ידועים - אני יודע שבהתחלה אינטל לא פירסמה את הערכים האלו אבל בהמשך אני חושב שחלקם כן פורסמו, אבל אין לי מושג מה בערך הזה עבור המעבד שלך. בכל מקרה, מדובר ערכי ה Tjmax הם בסביבות ה-100 מעלות, וכאשר הטמפרטורה מתקרבת לערך זה המעבד יאט את עצמו (throttling, אני חושב שאפשר לתרגם לעברית כהשתנקות) ובסופו של דבר המעבד אף יכבה את עצמו לחלוטין.

במקרה שלך הטמפרטורה של כל ליבה במאמץ מתקרבת ל-100 מעלות, שזה גבוה מדיי. אני בהחלט מציע שתרענן את המשחה התרמית, בפרט אם אתה מרגיש שהמחשב מאט בזמן מאמץ. אם אתה קונה גוף קירור חדש בעוד כ-3 שבועות (שכנראה יגיע עם משחה או פד תרמי), אתה בינתיים יכול לקנות משחה תרמית פשוטה ביותר (כ-5 ש"ח לשפופרת של כמה גרמים) ובכך להוריד את הטמפרטורה בכמה מעלות.

פורסם

קירור ה Arctic FREEZER 7 PRO יעשה את העבודה והוא מגיע עם משחה טרמית.

פורסם

אני אישית הייתי מעדיף להוסיף עוד כמה שקלים בשביל לקחת קירור בעל שיטת התקנה אחרת (לא בשיטת הלחצנים של אינטל). במקרה הזה ב-146 ש"ח (תוספת של 16 ש"ח) יש לך כבר את ה Freezer i11 באותה החנות (קישור), והוא אמור להיות יותר יעיל ושקט מה Freezer 7.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים